Sommarplaner..?

En sten har fallit från mitt bröst, har äntligen fått tummen ur och bokat med Energideklarationen för föreningen. Har börjat inse att det börjar bli dags att fundera ut vad jag ska göra i sommar. Framförhållning är inte min starkaste sida så jag ska börja planera vad man kan göra en sommar. Så mycket som möjligt men samtidigt så mycket lite att göra som möjligt.
Var på väg till Gotland förra året, stugor, båtresa middagar allt var bokat och betalt men jag orkade inte åka. Pengarna i sjön, kan man säga lite fyndigt. Ikväll ska jag sätta mig i skräddarställning och fundera ut vad som händer i sommar.

Eko-maten

Var på Ica Maxi idag och storhandalde, det händer ungefär vart annat år. Det är roligt att åka till stora mataffärer för det finns så mycket mer än mat, kläder, cyklar, DVD-spelare, krattor, skivor, allt. När jag lite slentrianmässigt nostalgi-bläddrade bland CD-skivorna dök den här till synes vänlige mannen upp i stället.



Hans Martin, sjunger mysiga låtar och även lite andligt har jag för mig. Vilken sängkammarblick han har Hasse. Han ska ju framstå som en mysgubbe som man mer än gärna skulle låna ut pengar till om det knep, även om man inte kände honom. En man som mammor lånar ut sina barn till men det skulle vara så mycket roligar om han egentligen var ett prakt-as.En som blåser folk till höger och vänster och sol-och-vårar i hela landet, men det är han nog inte. Man vill ju kunna sätta in folk i fack och där satt Hasse, i ett fack för svårsålda CD-skivor på Ica.

Har helt fastnat för ekologiska varor, gick så långt att jag vägrade köpa tomater om det inte fanns eko-tomater. Känns lite lyxigare att köpa eko-gurka än en vanlig sliten. Nu finns det inga vanliga matkorgar utan bara sådana som man drar efter sig men min värdighet tillåter mig inte att använda dom. Jag bar den fulla korgen som skavde på låret, även om jag var nära att ge upp, antingen kör man vagn eller så bär man sina varor i en riktig korg.

Spännade spaghetti som förmodligen smakar gamla trätofflor och bark men vad gör man inte för att kompensera upp pizzorna.



Ekologisk spaghetti Quinoa med örter och Dinkel spaghetti Fullkorn. Undrar om det passar med gravad-köttfärs.

Brazilkort



Vad roligt det är att få vykort, knappt att jag får julkort längre. Men detta kort kom några veckor försent för att den riktiga avundsjukan ska göra sig påmind. Hade Erik skickat detta i februari hade jag övervägt att glida ner till tjejerna på bilden, kanske hälsa på Erik också.
Ska kanske fundera på att spara pengar och åka till Brazil kommande vinter, tåls att tänka på.



Men nu sitter jag själv och solar medans jag väntar på att tvätten ska snurra klart, sen träning med Jesper.

En del dagar är låånga, längre än Staffans hår

Jobbade till 18 igår för att sedan hem och sova en sväng innan jag mötte Jimmy på Linné för att äta. Kom dock inte hela vägen direkt för jag glömde mitt hårjox på jobbet å jag fick ta en b-reserv, håret blev som en stor mössa när det blåste så jag var tvungen att låna lite av Jimbo innan vi kunde fortsätta till maten. Andreas hade fått tag i skjuts till borås dit han av oklar anledning ville åka. Såklart ville han bjuda med sina goda vän till Stadshotellet, jag var lite tveksam eftersom jag hade annat planerat men jag lät kronan tala. Man tar ett mynt och bestämmer vad som är ja respektive nej, sedan singlar man och följer myntets kraft.
Då jag har en telefon med uselt batteri dog f*nskapet sånär det var dags för hemresa var jag okontaktbar och bilen fick gå utan mig, Andreas och Jimmy. Kul att vara strandsatt i Borås utan möjlighet att komma hem, vi kollade rum på hotellet men av någon anledning var alla rum bokade. Andreas som har känningar lite överallt löste dock övernattning åt oss.
Man sover ju inte så bra borta vilket ledde till att det var ett trött gäng som begav sig hemmåt med buss på morgonen.

