Lång dags färd mot natt

Butiksmästerskap i minigolf, deltagare; Marcus "The Boss", Dr Jönflöjt, Mikael "Polski" och Docent Sideby. En mycket spännande inleding där den månghövdade publiken höll andan så dom blev blåa i ansiktet, Dr tappade och drog på sig den oangenäma 4*7 slagen. Det blandades och gavs, jag gillar ju inte att framhålla min egen person i positiva ordalag men jag hjorde det alla golfare drömmaer om, en hole in one.

Det sägs ju att det är vägen som är mödan värd, därför tog jag även några bilder på min färd mot golfbanan.





Folktomt i slottskogen en lördag kl 19, var är alla? Dom väntar på Boutiqs-mästerskapen.



Uppvärmning genom att platta till bollen och böja klubban. Publiken är som tokig.



Mikael svävar av lycka när Mack slår ut.



Här är, om inte beviset så i allafall ett försök till förevigande av min hole in one. Bollen ligger i ditt lilla hålet vid min fot. Ska kanske tillägga att jag hade bud på åtminstone ett par fullträffar till.



M&M på Istället där vi avnjöt en trerätters bättre middag och vi i sann broderskap lät mannen till höger betala. Allting skulle tydligen dras på företaget som kontorsmaterial, konstigt.



På vägen in till staden mötte vi Johanna och jag kunde inte hålla borta min scoreboard där min "spik" var markerad.



Sen kilade vi så att säga, vidare, till Joe Farellis.



Där vi träffade Suss som varit på Hawaii ett bra tag.



Det hann bli ljust innan det var dags för hemgång.

Vädret är ok

Finns det något tråkigare än standardsamtalsämnen som tex vädret, detta snack har väl i och för sig räddat en del döende vänskaper och möten men i ärlighetens namn är det mest konstgjord andning. Har man börjat tala väder kan man vara ganska säker på att samtalet snart är över, om man inte håller på med segling.

Men det är ju oundvikligt att komma in på ämnet när våren går över i sommar och första doppet står för dörren och idag verkar det vara en sån dag. Lite osis för mig att jag jobbar inomhus hela helgen, för att råda bot på detta med en golfrunda och middag med pojkarna på G3 boutiqen.


Freeport, check.

Såja, då har jag gjort mitt första och troligen sista besök på Freeport utanför Kungsbacka. Principen är märkeskläder till vrakpriser, problemet är att det inte är särskilt billigt där, vaddå 150kr rabatt på kläder. Jag hade laddat mitt Nordea-kort med sko-pengar, men behövde inte belasta kontot med ett enda par skor. Fanns ju inga skor, bara fula loafers i storlek 48.5. Men jag hittade efter mycket möda två stycken tröjor och ett par shorts, kryddat med ett par badbyxor.



Jag gillar sådana här tröjor, så länge man inte knäpper dom, då ser det ut som man är fet. Vilket osökt för mig in på nästa bild.



Knappen i mina byxor jag har på jobbet lossnade. Blev väldigt tveksam till om det var min röv som växt eller byxorna som brast i sin kvalitet. Jag väljer att köra på alternativ nummero zwei....så länge. När jag är inne på osäkerhet kring badsäsongen passade det bra att jag köpte ett par avslöjande badbyxor som slutar på halva låret....







Får inte glömma att sola benen så att det inte ser ut som om jag har vita strumpbyxor under shortsen. OBS! Glöm ej.

Nu är jag färdig men min roll i styrelsen, mötet var inte mindre än 3.5 timme långt. Jag agerade motvals och blev ovän med dom flesta men med några roliga repliker innan jag gick vann jag tillbaka dom flesta. Nu är jag tillslut fri från detta anstängande arbete, det som är kvar, för dom, är mitt arvode på 1000kr.

Vad jag gödslar med bilder på mina tjejer men jag kan inte låta bli, dom är så söta och glada. Här dansar minstingen till rock n roll (eg dödsmetall).




Lars Fegerbäck

Lång dag med jobb från 09.30-20.15, inte alltid lätt att heta Alexander Sideby. En effektiv hemfärd, där Västtrafik gjorde sitt bästa för att underlätta för mig. Hann perfekt in och handla färska lax på hemköp, det enda jag missade var att köpa något att göra sås på men, spela roll, det blev minst lika gott ändå. Jäkla fena jag är på att laga mat, har förätit mig min gamla favorit-råvara, köttfärs.
Det kanske var på tiden att det blev så, har burit hem en köttfärs till en vikt av en fullstor elefant genom åren. Nu satsar jag på det nya med fisk, rotfrukter och mera grönsaker. Finns nog en hel del som jag gått miste om där.

