Ännu ett år till handlingarna

En klassisk dag idag, 28 feb 1993 vann Torgny Mogren VM 5milen i Falun, dvs på min 15 årsdag. 28 feb 1986 på min 8:e födelsdag mördades dåvarande statsministern Olof Palme på Sveavägen. Bägge minnena är så klara att det känns som det kunde hänt igår. Hockeyspelaren Eric Lindros firar idag sin 36 årsdag.

Har redan fått drösvis med sms och det som gjorde mig mest förvånad var ett från Carl-Gustav Bernadotte, "Hej Alex! Jag är en ivrig läsare av din härliga blogg, även om ditt kultiverade språk kan göra det svårt för mig att hänga med i svängarna. Jag vill tacka å Kronprinsessans vägnar för det fina inlägget häromdagen, känns bra att veta att vi har dig i ryggen. Hoppas att du får en bra födelsedag. Prinsessan Madeleine hälsar att du är välkommen att hälsa på nästa gång du befinner dig i Stockholm. / Carl.Gustav".
Han är för go, Kungen.

När jag idag anlände till jobbet var det dukat med Swartzwaldtårta och mouserande alkofri dricka. Ett paket med 1kilo mjöl ingick också i presentfaunan. Paketet är en liten kul grej med anledning av programmet Grotesco.




Inte bara en glädjensdag idag, även en sorgens. Min lille vän Johan, som förövrigt var den som anmälde mig till EMS, tar nu sin Mats ur skolan och drar vidare till Nordstan för vidare äventyr. Ikväll ska vi ut och fira alltihopa.

En saknad vän

En del dagar känns bara sådär tunga och svårmodiga, en känlsa av saknad. Man går bara och väntar på att få träffas igen, en hel vecka har gått sedan senast. Få hålla och och känna på dom fina formerna, känna värmen sprida sig i kroppen när händerna får omsluta. Men redan dagen efter lill-lördag kan man börja se fram emot det efterlängtade mötet, sedan är den där igen, torsdagen. Man smyger hem tillsammans, låter dörren slå igen och låser om sig. Med darrande händer öppnar man den lite försiktigt för att sedan slita upp allt och bara kasta sig över det goda.




Bästa ärtsoppan i hela Hemköp´s sortiment.

Snart smäller det

På lördag smäller det igen, dags att ta ytterligare ett steg in i vuxenvärlden, 31års dagen står utanför dörren och vill in. Känns som så väldigt mycket längre sen än ett år sedan jag tog steget in i 3:e årtiondet på Jorden. Konstigt nog känner jag mig inte speciellt gammal, lika fit som vid 20, ser ut som 25 och med en 60årings kunskap och insikt om livet. Ja, jisses.

En turbulent mogron har nu lugnat ner sig.

Kungligt

Min kära moster lyckades förekomma mig i ämnet, Kronprinssesan och Gym-Danne. Inget ont, vad jag vet, om den gossen. Kanske precis vad Kungafamiljen behöver i förståelse, en man av folket. Fram tills för några år sedan kunde väl dom flesta killar känna igen sig själv i honom, en vanlig kille med vanliga intressen och umgänge. Nu kommer han få det betydligt mer svettigt, varje steg resten av hans liv kommer bevakas och kommenteras. Det spelar ingen roll vad utgången av hans och Victorias bröllop blir, alltid under journalisternaslupp. Fram tills döden skiljer honom från jordelivet. Jag tror inte någon är avundsjuk på Daniel, om man bortser från att Victoria verkar vara en trevlig tjej som dessutom är prinsessa.
Jag önskar dom vekligen lycka till, smygrojalist som jag är.
Nu slog mig tanken att man kanske skulle åka upp och kolla in bröllpet nästa år, kommer ju säkert bli något utöver det vanliga. Kanske kan få en skymt av Madde också.