Hann knappt komma innanför dörren förrän det var dags att sätta på sig blåstället igen och åka in till stan för att äta innan vidare färd till Nolhagahallen i Alingsås. Vi tog en smaskig pizza i vasastan som uppladdning.



Billigt med pizza nuförtiden men Roxanne var god i allafall.



Mm, snart dags att ligga och sola i gräset.

Vi kom i sista stund till matchen och det var helt fullproppat med folk i den relativt lilla hallen, både otroligt hög stämmning och värme. Alingsåslåg under ett tag men hämtade upp och slog Hammarby, det går bra nu bajjen. Gustav blev utnämd till årets försvarare för andra året i rad i elitserien, snart landslaget kanske.



Mål!



Staffan "Lånhåret" Olsson råkade komma med lagom till segerjublet. Den andre tränaren ser ut att gnälla på domarna.

När jag var inne och köpte biljetter kom tåget, så jag fick börja springa, då kommer tåget mot Stockholm samtidgit och bommarna fälldes ner, vårt tåg gick på spåret bakom. Innan bommarna gick upp hoppade jag över och rusade mot tåget men när jag kommer fram till konduktören sa han att jag inte fick åka med eftersom jag hoppat över, vilket är förbjudet. Han berättade att han KUNDE neka mig att åka med, så där stod vi och dividerade om jag skulle få följa med eller inte. Jag hade redan sinkat tåget och nu ville han inte släppa på mig för att jag hoppat över ett staket.
Tillslut bad jag så hemskt mycket om ursäkt och lovade att aldrig göra om det, då fick jag följa med hem till Göteborg. Rätt ska vara rätt Herr Konduktör.

Egyptens gräshoppor

Snart dags att sammanfatta den här veckan. Mycket glädjande med två blåvitt-segrar på en vecka, "Söder göder, sänker söder bröder", det går bra nu!
Ikväll ska jag after worka, ett tufft verb, på linné och det lutar åt Bitter längst upp på Linnegatan. Har inte varit där sedan i höstas och då var det kul Jimmy.

Igår invigde jag mina Nike-skor, vad händer, en dagisklass stormar vagnen likt egyptens gräshoppor. Tar över alla skrymslen och vrår, stolar och tår. Precis, några av dom små rackarna har den stora oförskämdheten att stiga med sina sandlåde-kladdiga skor på mina kritvita skor. Sitter man har man dom i knät, står man upp kliver dom på fötterna man kommer inte ifrån dom förrän dom eller jag ger upp. Hittills har jag inte vunnit en enda fight mot dom små men jag ger mig inte, en dag ska jag segra över "dom".
Jag gillar ju barn som bara den men inte så jättemycket ökända barn, kanske kommer jag bättra mig på den punkten, också.

Upp som en sol

Som en smäck, upp imorse och ut på en underbar löptur i vårfina Slottsskogen. Hela dagen går, än så länge, på sköna mjuka moln. Bestämt mig för att utlova mer träning i veckan men det ser ljust ut. Ikväll är det öppet enda till 22 här för det ska vara "tjejkväll"..Idol-Kevin Båårg var här och "framförde" en låt, får rysningar bara jag tänker på idol.
Idag spelar blåvitt mot Hammarby och på söndag ska jag till Alingsås, håller egentligen på RIK,  och kolla Alingsås-Hammarby i handbolls semfinalen. Hoppas så klart att bajjen får dubbelstryk denna vecka.