Såg att gubben Lagerbäck har tagit ut en ny trött trupp till landslaget, så otroligt sosse-feg han är. Bara säkra kort, samma gäng som alltid. En skadad Anders Svensson....Tobias Hysén kom inte med, inte oväntat med den bakåtsträvar-mentaliteten.
Inte bara för att jag håller på blåvitt men en kille som öser in mål och är i uppenbart god form borde platsa i landslaget, vad är problemet. Hade Sur-Henke gjort Tobbe-mål hade TV-kanalerna kastat in ett extrainsatt 30min program, det är skillnad på folk och folk men jag tycker det är skillnad på skit och pannkaka.

Bra, bättre, bäst

Bättre och bättre dag för dag, bättre och bättre dag för dag. Jag ska inte säga så mycket om tabellen den talar rätt bra för sig själv.

1
IFK Göteborg 11 8 0 3 20-8 24
2 Elfsborg         11 6 5 0 15-5 23
3 Helsingborg 11 7 1 3 19-12 22
4 Gefle              11 5 4 2 12-9 19
5 AIK                  11 6 1 4 9-8 19
6 Örebro           11 5 2 4 11-8 17
7 Trelleborg     11 4 4 3 13-9 16
8 Kalmar FF     11 4 3 4 15-12 15
9 Malmö FF      11 4 3 4 8-7 15
10 Halmstad    11 4 3 4 12-13 15
11 BP                 11 3 4 4 13-14 13
12 Häcken        10 4 1 5 12-13 13
13 Hammarby 11 3 3 5 10-14 12
14 Gais             11 2 4 5 15-18 10
15 Djurgården 10 2 1 7 5-21 7
16 Örgryte         11 0 1 10 5-23 1

Idag kom tydligen lönen in på kontoboken också, det börjar bli dags att fylla på inte bara kylen utan även garderoben. Ett par skor, några byxor och lite tröjor hade suttit fint, tid att vårfräscha upp sig lite.
Känns som att jag är något på spåren, kan inte sätta fingret på vad men något måste det vara.



En liten bild på min lilla kompis och jag. Hon tyckte det var roligare att hoppa i den lilla lerpölen än att titta sådär riggat in i kameran.

Var och en sköter sitt

Så till leda trött på konspiratoriska, skitsnackar-kärringar, som sitter i sina kyffen och tror att dom är någon slags världsförbättrande Moder Teresor. Rensa upp den egna garderoben med lump innan ni försöker städa min. Att försöka analysera vad andra människor ska tro och tycka går även slipade pyskologer bet på. Jag har gjort mina misstag och en del av dom har jag sonat för, andra finns kvar MEN det finns också straff som jag inte borde fått.
En sak med mig är att jag kan brusa upp som en sönderskakad Coca Cola men det brukar lägga sig ganska fort, en annan sak är att jag har gott minne för oförätter. Ändå vill jag inte, väldigt motsägelsefullt, se mig själv som långsint.
Nog om detta, det har kanske gått över tills imorgon bitti.


All världens smaker

Vad många olika smaker det finns på allt möjligt, yoghurt med alla tänkbara smaker, choklad, vanilj. Kaviar med smak av ost och banan, glassar som smakar allt utom glass.
På min tid fick man blaska i sig den fil som fanns, inga roliga smaker. Nu kan jag inte dricka skiten, smakar ju, och är förmodligen lika nyttigt, som godis. Vaniljglass med, på sin höjd, lite choklad på.

Jag kanske skulle jobba som smakutvecklare/invecklare på något företag, hur svårt kan det vara, bara att mixa järnet med smaker och färger. Några blivande klassiker kan vara;
 
Kaviarglass med bitar av lakrits.
Tacoglass med olika styrka.
Yoghurt med smak av Sourcreamchips.
Loka med smak av knäckebröd.
Ramlösa med ölsmak.
Yuo name it, finns hur mycket som helst!