Linda Rosing

Premiär för "Linda Rosing Söker Ingen Mer Badboy" ikväll på kanal 5. Måste bara hinna se denna underbara programidé. Inte helt olikt ett program jag själv varit/är en del av..? Har inte riktigt satt mig in i dom exakta komponenterna i programet, trots, eller tack vare, det ser jag fler likheter än olikheter med EMS.
Ensamstående mamma i 30+ åldern, som hoppas hitta den rätta, barn på vägen, ursprungligen eller fortfarande från småstäder. Finns kanske ännu fler likheter. Killarna Linda ska testa på har väldigt divergerande åldrar, från 19-44år. Hon söker i det breda registret, den enda gemensamma nämnaren, som jag kan se, är att alla är svarthåriga. En sak som jag uppmärksammade är att hon vill ha långa killar eftersom hon själv är lång, dom ska vara minst 183cm. Känns som Fadde-boy inte riktigt nådde upp till dom måtten..
Jag gillar faktiskt Linda, tror att hon inte riktigt är den typ som frammålas som. Det jag kan tycka är att hon borde hoppat över läppförstoringen eller vad det nu var.
Jag ber att få återkomma när jag titta på kvällens premiär och Linda om det inte gick bra kan du skicka ett sms (0735337867) så kanske vi kan ta en kaffe någonstans och snacka lite.







Vet inte vad mamma skulle säga om Linda dök upp som på översta bilden, jag föredra den undre. Detta visar bara vilken kameleont Linda är. Kan röra sig både hos svärföräldrar och på Malmskillnadsgatan.

Pokerproffs, en gång

I lördags när jag kollade tidtabellen för spårvagnen till centralen, kändes det som att det skulle räcka att ha 10min på mig innan tåget skulle gå men det räckte inte. Vagnen var 6min försenad och den kördes av någon som absolut inte hade någon stress överhuvudtaget. När vagnen kom in var klockan 09.42 vilket precis råkade vara den tid då tåget skulle gå. Jag sprang lite fortare än Usain Bolt gjorde när han slog världsrekord på 100m 16/8-08, när jag kommer inslirande på ett ben till tåget står Mackan med ett ben inne i tåget och ett utanför i en vild diksussion med tågvärdinnan, får att få henne att hålla tåget åt mig. Tilltaget lyckades och vi kom iväg 1.5min försent, inte så populärt hos tågpersonalen men SJ är ju alltid i tid så 1.5min skojar man inte bort.
Tyckte det var lyxigt med gratis kaffe på tåget innan jag förstod att det var 1:a klass vi var bokade i, stiligt. Framkomna i storstan hade vi en bokad buss som tog oss till Vaxholm för taxibåtfärd över vattnet.



När vi gjort oss hemtama på rummen var det tid för "Fångarna på Kastellet", samma upplägg som insomnade programet "Fångarna på Fortet". Riktigt roligt att springa runt i olika celler, dessvärre hade jag glömt byxor så jag fick köra i shorts (-4grader), som tur var räddade Conny, mig med ett par stiliga tajts som jag kunde ha under badbyxorna.
Efter att varit ute i kylan i två timmar var det skönt att sitta en sväng i bastun med utsikt över havet. Ner till den mysiga matsalen där det dukades med trerätters middag.

Äntligen dags för den efterlängtade pokerturneringen, det fanns två bord, ett för nybörjare och ett för dom lite proffsigare. Nybörjare som jag är satte jag mig vid det proffsigare. Tanken var att om jag är den enda rookien vid bordet är sannolikheten att ha nybörjar tur är ju högre om man är ensam om att vara det. Jag fattade nästan ingenting, ibland skulle man betala med en gång och ibland behövde man inte lägga in någonting. Jag slängde in korten hela tiden i början för att känna mig fram, efter ett tag blev jag lite kaxigare och slängde in ett gäng marker. Vi spelade ju inte om pengar utan det fanns en massa priser vid lite olika giv och priser till dom bästa. Ett paket med skidkläder och en väska från Craft dök upp som pris vid ett giv, jag kastade in en betydande mängd marker och, Pang!, så vann jag det paketet.

Sedan rullade det på med en rostfri frukt skål/korg från Zack, en blocklampa från Design House Stockholm. Som lök på laxen blev det som så att jag vann bordet och fick en Nokia 6220. Snacka om nybörjartur men det var jag värd. När pokern var avslutad bar det av ner till den fyndigt nämnda Minbaren, en massa minor låg utanför. Där fortsatte festen tills personalen var tvugna att åka hem och lämna oss ensamma på ön. Som tur var hade en del varit furutseende att ta med egen dricka. Som ordspråket säger, what happens in Vaxholm stays in Vaxholm, en del roliga minnen med bla en riddar-rustning går under det ordspråket.
Detta var mitt enda framträdande på pokerbanan, kan inte ha sådan tur igen, så ingen behöver känna sig hotad.

När vi skulle hem imorse var det ett jäkla snöoväder utanför, fint att se Kastellet klätt i snö också.