Jag har i stort sett slutat titta på väderkartor eftersom det sällan stämmer ändå och gör det det ändå är det bara att vara glad eller ledsen. Ska vara ledig söndag och måndag men bägge dagarna ska det regna, så antingen är jag hemma och gillar läget eller så kan jag sitta ute och sola, för att passa in i min nya gula t-shirt.
På lördag har jag lovat bort mig på utflöyttningsfest, en förvirrad själ som ska flytta till Malmö av alla ställen, inget illa, inte så mycket i alla fall, menat mot Malmoe men att byta Göteborg mot halv-Danmark känns som ett nerköp. Jag vet att du har dina anledningar Jonny..

Blir inte alltid som man tänkt sig

Ojdå, istälet för att städa hamnade jag på stan och vips så hade jag handlat kläder och ett par skor. Som jag konstaterat tidigare, skor kan man aldrig ha för många av. Ett par skor till varje tillfälle, dessutom har jag blivit väldigt lat och orkar inte tvätta skorna längre. Det gjorde jag förut och därför har jag en hög med skor som jag köpte under min tvättperiod som jag fortfarande kan ha. Jag trodde att jag behövde långärmade tröjor av något slag men det slutade med t-shirts och piké-tröjor. När någon frågar var jag handlar kläder, antagligen för att veta vart man inte ska gå, blir jag alltid lika klädsamt tyst, vet fasen inte var jag brukar handla. Det kan vara var som helst, idag köpte jag piké-tröjorna på Zara, t-shirtsen på Carlings och skorna på Stadium. En fin blandning av affärer, men det är fortfarande inte där jg brukar handla.

Lite vågat att köpa en gul t-shirt men jag tänker att den kommer passa mig fint när jag har solat lite, bort med den gråa nyansen på kroppen och toppa med gult.
Piké är något jag fastnat för bara dom senaste tiden, lite mer uppklätt än t-shirt men ändå samma stil. Den ena tröjan är ett ordentligt fuskbygge, med inbyggd skjort-överdel. Smidigt att slippa knö in en skjorta under, mer fusk på kläder.



Längesen jag körde med Nike, men nu kände jag att det var dags. Faktiskt snyggare på än såhär




Den gula som nog får vänta tills armarna är lite bruna.



Rocka på utan droger, Kurt. Lite sent påkommet.



Fusk-tröjan, kan bli en klassiker. Alla kan fuska.



Lite seglartröja med nummer fem på armen.

Efter hemkomsten från stan, kröp jag ner i soffan och knäppte på sömnmedlet nummer ett, tv:n. Bäst är att titta på SVT för där är det ingen reklam som man vaknar till av, nu var det Plus som är ett sov-vänligt program. Perfekt insommningstiden var runt 3min och uppvakningen ca en timme. Sen var det bara att studsa upp och gå ner till Götas för att äta lite stenungsbakad pizza, vilket inte är några problem när man tränat. Nu ligger jag, kalorimässigt på plus minus noll.


Godnatt ÖIS, godmorgon träning

Otroligt fin arena vi "fått" i Göteborg, riktigt bra matcher än så länge. 9-0 i målskillnad på hemmamatcherna. Kanonstämmning och man behöver inte ens vara rädd att bli blöt när det regnar.
ÖIS har alltid varit ett medgångslag som trots att dom flera gånger stått på ruinens ekonomisk brant alltid klarar sig, med hjälp av starka finansiärer. Men skicklighet på planen har dom helt missat att investera i. Dessvärre gick blåvitt på pumpen av Göteborgs tredje bonkelag, Häcken häromdagen men nu ska det vara slut på sånt.











Efter att jag sovit ordentligt länge idag, mötte jag upp Lill-Jeppe i Slottsskogen för att träna en sväng. Träningen ger oss också chansen att summera senaste tidens händelser. 45 minuter senare var jag tillbaka i min, ganska stökiga, lägenhet. Eftersom jag idag har äran att vara ledig siktar jag på att städa en, åtminstånde, en del av mina 45kvm. Känns väl inte som jag är i någon toppform i år heller men lika jäkla illa som förra året vill jag inte tro att det är. Ska ändra taktik, lugnt i början och öka på slutet, förra året gjorde jag tvärtom med uteblivet resultat.