Nu blommar det

Jag har, som jag tidigare skrivit, problem med att säga nej. Detta blir för min omgivning mer och mer uppenbart och irriterande att Jim Carrey till och med gjort en film om problemet. John uppmärksammade mig på detta och undrade om jag vill komma och titta på den för att  -"se hur bra det går för honom", visst, en halv dokumentär om sig själv sitter ju aldrig fel.
Snörar på mig ett par snabba skor och beger mig till den lokala och dåliga video boutiqen. Går runt som ett UFO och letar efter filmen medans ägaren pratar med en kund som fått kronofogden på sig pga hans dåliga videofilmer. När jag hittar filmen visar det sig att han INTE tar kort, okeeeej, stor bojkott av dylika butiker. Kan ju bara vara folk som har något att dölja som inte tar kort.
Nu hård-drar jag det lite, men det gör jag ofta, hellre döma och förlåta än tvärtom, men människor mellan 20-60 som bara använder kontanter och kör med kontantkort har minst en hund begravd någonstans i sin trädgård.
Hur som, det blev ingen film bara för att videogubben tvättar sina svarta pengar genom att hyra ut filmer.

Fredagar är fina att städa på, idag lade jag energi på att städa plastpåse-lådan. Kan tyckas att man kanske ska prioritera damsugning, disk och tvätt framför plastpåse-lådan men alla delar är lika viktiga. Varför är jag som en jäkla ekorre och samlar på mig, inte samlar PÅ, påsar.




Påse-skörden blev god i år.

Nu blommar det hemma också, mycket fint, synd att vädret inte var bättre.




Gårdagens och hela veckans behållning var segern över, vad heter dom...jaja någonting på G. Serieledning, i alla fall tills HIF spelat klart mot häcken idag.

Fenomen

Ett fenomen om jag tycker mig se allt för ofta för att det ska vara en slump är alla pizza-sallads-burkar som ligger mellean pixxerior och hus. Man får ju alltid en burk men sallad som ligger ovanpå kartongen med hämtpizza. Visst jag har också varit nära att tippa av den lilla burken men det har aldrig hänt men för någon eller några verkar det inte bara vara pizza som är vardagsmat utan även att tappa salladen på marken.
Tanken går såhär, om man tackar ja och tar med sig sin sallad och sedan tappar den på marken, med locket kvar, plockar man inte upp den. Är det samma reflex som när man ramlar, snubblar eller slår sig offentligt, man låtsas som ingenting har har hänt, hur ont det än gör. Tappar man sin sallad och någon ser det vill man då verka som att man inte bryr sig eller inte vill verka snål, -"Vad rör väl lite sallad mig och min stora plånbok".

Minns med ett leende när jag själv, för många år sedan, cruisade på cykeln avenyn upp en varm sommardag och spanade lite coolt på alla uteserveringar, whoops, rakt ner med framdäcket i spårvagnspåret. Trots att jag slog mig halvt fördärvad och framhjulet såg ut som en åtta, studsade jag upp med trasiga byxor och släpade vidare cykeln.
"Inga problem det gjorde inte alls ont, det var nästan lite planerat, trodde ni att jag skulle ligga kvar och gråta, knappast." I verkligheten släpade jag, gravt handikappad, min cykel hem med gråten i halsen och satt resten av kvällen och pillade bort grus ur såren.
Det var tider det!

Telemöte

Inatt hade jag besök av Peter "Hellre ökänd än okänd" Tallroth Ohlsson, han dök upp med en väska och en folköl för instalation på Soffa Sideby. Vi hade det väldigt mysigt, första timmen pratade jag i telefonen, sen pratade han i telefon i tre timmar och jag hann gå och lägga mig. Vaknade när han bakade gröt i micron, tidigt som bara den.

Det var i allafall trevligt med lite sällskap i lägenheten, även om det mest var telefonsamtal. Ett födelsedagsbarn/farbror finns idag att gratta, The One And Only Mr Kryckan AKA Andreas Hansson, idag plockar han hem sin 32 födelsedag. Stort grattis A!

More calls

Nu har jag helt spårat i mitt lattjoringande, lite potatis-sallad och köttbullar på lunchen och sugen efter en U2 eller vad heter dom egentligen... Lyssna på U2

Sedan hittade jag på Tobbe Trollkarls telefon en gammal rigning från i sommras lyssna här

Händer det inte så mycket får man fixa lite kul.