Skidjackan



God efterrätt men det till höger ser lite mysko ut.



Man spelar bra med två öl per gång vid bordet. Camilla passar min öl och spelar lite åt mig. Mackan är taggad.



Det går bra nu, pengar rullar in... Fick en signerad Petter skiva. Den skänkes bort till behövande.



Vaxholm dagen efter, dränkt i snö.

EDIT: 23/2-09 kl 08.49
Jag kunde knappt sova i natt då mitt dåliga samvete gnagde i mig, jag var inte riktigt ensam om min framagång. Jag hade äran att ha en dam vid namn Camilla vid min sida under spelet som gav mig både goda råd och tur.Tack för din hjälp! Men du fick ju en tröja av mig.

Full (vit)sula

Nu har jag jobbat flera dagar på raken, då känns det verkligen som jag är värd att åka på en liten weekend till Vaxholm och bli robbad på pengar. Gårdagskvällen var en av dom bättre på länge med tacos som för dagen var extra goda, lite film och allmänt gott humör.
Innan jag åkte helt hem, sprang jag på dom....skorna, vita, of course. Hade ett par svarta på mig men bytte till dom här när jag åkte hem. Som alltid var jag lite nervös, tänk om någon klumpfot trampar mig på dom nya men jag klarade mig hem.




Tidigare under dagen var jag inne på Standard och fick då med mig dom här två skjortorna. Lite cool detalj på skjortärmarna nedtill..






Färgen på pikén kommer inte till sin rätt men den är svar/brun/grå. Har den redan i svart, vit och blå så detta blev ett bra mellanting.

Hur som, nu pilar jag till stockholmståget som jag siktar på att hinna med.

Ny programidé

Kom hem försent igår för att titta på mitt favorit-lyteskomikprogram, Lyxfällan. När jag satt på bussen och drömde mig bort kom jag på en rolig programidé på lite samma tema fast ändå inte.
 Lyxfyllan, idén är lite oslipad men något i stil med; 5 för varandra okända personer med dokumenterat dåligt ölsinne träffas på en bättre krog. Viktigt att det är just dåligt ölsinne, för att kunna köra vidare på temat lyx. Deltagarna får bara dyr champange och dyra drinkar att dricka, sittandes vid bord med vita dukar. Dom får sitta och diskutera fritt kring lite sköna ämnen och när stämmningen kräver det släpps dom ut i dom mer offentliga lokalerna för att mingla med högdjuren. Kanske skulle man slänga in lite kändisar typ, Ingvar Oldsberg (lätt pratad), Persbrandt (aggressiv), kanske Kitty "Vad hon nu heter" (inte jättesmart, kanske) sen kan man spinna loss på lite fler personligheter. Hade kanske passat med någon lättfotad, inte lättfotograferade, för att få till det lite spännande mötet mellan människor under inverkan.

Lite svårt att ha kameror på alla deltagare om dom inte är samlade men dom som är roligast kommer utkristalisera sig med tiden. När kvällen är över sitter deltagarna och gör tillbakablickar från kvällen innan. Tror detta kan bli det nya På Spåret med miljontals tittare, bäst att jag snabbar mig att ta kontakt med någon som vill ta tag i detta.


Tidsoptimering

Tid är en bristvara sägs det ofta men jag har, efter många timmars funderande, kommit fram till vad det verkligen är, planering, planering. Det är vad allt handlar om, ska jag vara lite hård mot mig själv så har jag egentligen bara jobbet som styr mig. Jäkligt skönt att bara ha sig själv att tänka på men det gör också att jag, personligen, inte behöver planera någonting alls. Kan komma och gå när och hur jag känner för. Som sagt drabbar det inte mig själv så mycket, mer andra som drabbas av mitt Vagabondliv.
MEN i slutändan drabbas jag indirekt, har lagt mig till med en ful ovana att inte planera upp något mer än ett dygn. Känns som dett är något jag absolut måste ta tag i. Tidsoptimering är nyckeln som jag ska låsa upp livet med.
Hoppas få anledning att återkomma i min progress.

Why me?