Här är kittet som förflyttade mig runt idag. Tack för hjälpen!

Gbg by night

Göteborg by night, gamla veckan borta nya veckan kommer med nytt och fräscht. Kör en fegis och bjuder på bilder istället för text.




På väg hem från Stockholm träffade jag på den alltid leende Andreas "Hasse" "Kryckan" Hansson. Den grabben gör en aldrig besviken på humöret.



För övrigt en vanlig bild, luren mot örat i tid och otid. Jag använder headset men icke Stålkryckan.



Saknar dig Johan, fattar inte att livet kan vara så orättvist. Du lämnade mig, inte tvärtom.



Drygattityden på festen gick hem.



Klart man hänger med festens värdinnan, en massa fördelar i bakvattnet.

Still alive

Jag lever alltså har jag karaktären kvar, var på förfest och hade jättekul men när folket började dra sig mot stan tog jag det mogna beslutet att gå och lägga mig. Ska kolla om det blev några bra bilder, Andreas hade en del fina i alla fall. Bonusen var att jag, för första gången någonsin, tog en tidigare buss än vanligt. Kanske ska bli min melodi i fortsättningen att komma extra tidigt till jobbet.

Imorgon är det dags för Blåvitt på nya arenan, är det inte ett derby mot ett annat Göteborgslag... Får se om det kan bli fullt med folk, eller kommer bara familjen Allbäck.

Blandade lag

Tillbaka till Göteborg efter en vända med utbildning i Stockholm, det var sol där men bra mycket kallare än på västkusten. Tåg är alltid inte kul att åka men man kan sova i alla fall och titta på roliga människor.
Innan vi åkte hem skulle vi äta och gick till ett "ställe" som hette något i stil med Tex Mex Taco, absolut bland det äckligaste jag ätit, friterad köttfärs i friterat bröd med vinägerindränkta salladsbitar. Otroligt inte gott och mycket omättande. Vid hemkomsten gick jag, Johan "Vesslan" Nilsson och Sofia till Lilla London för att ta en välkomstöl ihop med Jonny IFK, Pontus Öis och Jimmy Gais. Egentligen är Jonny den enda jag gillar men dom andra kom lite på köpet, precis som deras lag.

Efter jobbet ska jag på lite fest hemma hos Johanna, återstår att se vad denna kväll leder till men jag går som vanligt in med inställningen att stanna hemma, eftersom jobb väntar imorgon.

Karaktär?

Jag har dålig karaktär, väljer för andra dagen i rad att sova istället för att träna. Förstår inte varför det ska vara så svårt att lyfta röven ur sängen och hoppa i träningskläderna. Måste öka diciplinen om det ska bli något Gbg-varv som jag inte ska behöva skämmas inför alla jag känner.
Skulle behöva åka på träningsläger sista månaden, träna, vila och äta. Men mitt upplägg spricker alltför ofta, som torsdag och fredag när jag skulle vara ledig, och kunna träna, då ska jag iväg på utbildning till 08-land. Idag är det BK Häcken-IFK på Rambergsvallen men inte heller denna match kommer jag kunna bevittna.

Jämmer och elände, inte lätt att heta Alexander dessa dagar. Trots mitt något grininga skriveri och kanske även utseende är jag på riktigt gott humör och gränsar till att må som en prins.

Play the game

Nu börjar vännerna se över sina livssituationer, avslutade relationer står på schemat. Våren ser ut att bli en tid då fler och fler lösgör/lösgörs från sina flickvänner. Helt plötsligen står man med drivor av kompisar som precis blivit singlar, bara att gilla läget och ställa upp som matchmaker och medföljare på deras nyfödda vilja att leta på nytt.