Hassan light

By popular demand:
För några veckor sedan såg jag en lapp på ett elskåp om en bortsprungen hamster. Fick ett tips om att ringa och höra hur det gick för den stackars bortsprugna hamstern. Här är resultatet; tjejen pratar lite tyst, eller om det är jag som har en väldigt stark röst. Bara att trycka på länken och ladda ner den lilla ljudfilen, slår detta väl ut har jag några andra telefonsamtal att bjuda på.

Lyssna här



Höja ribban

Kankse dags att höja träningsribban ett par snäpp, jag är nöjd, nöjd för att det inte krävs mer än 22 pass på ett år för att göra den tiden, det visar att det är viktigt med vila också. Men till nästa år ska jag ha tränat bra mycket mer än så. Jag fick inte ut någonting av loppet eftersom det var alldeles för jobbigt alldeles för länge. Nu har jag grävt fram några gamla träningskompisar som är sugna på att springa Stockholms-halvmarathon i september, tror jag. Det blir nästa mål, att ta reda på när det är sedan är nästa att anmäla, först på tredje plats kommer att springa.

Nu ska jag kila in till stan för några ärenden och ta en bit mat med min gamla klasskompis Erik. Han har stuckit från mig och skaffat tjej, så honom ser jag inte ofta. All skuld läggs på honom.

Mål

Då var jag i mål, benen trötta och fötterna lite trasiga men lite får man offra, efter 1.35.51 var det färdigt för detta året. Nöjd efter omständigheterna, har ju gjort mer än en kvart bättre med också en kvart sämre. Någonstans mittemellan får godkänt. Nu ska jag ta några öl och, tr´t eller ej, titta på ESC. Kommer bli riktigt kul, speciellt eftersom det är den första ölen på väldigt länge som jag är värd.

Sista smörjelsen

Uthämtad och klar att fästa på bröstet. Men jag ska väl inte gnälla när man bara ska bära en lapp på bröstet. Det är ju inte en Golgatavandring med ett kors på ryggen i allafall.
Kanske en liten bön är på sin plats:

Giv mig styrka att släpa runt min lekamen så att jag är nöjd och de som håller av mig icke skola sörja sin kännedom om mig.




Perfekt uppladdning, 12 timmars stående och bristfälligt matintag. Hann precis hämta ut nummerlappen innan dom försökte slänga ut mig med huvudet före. Imorgon ska jag upp strax innan 09 och äta för att sedan bege mig till Övre Husragatan för att fixa en liten accessoar till loppet.

Könsabort

Funderat lite över det här med det mycket märkliga "fenomenet" Könsabort, hur går tankarna där. Om man blir gravid är det då så j*vla noga med om det är en pojke eller en flicka, känns som det spelar mindre roll. Man ska ju ha klar för sig att det är en lottodragning, antingen eller, digitalt, etta eller nolla. Även om tekniken att se vad det ska bli för kön finns gäller det att vara väldigt försiktig med att använda tekniken, speciellt när det inte finns annat än önskemål om kön. Jag som lekman inom området kan inte riktigt se den så stora skillnaden mellan att få en pojk eller tös. Kanske var det viktigt på medeltiden för kungar som ville ha en arvinge men den mentaliteten känns lika rostig och mossigt som deras svärd är nu.
Hörde på P3 förrut då dom pratade om detta, en man ringde in, han hade "redan" två döttrar och ville ha ett barn till men det var så dyrt att han kände att om det skulle vara värt det skulle det absolut vara en kille eftersom det då skulle vara värt det. Hmmm, hur i h-vete tänte han där gubben. Om jag så hade tio döttrar skulle jag väl också känna att det hade varit kul med en son men inte till priset av att döda min ofödda elfte dotter.
Använd abort om det finns naturliga skäl, naturligtvis upp till mamman att avgöra, men inte som en sållningsväg eller för specefika önskemål.
Teknik ska brukas, inte missbrukas, som dom gamnla grekerna sa.

Craving

Nu har jg dragit på mig ett beroende igen, knäckebröd, kaviar, tomat och kokt potatis man kan komplettera med kokt ägg också. Gott och ganska nyttigt, har ätit fyra stycken bara idag.
Drar på mig olika beroenden med ojämna mellanrum, ett tag var det fetaost och andra ostar till allt möjligt men nu är det förbi. Man kan väl ha värre saker som man måste ha men andedräkten är illa nog, ätes ensam med tandborstning efter.