Blev  lite förnärmad när jag gick in på en blogg (Lillan´s) som skrivit till mig och möttes av detta citat från henne:

"Jag har haft förspel... ...det vill säga sett på Matte i Bygglov!
Oh my....den mannen kan få mej att lämna både hem och barn;)
Sedan har jag lyckats slumra till också..och DET var då rakt inte meningen!
Drömde men inte om Matte utan om Alex i Ensam mamma söker???? What??
No reason ...förutom att jag i morse då skrev några kommentarer till honom
men det ska ju inte påverka drömmarna va??
Visst.....killen är söt men ingen förspelsdrömkille ju!"

Aldrig varit med om något värre, ingen förspelsdrömkille! Jag står chockad och förtvivlad med detta citat ringande i öronen och svidande i ögonen. Jag trodde att det bestående minnet av mig skulle vara bättre än så, i och för sig har hon aldrig träffat mig men hon kanske sitter på förstaklassig inside-inforamtion.
WTF, bygglovs Matte, vad är det för tjomme? Är han snart 31 år, tränar aldrig, äter på Max flera gånger i veckan, utsedd till kompisgängets snyggast 2004 och 2008 mm mm?

Som om inte detta räcker fick jag höra ett hårt rykte om min person, orkar dock inte delge er denna information idag, dagen är redan alltför tung. Måste söka upp källan OCH jag vet att man aldrig ska säga A men inte B, i detta fall är det dock befogat.

Ikväll är det Grand Slam MF After Work, laddar min mobilkamera med batteri för att kunna styrka minnena från kvällen.

Speed-shopping

På vägen hem från jobbet kom jag på att jag var tvungen att handla mat. Vagnen skulle komma 12 min efter att jag sprang in på Hemköp. Har nästan aldrig någon inköpslista med mig, det vållar en viss trängsel i mitt kylskåp, köper ibland saker som jag redan har. Nu var jag under tidspress och var osäker på vad jag hade hemma så det var bara att köra. In, bort mot frukt och grönt, som jag ändå nästan aldrig köper. Några bananer, bort till köttdisken osv som en påtänd buffel.
Känner mig lite risig i halsen och spang förbi marinerade vitlökar från Ridderheim, ner i korgen. När jag ställde mig i kassan 4min innan vagnen skulle gå gjorde jag ett vägvals problem, en tjock mamma täckte med sin kropp vagnen som hon hade framför sig. När jag sneglade fram bakom henne såg jag att hennes vagn var proppfylld med blöjor och barnmat. Försent att byta kassa, bara hoppas att hon röjde ur sin vagn fort. Som lite av en gentleman hjälpte jag henne att hissa upp lite blöjor.
När det var dags att betala visade det sig att dom marinerade vitlökarna kostade inte mindre än 85kr, lite dyrare än jag tänkt mig.
Tack vare mitt rådiga ingripande med kvinnan före mig hann jag precis sticka in foten mellan dörrarna till spårvagnen innan den gick.

Dagens meny var tänkt att bli pannbiffar med hemmagjort potatismos. Allt gick bra tills potatisen nästan var färdigkokt och jag kom på att jag kanske skulle skalat potatisen innan jag skulle mosa den. På ren potatis-kokar-rutin hällde jag av den oskalade potatisen när den fortfarande var lite hård, innan sönderkokt.
Blev väldigt svårt att göra mos med detta upplägg, uppgiven åt jag någon form av lite-för-hård-oskalad-potatismos. Smakade ganska okej men ändå inte, som tur är ska det ju ändå blandas i magen.

Tur och (o)tur

SJ, SJ gamle vän... var uppe på en utbildning i Stockholm. Vägen upp var relativt smärtfritt förutom den tidiga avgången 05,54. Det blev någon timme över innan det var dags för hemgång, vi passade på att köra några repor på staden. Tiden går dock väldigt fort så jag fick rycka med mig en t-shirt i sista sekunden innan dom stängde. Ska kolla om den var snygg när jag kommer hem.

Resan hem blev segare, utanför Flen var det strömlöst i 55 min, man vill ju gärna sitta fast ute i ingenstans i nästan en timme. Rutinerad som jag är hade jag med Svenska Maffia, boken alltså inte dom som är med i den, så jag kunde läsa rätt många sidor innan Barsebäck 2 började jobba igen.

Bröllop och bad

Avgång igår för färd till Vimmerby, blir upplockad av en röd Volvo 240, gamla fina minnen väcktes med en gång då jag själv hade en sådan när jag var 21. Kan ingeting om bilar men en sak vet jag, att jag somnar snabbt i dom. Efter Ulricehamn var det kört, vaknade till ungefär framme i Vimmerby. Lika bra att passa på att sova när man hinner.
Framme var det dags att bekanta sig med rummet som var jättefint och småländskt mysigt, vädret var underbart, 20 cm snö -6 och strålande solsken.