Kan det vara så simpelt att våren spirar och det känns onödigt att ha en relation, ge upp istället för att kämpa. Tror att min teori om att många inte är helt nöjda med sina förhållanden och ser våren och sommarens antågande som en liten spark i röven för att komma loss.
En sak som stör mig men som är väldigt vedertaget är det så kallade "spelet", ni vet vad jag menar. Att detta inte bara är i inledningen på något utan även förekommer i efterspelet. Har kommer Facebook in som en extra kniv då man kan se den andre personens status, tillagda vänner, kommentarer, nya bilder osv. Har följt några fall på FB och upptäckt att bägge parter försöker övertrumfa varandra med att skriva hur bra dom mår, hur skönt allt är. Have mercy, kan man inte bara erkänna att det känns tungt just nu men att det kommer lösa sig med behövlig hjälp av tiden.

Gratis skivor..?

Mr/Mrs Anonym, tack för infon om ideér till inlägg. Ipred som den nya upprättshovslagen heter, jag väljer att inte läsa på något utan kör direkt från huvudet, ska ytterligare skydda musik och filmskapare. Jag är uppvuxen när CD-skivan var ganska ny och min första skiva var Guns n Roses Use Your Illusion I. Kommer ihåg att det redan då var snack om att musikförsäljningen skulle dö ut när "alla" skulle spela in skivorna på kassettband men vad jag vet dog inte musiken på grund av det.
Jag tyckte och tycker fortfarande att det är en oslagbar känsla att hålla en ny skiva i handen, öppna och titta i konvolutet, tänk om man vant sig vid vinylskivor, då hade känslan varit ännu större. Här börjar mitt problem, att jag tycker halva nöjet med musik försvinner när det ligger en fil med konstig namn på datorn och på mobilen. För mig ligger inte problemet i att behöva betala för det, it´s all about the feeling.

Jag förstår absolut dom som laddar ner, det är samma musik men 189kr billigare än att köpa och mer lätt-tillgängligt, man kan sitta hemma med håret på svaj och fixa hem favoritmusiken utan att fixa till håret. Men det finns ju en sida till på det, dom som gör musiken eller filmerna. Lite godtroget att tro att dom alla är idealister som inte behöver pengarna, utan bara älskar att skapa för andra. Men det man förlorar på gungorna får man ta igen på karusellen. Klart att jag tycker att skivor är dyra, då fattar man ju att det är extra dyrt för en mindre bemedlad, lite sagt på skoj.
Jag tycker naturligtvis att dom som gör musik eller film ska ha betalt för sitt jobb men det är dags för dom att  följa med i utvecklingen, ligga lite längre fram för att möta konkurrensen.

Hade varit intressant att höra vad en antikapitalist som tex Mikael Whie hade tyckt om att inte få in en spänn på sina skivor, han som skapat sig en förmögenhet på att sälja skivor som propagerar mot kommersialism. Han kan nog ha ett och annat att både berätta och förklara. Hör av dig Micke

Promenix

Efter att fått avnjuta fotboll på trext-tv på datorn igår kändes det som en god idé att titta på folk på stan och samtidigt äta lite. Lite sommarfeeling över Avenyn igår men shortsklädda ben och uteserveringar själv behåll jag vårkänslan genom att ha skinjacka och långbyxor.

Påsken är ju en trevlig högtid eller är folk väldigt glada över påsken för att det är mycket ledighet. Har jag kanske suttit i en bubbla tidigare påskar, för nog tycker jag att det har blivit en större högtid med åren men det är väl samma sak med alla konstiga dagar som firas. Människor mår bra av att vardagsfira olika saker, även om dom i sig inte har någon större betydelse.

Står och funderar på vad jag ska hitta på efter jobbet, förhoppningsvis lyser solen med sin närvaro även kl 18, kanske en liten stilla promenad hemåt.
Under promenaden ska jag ta mig i kragen och bättra på mina inlägg, känner att jag tappat lite men får skylla på att det inte går att hålla maxnivå på 300 inlägg..