Efter jobbet stack jag ut och körde sista passet innan loppet på lördag. Ska leta reda på mitt startbevis så jag kan få ut min snygga nummerlapp,som ska skava på mitt bröst i 21km.
Ett väl planerat schema har gjort att jag har både söndag och måndag på mig för återhämtning om det skulle bli en liten utgång på lördagskvällen. Om Marre vinner så kan jag ju fira både henne och mig. Har förövrigt bestämt mig för att titta på ESC, är det final så är det väl final och då är det väl också obligatoriskt att titta.

Marlene Är Man

Åh gud vad lycklig jag är; Marlene ÄrMan gick vidare i årets absolut, helt utan konkurens, viktigaste tillställning och tävling. Jag hade inte kunnat sova om det inte gått vägen, jag står upp för Marre i alla lägen, förra året var det för Challe. Jag och ett gäng härliga schlagerkillar satt hemma och röstade och åt Anton Berg-choklad så det stod härliga till. På något underligt sätt känns dagen som att gå på rosa moln. För att detta året ska vara komplett hoppas jag att det går bra för OSS i Jorovishon Sång Kåntest, det ska nog funka om inte alla små rackarns Syldavier och andra Tintin-länder går samman i en ond grupp och bara röstar på varandra, det skulle ju aldrig hända här i skandinavien.
När det är över är det bara att sätta sig och slipa på nästa års startfält, kanske Roxette kan vara med eller Abba, Ebba Grön eller vad som helst. Inget kan vara dåligt/sämre.

Något som jag tycker är snäppet större än Marre är att Thomas "Gotland" Lövkvist leder Giro d'Italia, må så vara att det är långt kvar men i en världens hårdaste sporter kan man inte nog hylla en sådan prestation. Inte riktigt som att stå och skjuta lerduvor en sommardag.



Thomas, kör bra men spara benen till Tour de France, det är ännu större och du kommer få mitt bragdguld om du tar en etapp där.

Kejsarens nya kläder feat barnvagnar

Stadiums nya klädkollektion; naket eller transparenta käder. En smak av Kejsarens nya kläder kanske. Eller bara jag som har tråkig humor, tror inte det.
Ska kolla imorgon hur deras killkollektion ser ut, kanske blir ett spontanköp av en tröja eller ett par byxor.




Längst ner står det "Kläder från Stadium"



Smygtagen bild

Sen har man ju barnvagnsmaffian på alla cafér, faktiskt roligt att sitta och små-tjuvlyssna på ämnen som mjölkstockning, blöjbyten, sömnlösa nätter, smärtor vid födseln, barnets favoritmat osv osv. Ofta är det ganska omaka mammor som är ute och fikar, en del känns som dom nästan blivit påtvingade varandra på mamma-träffar. Alltid en eller flera som är mer framåt-tjejer som drar med dom blyga tjejerna på olika galna upptåg som att sitta på café eller gå 4-6 stycken barnvagnar i bredd.

Grattis pappa/tack för kaffet

Släkten Sideby´s överhuvud och alltiallo, tillika min far, fyller år idag. Ett rungande Grattis till dig pappa! Eftersom jag inte hann, varken igår eller idag, kommer jag straffa mig själv genom att komma springandes till dig imorgon pappa.

Idag ligger min begränsning i att, som jag tidigare beklagat mig över, jag vid ett mycket sinnesvagt ögonblick i min ungdom gick på lockelsen att vara med i bostadsrättsföreningens-styrelse. Mången gång har jag bannat min olyckliga stjärna för detta tilltag. Trots att jag gjort minsta möjliga har uppgifterna många gånger överstigit min ork och lust. Nu senast skulle jag bära bort kvistar som en gårdskarl. Jag trodde att detta uppdrag skulle rendera mig både stora summor pengar och stor framgång, såg mig själv som något av en styrelsernas shooting star, en Wallenbergare.
Tills det en dag klargjordes att det gjordes ideellt, bara en symbolisk summa utgick till mig, kände direkt att ideellt arbete inte riktigt var att förknippa med min livsstil. Orka jobba som en gris utan att få pengar för arbetet, nej, jag kommer KRÄVA utträde ur denna sekt av redibyxor som ändå bara tar upp min tid.

Tack och hej styrelse-lakej.