När bekantskapen med rummet blivit lite väl fördjupat, dök stressen upp och jag fick slänga på mig kläderna och fixa till håret hjälpligt. 15 minuter tills klockorna skulle ringa och en dryg mil på hala småvägar kändes lite pressat men den eminenta föraren Martin löste det utan problem.
När brudparet skred in i kyrkan blev det lite tungt under ögonen men ingen riktig tår ville komma fram. Detta var det många andra som löste med bravur, en tjej började hulka högljutt. Lite orutin lös igenom när jag inte hade med någon jacka och vi stod utanför och väntade på att få kasta ris på paret.



Rallyfärd tillbaka till herrgården för mingel, middag och fest.

Mitt nya vax till håret heter något med klister och det är en väldigt bra beskrivning för, även om jag tvättar händerna ordentligt efter fastnar allt jag tar i.



Jag och Malin



Några av dom stora killarna hade med sig en stor flaska Jäger som vi var inne på ett av rummen och skåpsdrack lite. En fin känsla av klassresa infann sig när vi smög iväg och smakade av flaskan. Dessvärre var det småstads tider och småländskapriser i baren. Så det stänngde redan kl 01, kanske lika bra det för det väntade stora saker dagen efter.

Isvaksbad, 30 cm tjock is som fick sågas upp med motorsåg. Bastun låg på bryggan men när vi hoppade in var det knappt över kropppstemperatur. Vi satt och väntade på att värmen skulle komma men det ville sig inte riktigt. Petter som är en van bastare hade lärt sig ett trix av några finnar, sätta en snöboll för värme-avkännaren. Vi slängde vatten på agregatet men dessa tilltag fick nog hela systemet att braka samman för efter detta blev det bara kallare och kallare. Intresset av att hoppa i vatnnet svalnade, i dubbel bemärkelse, mer och mer men sitter man redo att hoppa i är valen inte så många. Till slut var det bara jag som inte hade hoppat i, så det var bara att hoppa i och låta kroppen och huvudet sjunka ner under vattnet.
På vägen upp var jag helt chockad av kylan, stammade konstigt och hade svårt att öppna ögonen. Jag skar mig på hela kroppen när jag likt en säl försökte dra mig upp ur vattnet. Då var det skönt att springa in och värma sig i 35 gradig bastu.




Is-vaken ligger redo för avsvalkning



Vy över sjön utan namn.



Inte jättesugen på att hoppa i, alla som ville hoppa i före fick göra det.



En hjälpande hand för att komma undan doppet.



Stor tvekan.



Nu är det inte långt kvar innan doppet kommer.



Ögonen frös igen.

Imorgon bär det av till Stockholm igen, kl 05.54, ska bli skönt med sovmorgon.


Trevlig dag till alla

Dagen har börjat strålande, redan fått en söt björn. Lite tidspress, så jag jobbar bäst, har redan uppkommit. Men alla kläder verkar finnas hemma så det blir inga problem att få med sig allt. Ett snö och kylslaget Vimmerby here I come.

Hoppas Ni alla får en underbar dag, med eller utan sällskap.




Hmm

Lite tänkvärt i dessa tider. Tur att man slipper titta och höra på reprisen om sitt liv varje dag.




Familjen i***t

Visst är det fegt och tacksamt att sparka på någon som redan ligger ner men hur ska man annars reagera på dagens familj i Lyxfällan. Låna med SMS-lån för att betala gamla SMS-lån som ska täcka gamla...osv osv. Skrämmande att vuxna människor är så otroligt blinda för simpel ekonomi/matte. Hur kan dom sköta sitt liv, det kan dom visserligen inte men, dom har barn och bor i lägenhet. Ibland borde man kunna omyndigförklara människor lättare.

Dom fick gå en liten snabbkurs i ränteökning och dom blev förvånade över hur fort deras lån förökades och till slut blev ohållbara. Deras matkonto kändes som väl lågt tilltaget, att se dom gå och handla och programledaren förklarade att "nu storhandlar vi, då köper vi stora förpackningar" och tjejen i familjen svarar "det blir billigar då". Herregud!! Dom får i vuxen ålder lära sig att laga egen mat istället för att beställa pizza på nätet för 200kr, välkommen till verkligheten. En lysande framtid väntar säkert för både mor, far och barn. Tänk att två så världsfrånvända människor kan finna varandra och misslyckas så med sin ekonomi.
Känner för att vara ännu taskigare men hänvisar till början på översta raden.