Förflutet

Nu har min påskledighet klarats av, hela fredagen var ledig. Hann med att både sova, träna och träffa familjen. Hade dock inte haft något emot att byta bort gårdagen mot dagens fotboll men man kan inte alltid få det man vill, säger dom. Den teorin vill jag inte helt hålla med om, i krig och kärlek är väl fortfarande allt tillåtet, fast det med krig är väl något modifierat i Genevekonventionen, kanske det med kärlek är reglerat i någon annan lag.
Men man kan ju köra på rätt bra ändå.

Alla har vi ett förflutet, en del mer påtagligt än andra, men inte behöver man vara en självplågare för det. Slappna av och följ med i dansen istället.

NEJ!

Nu ska jag träna på att säga nej till saker som jag inte hinner eller har lust med, allt för att få lite ro. Än så länge har det väl gått sisådär men man måste ju träna för att bli bra på något. 

Något som jag inte tackat nej till utan tvärtom ska bli jättekul är att träffa min familj imorgon på påsklunch. Vi träffas inte så ofta men imorgon ska jag och Krille tävla i äggätning hoppas jag, säkrast att mamma kokar många. 

Det har under dagen dykt upp flera alternativa och sanktionerade utgångar. Här kommer min styrka att ställas på sin spets, återstår att se hur jag klarar detta.

Bland mycket annat var det skönt att Leif GW backade upp mig i fallet Annika, kanske var jag inte helt ute och seglade. Men hoppas alla är nöjda med att Annika fick åka finplan "hem" för 684 800 kr, högkonjuktur!

Glass i små lass

Nu har mina intressen hamnat på kollisionskurs med varandra, IFK vs DIF på lördag, årets första hemmamatch tillika första på nya arenan. Vad händer, jobb i sikte såklart. Dom två är otäckt sammanbundna med varandra, inget kneg ingen deg. Jag får be alla jag känner att sms järnet s fort bollen börjat rulla och om allt går väl fira lite efter.
 
Jag är otroligt sugen på Cola eller kanske en glass, det brukar jag aldrig vara eller i alla fall inte mer än två Cola i månaden och 5 glassar per år. Kan ha med alla hormoner som rusar runt i kroppen i min ålder.

För övrigt känner jag att jag måste ta några dagar off från allt och bara flytta ut till en koja i skogen, slut för tillfället på en massa åka runt i det ljuva livet.

Örnen har landat

Ujuj, en het potatis det där med Annika men glädjande för en del, inte lika glädjande för andra, har nu landat i Sverige för fortsatta öden.
Bra med delade åsikter, blir lite enehanda med enbart samtycke. Som en del konstaterat och som jag själv konstaterade i föregående inlägg så har jag inte läst allt om fallet utan enbart läst det som stått i tidningar och läst det utan snyft-ögon. Man kan ju tycka vad man vill om andra länders lagar men om man är i ett land och något händer där får man ta konsekvenserna av det där.

Jag hade gjort samma sak som Annika om jag, Gud förbjude, hade hamnat i samma situation som henne men trots detta tycker jag att man kan se det från flera håll. Inget lätt fall men intressant.


Låt Annika stanna

Jaha, nu ska Annika Östberg släppas från fängelset i USA. Vad som inte framgått är ju att hon är väldigt långt från någon otursförföljd bullmamma. Hon flyttade på 60-talet till Kalifornien med en knarklangare som, fyndigt nog, heter/hette Bob Cox, en eloge för det roliga namnet i den branschen. 1981 sköt dom en restaurangägare och sedan avslutades det med att dom sköt den utryckande polisen. Tydligen var hon dömd redan sju år tidigare för dråp i San Francisco.

Hur denna underbara människa har mage att flera gånger, 2007, 2002, 2005 kunnat med att ansöka om tidsbegränsat straff eller förflyttning är för mig obergibligt. Vad ska hon hit och göra, hon har ju inte dragit något strå till landet sedan 1960 talet om ens då. Varför lägger Sverige tid och pengar på att hjälpa en grovt kriminell kvinna i USA.