Svennebanan

Årets hittills bästa låt, kanske inte låten men texten är så otroligt klockren. Känner så jäkla väl igen många på dom olika beskrivningarna. Känner mig ganska nöjd med att inte känna igen mig själv, överhuvudtaget.

Tack som fan kap kun kap, koh pangan koh tao khao lak
Fuck it i phuket pingpong show, kalla folket för tjingtjonghoes
Trekant i grekland leka stekarn, bakfull redan fredag
Mallis kanarieholmarna
Mickey dee's ha barn i bollhavet
En riktig stilikon med silikon, bor i samma stad som du vill ifrån
Kvinnomisshandel solariebrännna
Fixa mat, vad fan har vi hemma
Soppatorsk och foppatofflor
Barnen nersjunkna i tv-soffor
Ordning o reda, lådvin på fredag
Kunskap från wikipedia
Tonårsgraviditet, ångesten ingen vet
Minnesluckor barn med syrran, vill alltid vara kvar i fyllan

Svennebanan, svennebanan...

Dansa bugg lyssna på carola
Manikyr permanenta håret
Återträff med högstadieklassen
Avundsjuka på överklassen och gilla kungafamiljen
Spyr utav dagen-efter-piller
Skvaller o hänt i veckan
Grannen hembränt o bläckan
Nätpoker karaoke
Man kan ju inte bara ha tråkigt
Finlandsfärja Bon Jovi-covers
Living on a prayer looptroop rockers
Raggarbilar power meet, gällivarehäng fan va fint
Fyllebråk på McDonald's, gå hem o bli rånad
Ungefär en gång måna'n
Lönehelg försök o svälj stoltheten ur en ölbutelj
En stor stark o hotshot
Hur länge har det pågått, skit i det, gonatt o sov gott

Det jag saknar är stora J. Linderberg bältes-spännen och skinnarmband.
Måste komma på fler Leffe-saker.

Guld och barn

Japp, dags att räkna in kompisgängets första SM-guld, tack för det Gustav! Satt uppe hos Eckan tllsammans med hans son Harris ävenTallrothen var på plats för att titta fram ett guld. Ett jäkligt spännande match med ups and downs, för att lätta lite på den täta stämmningen köpte vi varsin monster-pizza. Jag brukar kunna klara av en vanlig jäkla pizza men i fen här var det något extra i för jag var proppmätt i 5 timmar, nästan äckligt mätt. 
En lustig sak var att när vi hämtade pizzorna fick vi en extra för att; -"En av pizzorna var inte riktigt rund", konstigt, brukar pizzor vara helt runda och får man då en extra för dåligt tillverkad. Vi var väldigt tacksamma för deras storhet att erkänna misstag i arbetet.

Jag är inte så vass på barns vikter vid olika åldrar men nog låter 13kg vid 11månaders ålder ganska mycket. Harris, som grabben heter, kommer ju om han fortsätter växa med ett drygt kilo i månaden att vara en gigant om bara ett par år. Bäst att hålla sig på god fot med honom annars kommer jag få stryk av en 7 åring.


Funnit varandra

Glassgubben har gått och stadgat sig, en evig singel har tillslut hittat rätt i glasstjej-djungeln. Måste ge honom att det kan inte vara det enklaste att hitta en glasstjej, utbudet är ju något begränsat. Men är man kräsen och bara kan tänka sig en tjej som jobbar bara med glass, en del har sina fetischer Mr Glass. Fast hittar man, trots höga krav, rätt måste man ju vara extremt nöjd hoppas bara det eftersökta verkligen är värt allt letande.




Lycka till och hoppas lyckan följer er genom livet och kanske kommer det snart små glassbarn vad det lider.