Ajajaj

Ajaj, min ganska lösa teori kring manliga smörsångare har fått nytt vatten på kvarnen. R Kelly gillar småtjejer, under 15, och att även kissa på dom. Chris Brown, som jag förövrigt gillar, har slagit sin flickvän Rhianna i en bil i LA. Mina tankar går såhär; R`n`B och soulsångare sjunger bara lungt och fint om kärlek och även kärlekens smärta men när R Kelly glider ner från scenen är han sugen på mer hardcoresaker, typ kissa på tonåringar, än det han sjunger om. Dom får inte utlopp för sina innre känslor på scenen utan måste ta ut det i verkliga livet.
Läste att Jay-Z, som väl är Rihannas "upptäckare", lovar Chirs Brown ordenligt med stryk. Kan bli intressant fortsättning på detta.



Break up..

Var inne i Björn Borg butiken och då hade dom den här roliga knappen att bjuda på. Vet inte riktigt vad tanken är, antingen att vara ensam och gå emot "tillsammans-hysterin" eller som tjejen i butiken sa, göra slut på fredagen och träffa någon ny på Alla Hjärtans Dag.
Måste vara bra jäkla tungt att bli dumpad dagen innan och sen att exet träffar en ny dagen efter. Nästan så att man inte önskar sin värsta ovän detta scenario. Jag sitter i alla fall säkert som dom skulle sagt i Idol.




Efter jobbet ska jag ut och äta middag, jobbar hårt för att inte behöva laga mat. Även om det är väldigt gott med hemlagat så slipper man diska på restaurang.

Checklista

Lämnat in kostymen på kemtvätt, check.
Kommit på en bröllopspresent, check.
Köpt hårstyling, check.
Handlat lite t-shirts, check.
Sammantaget en mycket bra dag utanför arbete och måsten.


Har lagat en smaskig rotfrukts-panna i ungen med ryggbiff till. Dessutom köpt på mig mycket frukt till min fina råsaftscenrtifug. En käck apparat som man kan slänga i vad som helst i och ut kommer en god saft. Morötter, gamla kaffefilter, äpplen, apelsin, selleri, ananas, skosulor mm. En rolig sak är att man kan uppleva helt nya smakupplevelser och väldigt nyttigt.

På fredag möter Blåvitt Rocknrollhättan i en träningsmatch, dessvärre redan vid 17-tiden så jag hinner inte titta på den. Hoppas laget och spelarna är taggade och håller hela säsongen så att jag får vara med och lyfta pokalen i år igen, den är bara utlånad till Kalmar över vintern.

 

SM-guld, check!!

Kalaset

En snurrig resa till kalaset, hoppade på fel buss och fick åka tillbaka till ursprungshållplatsen. När jag väl kom på rätt buss missade jag hållplatsen och fick lite konditionsträning på köpet.



Jag och Krille, i Egypten....



Ludvig lovad att äta mer kaka än vad jag gjorde, det gjorde han och blev ordentligt mätt och en redig sockerchock kan jag tänka mig. Bra jobbat grabben, nästa gång fortsätter vi.

Imorgon kan det bli shopping-tisdag.

Grattis bror

Blir lika besviken på mig själv varje morgon när jag inte orkar gå upp i tid för att kunna ta det lungt och hinna med allt innan jag sticker iväg. Att gå upp klockan 08 är inte direkt tidigt, många har redan jobbat både 1 och 2 timmar, ändå går snoozen varm och jag måste stressa. Kanske borde lägga mig tidigare men det verkar inte spela någon roll, kanske är mer träning receptet på tröttheten.
Nog om detta, idag fyller min kära storebror år han är 6 år äldre än vad jag är. Vi är på många sätt ganska lika, detta märkte jag inget av när jag var yngre men ju äldre man blir desto fler likheter ser man. Det, enligt mig, mest olika draget är väl att han är mycket, typ 1.75,  kortare än mig men det var hårdare tider på den tiden och gröten var inte lika stark som den som jag fick.
Så idag ska jag iväg och smaska tårta.

På G e d.