Jag är inte så påläst i fallet men det jag snappat upp under åren har alltid gjort mig lite förbryllad, hur kan hon bara ha sån otur så många gånger i rad, råka vara på tre mordplatser bara sådär. Hon var kanske bara ute med hunden. Nä, låt Annika stanna i sitt älskade USA som hon lämnade för sverige för 35 år sedan, en stor kostnad att spara in på.

Alla mynt jag har sett har två sidor, kolla in detta:

http://www.metro.se/se/article/tt/2009/04/06/ostberg/


Årskort hämtat

Efter lång väntan är det idag dags för Blåvitts första allsvenska match 2009. Jag kommer inte vara på plats i Helsingborg mer än framför TV:n. För att jobba upp stämningen ytterligare var jag idag iväg och hämtade mitt årskort. Nu gäller det att kolla genom spelprogrammet så att jag kan lägga ordning mina jobbdagar för att i största möjliga mån undvika kollisioner mellan inkomst och fotboll.






Nu ska jag mysa några minuter i solen innan inomhusjobbet med disk och städning tar vid. Men tre lediga dagar kan man ju inte klaga på, det enda jag kan klaga på är min planering.

Mot seger ikväll.

Bortaresa

Såja, då var Lilladanspaketet avklarat. Hela hemlighetsmakeriet med resan för John gick bra, han fattade knappt någonting förän vi var framme. Vi checkade in på två rum med Jimmy och mig i ett rum och Pär, John och Zandro i ett rum. Lite snopet då det visade sig att deras sängar var dubblet så breda som våra men lite får man bjuda på. Eftersom solen sken gick vi ner till hamnen och smakade av vår medhavda dricka på en brygga. Jag som är van vinterbadare kände att jag gjort mina bad för denna vinter hoppade över ett dopp men Pär och John kände väl att dom ville närma sigmig i badhårdhet. Men det var ju inte ens is på vattnet.

Sen var det gemensam påklädning och uppvisning på partyrummet, inte på mitt rum, med en väldans massa skratt... Middagen var kanon och inte minsta tillstymmelse till kyckling.
En spännande spaning på olika klädstilar gav så skilda exempel som; tajt cykel tshirt instoppad i höga jeans och mörk t-shirt under ljus skjorta.






Likt ett rockband radade 4/5 av laget upp sig, Zandro, Jag, Jimmy och Pär.



Födelsedagsbarnet till höger.



Under the bridge.



John flyger in i bilden.



Pär inser nackdelen med återvinning, ger man dom en flaska tar dom hela armen.



Tajta byxor på John, han har större vader än vad jag har lår. Han lånade Pärs byxor och tackade med att spräcka dom i grenen.




En uppsättning olika miner. En lokal oförmåga i bakgrunden.



Pär har annammat Sex And The City drinken

Gubbskämt/ondska

Några gubbskämt som jag avlossat senaste två dagarna. Pratade med NN på Facebook-chatten, hon hade köpt en skinnjacka, jag sa att jag körde min skinn-pajj idag, hon svarde

NN: Jag har köpt en skinn-jacka idag
Alex: Aha, jag körde min idag (skinn-jacka)
NN: Jag körde väst
Alex: Jag körde öst och kom fel..

Hahaha, för roligt!

Förbutiken på Ica, jag köpte en Coca Cola (en per månad typ) och två Riesen. Jag hade nummer 23 och kalaset kostade 23kr, precis när hon säger -Det blir 23. Då säger expediten som står bredvid 24 (nummer på kölapp). Jag kontrar till min expedit, -sade du inte 23..? Hon blev helt nervös, -jo sa jag inte det?

En annan var när jag var på Åhléns för att lukta på parfymer, helt tomt men ingen hjälp fanns att få för dom som jobbade där hade fullt upp med att SMS:a till varandra så jag frågade om jag kunde få hjälp. Då frågor hon vad jag vill ha hjälp med, då kunde jag inte hålla mig så jag sa att jag ville ha ett par skor, hon blev jätteförvånad och sa att då får du kolla i en skoaffär. Jag sa det med ironi i rösten med hon hade nog blivit tappad många gånger i golvet när hon var liten.