Ordning o reda, lådvin på fredag

Då har jag varit i Pinocchio-staden och tittat på Big Comedy med syskonskaran. Två stycken stack ut från dom andra på grund av att dom var mycket sämre, Petra Mede och Johan Rehborg. Petra kändes verkligen inte som någon komiker, skämtade mest med dom på första raden. Sega "skämt" om åldrar och vem som var tillsammans med vem, drev med sig själv och sin ålder, hängbröst, singel osv. Måste finnas 100 komiker som är bättre än vad hon är, luktar någon form av kvotering. Här är en typisk Petra Mede kommentar under kvällen; "-Jag har inte hunnit vara utomlands så mycket, så därför har jag satsat på andra länder på hemmaplan, eller dom har satsat på mig..." Inte så nytt eller roligt.
Johan Rehborg blev jag väldigt besviken på eftersom han varit med ett tag, han inledde sina första 10 minuter med analskämt om när han var på rektoskopi nyligen, läkaren körde in en trädgårdsslang, osv osv. Kanske är min humor som inte är helt uppdaterad men va f*n kiss och bajs humor är väl inget man vill sitta och skratta åt, i allafall inte min melodi.
Oväntat rolig var Lennie Norman, han var nog den som drog ner mest skratt och applåder med sin lite mer old school-humor.
Biljetten löste sig snyggt, dom var förberedda på att det skulle komma en virrpanna men ibland tror jag att det inte bara är mitt fel att det snurrar till sig för mig. Som grädde på moset misslyckades jack-pojkarna med att hitta min inhängda jacka trots att jag hade kvar brickan. Jag fick hoppa in bakom disken och leta upp den, tur för dom och mig att den hängde där den skulle hänga.

Bilen tog oss tillbaka hem till Göteborg för ett restaurangbesök på Danilo som ligger i Bergakungen, visste inte ens att den fanns, restaurangen alltså.




Mina syskon, storebror, storasyster och lillebror.

Löst

Efter rundrigning och lite spelad förtvivlan igår lyckades jag lösa mitt försvunna-biljett-problem. Vilket innebär att jag kommer kunna avnjuta en skrattkväll med syskonen. Det är en lite speciell kväll eftersom jag inte kan minnas att vi fyra har gjort någonting tillsammans, inte dom senaste 20 åren i allafall. Låter faktiskt lite konstigt, fyra syskon som inte har något otalt med varandra men jag tror att det är för att vi är olika, som mamma brukar säga -Ni är olika som väderstrecken, norr, söder, öst och väst. Det ligger nog en del i det, hur det nu kan bli så.
Vi får pröva och se hur det går.

Jag är chockad, Ingvar Oldsberg och Björn Hellberg ska inte leda nästa säsong av På Spåret! Kristian Luuk ska vara programledare och Fredrik Lindström ska vara domare, Fredrik är en av mina absoluta favoriter enda sedan Hassan-tiden. Synd att han inte är med ikväll men man kan tydligen inte få allt.

70 minuter i spöregn nu på förmiddagen kan vara vad som behövs.

Borta

Än sålänge stör det mig inte att det regnar, det är ju varmt ute. Värre är det när temperaturen är +/-0 och det regnar från alla håll, in i alla hål. Man märker ju hur det blir grönare för varje rengtimme som  går, dessutom blir det mycket friskare. Imorgon ska jag med mina syskon till Borås och gå på Big Comedy med David Batra, Henrik Schyffert, Johan Glans mfl. Kommer säkert skratta som aldrig förr, flera av dom medverkande är gamla favoriter som ska bli kul att se live.
Enda smolket i bägaren är att jag inte hittar min biljett, fick den i julklapp och en hel del papper har kommit och gått genom lägenheten sedan dess. Ska ringa dom sedan och koppla på charmen och låta krokodiltårarna rinna för att dom ska förstå att hur mycket jag än letar står denna underbara biljett ej att finna.

Släpp hörnflaggan Alex!

Mina lediga dagar ser ta mig tusan exakt likadana ut, sova lite, träna lite, kolla runt på stan lite. Jag var med Andreas för att titta ut lite nya kläder men hur jag än försökte kunde jag inte hitta något jag gillade, betyder detta att jag har det jag behöver..? Får avvakta svar på denna I-landsfråga.

Nu har jag andra problem som inte är I-landsproblem, dom finns över hela världen. När ska jag fatta att någon är bra för mig, släppa taget och bara köra på. Alternativet är att fortsätta tveka, hålla fast i hörnflaggan och gå miste om något bra, till förmån för vad. Jag har alltid varit en "allt-eller-inget-kille" men får nog börja tänka om lite och se att set kan gå i skalor innan det får sin slutgiltiga färg. Nu j**lar kör jag på.

Hoppas Du läser och ser att jag kan, på lite konstigt sätt, skriva känslor och inte bara sitta och svamla.