Nu har jag spice:at upp min Friend Tones när/om någon mot förmodan skulle ringa mig till Megadeth´s Sweating Bullets och Robbie Williams Let Me Entertain Me You. Roliga grejer det där, en del tycker det är bara ett jävla oväsen men många börjar dansa av glädje när tonerna strömmar ur mobilen.

Jag trodde jag låg helt i fas vad det gäller planerandet av min resa till bröllopet på lör men nu börjar jag inse att jag snarare ligger i ofas. Ingen present köpt, inte styrt upp resan, kavajen måste in på kemtvätt och jag börjar tvivla på slipsen jag köpte. Är bara ledig på tisdag då måste jag lägga i växeln och ordna alla sakerna. Saken är bara den att när jag är ledig har jag otroligt mycket annat att stå i, ska försöka prioritera det som är viktigt, typ bröllopet.


När jag var i Stockholm förra veckan fick vi en singel av eventföretaget som höll i trådarna. Enligt dom "The next big thing" i musikbranchen. Faktiskt helt ok, slår väl dom flesta Idol och schlagerlåtar, kanske ingen jätteprestation i sig. Lyssna in er på henne och kolla vad ni tycker.


Vaxholm feat GayPeter

Vilken trevlig inbjudan som inte helt oväntat damp ner i mailen. Resa till Vaxholms kastell med relax och middag som lök på laxen ska det spelas poker. Jag har aldrig spelat poker så jag får nog gå någon snabbkurs, för att vinna dom fina priserna som utlovas. Tipset är att ta med oömma kläder, badkläder och middagsutyrsel känns som något extra kommer komma upp på aktivitetslistan.








Nu har den årliga schlagersjukan dragit in i landet likt en lånvarig jobbig influensa. Är det verkligen så många som tycker denna musik är så otroligt bra..
En mycket lyckad marknadsföringskampanj av Mr Björkman har bidragit till att få stora delar av befolkning att sitta och titta på deltävligar, kvartsfinaler, sista chanser och jokrar i flera veckor. Dom flesta bidragen är bara utfyllnad då det redan på pappret ofta känns ganska klart vilka som kommer gå vidare.
Svt får in fånigt mycket pengar på sitt bonnfångeri med att folk  "måste" ringa in för att få den exklusiva chansen att vara med och påverka något så viktigt som schlager.
Nu är det bara att sätta i öronpropparna i öronen och skygglappar för ögonen och plocka bort dom om några veckor, för radio och press kommer vara nedlusat med intressant information om artisterna.

Tro fasen att Bonde-Söker-Fru/Man-Peter är på scenen här i Alum och sjunger, man slutar aldrig att förvånas. Han sade precis att mammorna i ensam mamma.. var mer desperata än dom (bönderna) själva¨, fan trot.

Damen på bussen

Då var jag återkommen från hudläkaren, inga problem, med största sannolikhet kommer jag överleva också 2009 med hjälp av en liten kräm. Vänetiden uppgick till inte mer än 26min, som jag tillbringade med att stirra på en fläck på väggen. Visste att detta kunde vara min sista minuter på jorden. Men läkarinnan löste allt galant.

När jag kom ut från Sahlgrenska hann jag precis upp en buss, när jag kommit på körde han fort och vingligt. På min färd mot en ledig plats gungade det på och jag skrev sms samtidigt så när jag skulle greppa efter något att hålla i, som jag trodde var ett handtag på ett ryggstöd, kände jag att det jag fick tag i inte var ett handtag utan en tants väska med handtag. Jag drog med mig väskan, jag ramlade inte, ner på golvet.
Damen chockades svårt av den unge mannens vålsamhet och jag slängde tillbaka den och skyndade mig till ett ledigt säte där jag i lugn och ro kunde fortsätta mitt sms:ande.
En bra start på dagen blev det tillslut.

Taxi utan gatukunskap

När man åker taxi trodde jag att det ingick i priset att bli tagen från punkt A till B. Alltför ofta får man sitta som någon slags gratis gps. Då kan man ju lika gärna be rookien att flytta sig så man själv får entra framsätet och köra honom dit man ska sen får han ta sig därifrån bäst han vill. Eller när dom frågar vilken väg man vill åka, den bästa/snabbaste vägen såklart. Det är ju deras jobba att veta eller ta reda på vilken väg som är snabbast.

Långa dagar kräver mycket kaffe och frukt, som jag talat mig varm om tidigare.


Körslaget, snackisen...