OBS! Jag är snäll egentligen men kanske kommer jag inte till himlen på grund av detta men då är det värt det.



Tallroth

Nu har jag fått chansen att vara snäll medmänniska och hjälpa en broder i nöd, nåja. Gamle Tallroth ville få äran att sova en natt på min soffa. Jag hade planer på annat håll då jag skulle ut och äta på Joe Farrelis med lite kompisar, överlämnandet av hemnyckel skedde under mystiska former vid Valand.
En mycket god och stoor pizza gled ner i magen innan sällskapet kände att morgondagens pliker kallade. När jag kom hem hade jag hoppats på en ny städad lägenhet med doften av nybakade bullar stickande i ögonen men kände redan i trappuppgången att det var lite väl mycket att hoppas på.

Innan lamporna släcktes meddelade Tallroth att han skulle upp tidigt och att han nog skulle föra ett visst oväsen, skönt att han inte gav mig falska förhoppningar. Vaknade av att han slammrade otroligt mycket men han hade ju varnat mig så det fick väl vara okej.

Alltid skönt att kunna hjälpa till Tallroth.

Lite gnäll

Ibland hamnar jag, hoppas inte jag är ensam om det, i situatoner där jag stör mig på folk. Imorse på bussen satt jag bredvid en tjej som satt och knäckte sina fingrar, jag stör mig något oändligt på fingerknäckeri. Värre blev det av att jag var lite allmänt grinig, var riktigt nära på att be henne hoppa av och knäcka sina små fingrar någon annanstans men så tuff är inte ens jag.

En sak som är besynnerligt är hur den här "Färjan-Håkan" kan uppnått sådan popularitet. Vad är det människan gör som är så otroligt roligt, han säger samma mening hela tiden. "Inga konstigheter" eller vad det är han säger, annars känns det inte som han så jättemycket att tillföra. Är det kanske det som är det roliga med honom att både barn och husdjur förstår honom och hela familjen kan sitta och titta på när Håkan irrar runt på en båt bland en massa fulla gruppresenärer från Flen. 
Det är väl bara jag som är kräsen, fast det är jag inte. Dessvärre ser jag inte Färjans storhet. Nu har Håkan även blivit ansiktet utåt för något bingo/spelföretag, kan säkert locka samma båtresenärer som åker med hans båt att spela bort sina Ulladres-pengar.

Lite sent påkommet men Linda, Linda, nu har jag tagit min hand ifrån dig. Blev inte särskilt imponerad över det enda programmet jag såg med dig. Har för att få mer kött på benen tittat på gamla BB avsnitt och tyvärr, jag har verkligen försökt att gilla dig men det går inte. Hoppas du har förståelse.

Secret party

På lördag fyller min gode vän John 30 fräscha år, ett nytt koncept vid födelsedagar är sjösatt, att åka bort från storstaden för att bryta ny mark. I helgen kommer ett lass med killar bege sig till Stenugnsbaden och dess dansgolv. Jag fick den tvivelaktiga äran att ringa och boka våra rum. Vid bokning skulle man nämna det hemliga kodordet som var; Lilla Danspaketet, kändes lite Roland från Torsk på Tallin in säga denna mening. Det kommer, vad jag förstått det som, att vara ett dansband på plats för att försöka riva hela haket. I värsta, bästa?, fall får vi kanske hjälpa dom med rivningen.
Vad det än är tror jag att det kommer bli väldigt roligt, John vet inte om det ännu och bara det är ju roligt.

För att uppnå total återhämtning har jag tajmat in min lång helg som innebär att jag kommer vara ledig även på måndag. Vill det sig riktigt väl kommer jag att hinna/orka träna både på lördag innan avfärd och på måndag, utvilad och glad.

RSS 2.0