Inget/ingen är för litet/liten

Vad som än hänt en dag kan man inte bli annat än glad eller i allafall småle lite när man på ett elskåp i sin närhet ser en sån här, i dubbel bemärkelse, lille lappen.



FTW, hur många råkar hitta en hamster, samma sannolikhet som att Annika bara haft oflyt, sittandes på en parkbänk och vänta på att någon ska plocka upp honom/henne. Min erfarenhet, som är ganska liten, av hamstrar är att dom är sjukt små och ganska skygga utanför buren. Men den här lille rackaren var säkert mer väluppfostrad än så.....eller så var det en rutinerad hamster-jägare som läser en hamster som en öppen bok som hittade den.
Kalla mig kallhjärtad, jag säger inte emot, men jag hade inte lagt mitt krut på att fånga in en hamster på gatan, ta kort på den, lägga in i datorn, skriva ut på färgpapper och gå runt med lappar och tejp och sätta upp på elskåp.
Ring inga bussamtal till det där mobilnummret, detta är på allvar.
Man slutar aldrig förvånas, tur är väl det.

Deklarerar en sak

Då var det deklarerat och klart för den här gången, bara sitta och hoppas att dom inte ringer och frågar vad jag gjorde förra året. I år var jag schysst och drog inget för resor till och från jobbet, jag bjuder på det. Helgen gick i lugnets tecken och jag är redo att möta en ny vecka.
Ikväll spelar Blåvitt mot Ellos på bortaplan, jag kommer inte vara på plats i Borås då jag jobbar lite sent idag. Å andra sidan har det bara inneburit förlust när jag varit där och tittat föregående år, kanske turen kommer när jag inte är där.

Har alltid tyckt att det varit mysigt att titta på Så Ska Det Låta men tittat jag inte så ofta, det som slår mig är att det blivit ganska urvattnat vad det gäller artister. Känner knappt igen någon, igår när jag tittade var det September, som jag inte känner igen till utseende, och en kille som sjunger barnlåtar. Som utfyllnad var det en musikalkille som satsade hårt på "rocktema" men Led Zeppelin t-shirt, skinnmuddar och kedja. I övrigt brast han ganska mycket i sin rocklook. Mojje, dagisfröken, sjöng en låt som måste varit han egen, om vilket håll bananer växer. Men men, folk tittar ju ändå så det är väl bara för Baluba-Peter att fortsätta leda och dra in pengarna för programmet.

Insiktslös tjej

Efter den sköna morgonträningen igår satt jag som sagt och slappade i solen ett tag, eller snarare ganska många timmar. John, Rick och jag bestämde oss för att ta en eftermiddagsöl nere på Linné där vi mötte upp med Jeppe. Mycket skönt att bara sitta och slappa utan någon stress eller vidare planer för kvällen.

Nu till något som förvånade mig, när vi senare skulle gå in och sätta oss kom en höggradigt berusad tjej fram och började prata, hon frågade flera gånger vad jag hette, minnet var kort. Sedan droppade hon den sköna frågan "kan inte du sova hos mig?", rakt på, jag tackade för förfrågan men svarade att jag inte var intresserad. Hon hade väldigt svårt att förstå svaret och frågade igen, jag svarade samma sak som tidigare, då kommer det från henne; "vet du hur många jag kan sova med inatt..?" Hahah, herregud jag visste inte vart jag skulle ta vägen, kan man inte ta att alla inte vill sova hos en okänd tjej. Undrar om hon hittade någon annan att dela säng med.

Jag och John tog sällskap hem genom slottsskogen och missade tolvslaget hemma med 3 minuter.

Hej sommar

En mycket tillfredsställande dag so far, långlöpning i Änggården med Jesper. Otroligt segt första 45minutrarna men sedan lossnade det för Mr Slowstarter och klockan stannade på 92 minuter. Det får jag vara nöjde med med tanke på årets i övrigt dåliga träning.



Solen skiner idag också, även om det blåser lite mer än igår, bara att vara glad och jobba upp några soltimmar innan jobbet kallar i veckan. Kaffe ute i solen har man ju väntat ett tag på.



Sen noterade jag att jag hade glömt ta av mig långkalsongerna som jag haft hela vintern, väl fungerande benvärmare men nu behövs dom inte längre.Fram men trimmern i Magnus Samuelsson edition och börja det dryga jobbet att göra benen lite sommrigare.



Hej sommar, hejdå en del av håret.

RSS 2.0