Nu är det nya saker på gång, ska bli sjukt roligt att representera min hemstad i körslaget. Informationen läckte lite olyckligt ut på tågresan hem från stockholm, jag trodde det var officiellt men det var det tydligen inte. Lite för tidigt för Janne Scherman´s smak men vi var har snackat ut och det var okej så länge inte allt för många får nys om det.
Framgången har knappt stigit mig åt huvudet men jag känner att det är helt rätt forum för mig att medverka i. Jag har många fina låt-förslag som ska framföras, jag hoppas alla röstar på mig. Kanske blir det någon form av sommarturné likt Robban Wells framgångsrika resor runt om i landet. Men man vet ju aldrig kanske inte ens folk som köper biljetter men det är värt en chansning.

Smygfilmingen finns att skåda på youtube, beklagar den något knackiga kvaliten, det är i alla fall jag med mörkt hår som pratar.

http://se.youtube.com/watch?v=yb624LYzxlg



Frukt och grönt

Äntligen ska jag botas från min sjukdom, i fredags damp det ner ett brev från numera klassiska hud&kön på Sahlgrenska. Ska innfinna mig där på torsdag för total renovering. Ska bli så spännande att se läkarens min, antingen "ojoj, detta har jag aldrig sett innan" eller "jaja, det där får 95% av befolkningen under sin livstid, inga problem lite salva sen är det borta på några dagar". En remiss till sjukvården känns ju som lite vuxenpoäng.

Mer frukt och grönt kanske är melodin för att undkomma sånt här i fortsättningen. Har redan börjat, gurka och avokado till lunch.


Gbg-sthlm-gbg

Då var jag hemma igen efter en, milt uttryckt, hård helg. Upp kl 05.30 och iväg till tåget, jag hann til och med hämta ut våra biljetter. En fin frukost bestående av räkmacka och kaffe gled ner innan klockan slog 07, sen kunde jag så klart inte sova på hela resan. När vi kom fram till centralen skulle vi befinna oss på Erik Dahlbergsgatan två timmar senare, vi knappade in adressen på Johans telefon och följde gps:en men det måste vara annat mätsystem i Stockholm. Det skulle vara 1,9km men det tog hur lång tid som helst att gå den biten.
Resan till Stockholm var av två anledningar, en att jag och ett gäng vann en tävling med jobbet och skulle upp och ha det lite skoj, två att det på söndagen var kickoff med 3.
Vinsten bestod dels i att stylas till och sminkas upp för att sedan bli fotograferade av en proffsfotograf och ha allmänt kul. Hade inga större förhoppningar men det var riktigt kul att få "skoja" till sig lite. Jag gav sminkösen fria händer och hon tog verkligen fasta på detta..








Dom "riktiga" bilderna kommer snart.

När detta var klart åkte vi till Berns där vi skulle bo och äta. Fick ett jättefint rum högt upp.



Enda nackdelen med sminkningen och fejktatueringarna var att det var nästan omöjligt att få bort, fick hjälp av Susanna och hennes special-ta-bort-smink-burk. Tatueringarna på halsen har jag försökt gnugga bort så mycket att halsen är alldeles röd och ändå finns de kvar.
Middag på berns, dessvärre var det beställt kyckling till huvudrätt men jag gillar inte kyckling så jag hittade på att jag var allergisk mot äggviteämnena i kyckling..?? Lät lagom avancerat för att dom inte skulle fråga så mycket mer, så jag fick rökt lax istället. Mycket gott och vad fint det är där inne, smidigt att nattklubben och boendet var under samma tak.
Vi skakade loss hela natten och kom i säng lagom till 05.30 och gick upp 09.30. Mer sömn behöver man väl inte. Hopp in i taxi till hotellet i sollentuna där kickoffen skulle vara, lite föreläsningar innan det avslutades med standup av Thomas Järvheden. Middag och lite prisutdelningar innan festen gick loss med bla Petter som dammade av klassikern "Det går bra nu", som sammanfattar allt bra.









Är det tångt i baren gäller principen köpa-många-öl-sammtidigt-när-man-ändå-är-framme. Fyra stycken brukar vara lagom till en början.
Sent i säng och tidigt upp för hemfärd, på tåget kommer Han, Niclas Alexandersson, gående. Jag började darra i knäna men hasplar ändå ur mig frågan om jag besvära honom att vara med på bild med en vanlig människa. Som synes var det helt ok, jag lovade att framkalla en bild och skicka till honom.


RSS 2.0