Play the game

Nu börjar vännerna se över sina livssituationer, avslutade relationer står på schemat. Våren ser ut att bli en tid då fler och fler lösgör/lösgörs från sina flickvänner. Helt plötsligen står man med drivor av kompisar som precis blivit singlar, bara att gilla läget och ställa upp som matchmaker och medföljare på deras nyfödda vilja att leta på nytt.

Kan det vara så simpelt att våren spirar och det känns onödigt att ha en relation, ge upp istället för att kämpa. Tror att min teori om att många inte är helt nöjda med sina förhållanden och ser våren och sommarens antågande som en liten spark i röven för att komma loss.
En sak som stör mig men som är väldigt vedertaget är det så kallade "spelet", ni vet vad jag menar. Att detta inte bara är i inledningen på något utan även förekommer i efterspelet. Har kommer Facebook in som en extra kniv då man kan se den andre personens status, tillagda vänner, kommentarer, nya bilder osv. Har följt några fall på FB och upptäckt att bägge parter försöker övertrumfa varandra med att skriva hur bra dom mår, hur skönt allt är. Have mercy, kan man inte bara erkänna att det känns tungt just nu men att det kommer lösa sig med behövlig hjälp av tiden.

Kommentarer
Postat av: Emma

Jag anser att om man ger upp ett förhållande bara för att det blir vår har man antagligen inte de rätta känslorna för sin partner. Detta är ju ett ganska vanligt fenomen, bli kär på hösten, dumpa på våren. Är det äkta kärlek finns den kvar vare sig man vrider fram klockor eller ställer tillbaks dem.? Klart att det kan finnas mer frestelser på våren när folk kommer ut ur sina bon får man väl erkänna, men jag tror inte att det påverkar en till att göra slut om det inte finns annat bakom. Såklart! =) ha en bra dag

2009-04-14 @ 13:38:56
URL: http://ewc.blogg.se/
Postat av: Anonym

right on spot. men förr eller senare kommer ändå den där smällen, när självförnekelsen och alla rebounds inte känns så roliga längre. man kanske borde dumpa/bli dumpad på hösten ist? så är man tillbaks på banan helt o hållet lagom till sommaren iaf. :-)

2009-04-14 @ 13:45:56
Postat av: MI

Jädrans va skön du är Alexander!

2009-04-14 @ 14:12:01
Postat av: Marie

Ja jag tillhör ju inte dom som bara ger upp ett förhållande...särskilt inte bara för att det blir vår!! Men det är ju upp till var o en..det beror ju lite på om man har barn inblandat i bilden också...då kan man ju absolut inte bara ge upp...vad jag menar är ju att man inte har bara sig själv att tänka på då!!

2009-04-14 @ 17:57:15
URL: http://emilbenjamin.blogg.se/
Postat av: Amm

Men så sorgligt, våren borde ju tina upp lite frostskadade känslor. Att ge igen på Facebook verkar ju inte så särskilt moget. Men vid eftertanke så hade det kanske varit skönt att få tvåla till någon ibland även för oss som var unga på 60-talet.Ha det bra, hoppas att du lyckas som matchmaker

2009-04-14 @ 21:33:35
Postat av: stefan

Hoppas att det inte beror på årstiden att förhållandena tar slut utan att det finns andra djupare orsaker till att det blir fler singlar nu men undrar om det stämmer enligt statestiken som säkert finns på detta hum....Håller sedan med varför man ska försöka bräcka varandra ex på facebook jag förmodar att man oftast som du säger mår dåligt men inte erkänner detta så din sköna klara teori håller nog i det läget!!!

Du Alex du är verkligen skön med dina bloggar och saker du tar upp och skriver om det verkliga livet all heder till dig du ser klart i många lägen borde vara en drömkille för många tjejer eller???? why singel men tror kanske att du trivs bra men detta just nu, Ha en skön dag imorgon på dig //Stefan

2009-04-14 @ 23:07:27
Postat av: Anonym

Du har så rätt!

2009-04-15 @ 00:33:44
URL: http://cillii.blogg.se/
Postat av: Peter Tallroth Ohlsson

Jag säger alltid vad jag tycker och det säger jag även på FB, hålla igen då kommer man ingen vart...

2009-04-15 @ 21:28:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0