Gråa hår, tjocka lår

Vädret är en, som jag tidigare varit inne på, ständig källa till samtal. Denna gång kommer vädret visa på människans stora problem, att aldrig vara nöjd. 7-8 månader om året gnälls det för att det regnar, snöar eller är alldeles för kallt. Sedan när solen äntligen visar sin välvilja är det "föööör varmt". Jag sällar mig till den skaran som gnäller men jag biter mig i tungan varje gång jag ska säga det högt. Jag kan ju inte lipa för att det är varmt när jag tyckt att det varit kallt så länge, bättre att lida lite i det tysta och sitta lite små gubbigt i skuggan och läsa en bok.

Igår smakade jag inte bara, jag käkade upp solen hela dagen. Först gick jag upp 06.30, trots att jag var ledig, för att bege mig ut på en 1.5 timmes lång vandrig i slottsskogen innan jag gick till Hemköp för att handla med pensionärerna. Sedan hem och äta och sola med min lillebror för att sedan fortsätta in i solen. Rundade av förmiddagen med shopping på NK och frisörbesök.
Nu har jag ingen färg kvar i håret, det är lite ovant att vara brunhårig och inte svart längre. Skönt med lite solblekt-bad-look (alltså inte bad=elak, utan bad som i att plumsa runt i vattnet).

Förrut blev jag gubbe när jag skaffade Ica-kort, sved extra mycket att frisören hittade två gråa hår igår...mitt livs bekymmer har gett mig dessa grå-strån.

Sunday bloody sunday

Varmt så in i bänken igår men vad spelar det för roll när Tallroth bjuder på gästabud med grill och möjlighet till fotbolls-spel. Toppen kväll enda tills en gubbe gjorde mig sjukt besviken och sedan försöker dra valser som inte ens en taktlös herre som jag går på. Inget att gräva ner sig för men lite sur kan man väl få vara, även om det dessvärre går ut över andra.
Tydligen ledig imorgon, stranden, kolla om jag kan klippa mig, eller någon annan, och kanske fixa bettan.

För övrigt har tanken på att låta bibbi gå och lägga sig slagit mig ganska många gånger senaste tiden.

Wacko Jacko

Wacko Jacko har lämnat jorden, kanske lika bra för honom som sedan länge svävat uppe i det blå. Jag fick en halv hjärtinfarkt igår när jag fick det tråkiga budet men detta kommer såklart bara att spä på myten kring honom. Nu kommer han verkligen ta steget till odödlig, motysägelsefullt, man blir alldrig så stor som när man inte är kvar på planen. Men ha har ett jäkla bra sällskap däruppe, Micke, Elvis, Lennon, Kurt Cobain, Cliff Burton, Bon Scott, Dimebag Darrell, Jimi Hendrix mfl. Hade inte bangat att sitta med det gänget och snacka gamla minnen.

Kankse kan obduktionen ge svar på varför han blev så jäkla vit, eller tog han med sig hemilgeten i graven.

Kult och ikon i kvadrat till dig Micke, fortsätt dansa på molnen.

/A

Pungmos

Jäklar vad näara det var att jag badade i tisdags, var på Saltholmen och nästan kände på vattnet. Varmt som bara den men inte lika cool som soldyrkaren Jeppe som hade med sig specialmedikament för att uppnå maximalt med malingt melanom, jag testade på benen men avfärdade det som bluff då jag inte blev brunare på benen än på magen.

Igår gjorde jag slag i saken och köpte nya Lindeberg byxor att ha på jobbet, svarta så klart och rena pung-tortyren i tajthet. Tanken är att dom ska töja sig lite och att jag ska få några millimeter smalare lår. Det är verkligen en befrielse att få hoppa i shortsen och, som igår, äta en räkmacka och ta en öl i solen kl 21 på kvällen.

Kvällens upplägg skulle kunna se likadant ut, siktar på det.

Sad but true

Sola är ute medans jag är inne, tråkigt men sant. Ibland måste man dra dom tunga lassen i uppförsbacke för att sedan kunna rulla utför i nedförsbacke. Ska verkligen bli spännande att se om vädret håller i sig, den enda lilla parametern som kan rubba väderprognosen är att jag är ledig, vilket brukar innebära dåligt väder. Lite småsjälviskt håller jag tummarna för mig själv och siktar på det bästa.



31 år och precis upptäckt hur kul det är med skuggor.



Husen välter i Göteborg, grunden smälter av värme,



När vi bodde på Radisson förra helgen glömde jag mina badbyxor, vilket jag märkte dagen efter och ringde till hotellet dom letade men hittade inga. 3 timmar senare märkte jag att ett par skor var borta och drog kortast mökliga slutsats, glömt dom där också, återigen rinngde jag till hotellet som en mupp och frågade nästan samma sak. Dom skrattde, letade, skrattade och meddelade att dom inte fanns, heller.
Idag köpte jag två par nya för att kompensera förlusten, när jag lägger in skorna på jobbet ligger det en påse på golvet som jag tycker mig känna igen, mycket riktigt, där ligger dom, badbyxor och skor i en fin symbios. Från att legat back ett par ligger jag nu plus två, känns bra och säkert inför sommaren.


Max laxat

En lång, nåja, midsommarhelg är över för i år, förra året firades den dagen på Kebnekaise fjällstation. Kan inte med hundra procentig precision säga om det var någon större skillnad på vädret. Väldigt lungt har det varit för min del, i motsatts till en del andra använde jag midsommarafton och dagen till återhämtning i den lilla sol som fanns.



Nu ser det ut som jag ska buffra upp en del timmar på jobbet för att sedan kunna vara ledig med gott samvete kunna dra på mig en ordentlig ledighet, typ tre dagar.
Ibland blir jag lite smånöjd med mig själv, till exempel när jag svänger ihop en så här god tallrik med hemmagjord, i mitt kök, potatis-sallad med lax därtill.

Det händer även att jag blir mindre nöjd med mig själv, stod och pratade i telefonen innan jag skulle gå på bussen. Jag pratade med Jimmy om två av hans kompisar som jag nyligen träffade, jag frågade Jimmy i telefonen "Dom var inte purunga direkt, va?". Precis då går det förbi två damer i femtiårs åldern och hör mig säga detta, dom vänder sig om med halvglada munnar och frågade om jag menade dom...Eh, haha, neeeej, jag pratar i telefonen. Dom måste missat att jag hade headsetet i...


 

En extra lagrad västgöta ost smakade extra gott till laxen.



Sen var det lite småmysigt att ha sällskap i duschen av denna dam, 6-7cm mellan benen....om ni förstår hur jag menar. Jag är en sann djurvän och lät spindeln fortsätta vandringen i mitt tak.

Trevlig midsommar

Midsommar med fotboll på Tv, väcker en del minnen från -94 VM. Glömmer aldrig när Staffan Lindeborg säger "Nu firar vi midsommar i Pontiac Silverdome" alla stod upp och skrek av glädje när målen öste in.
Hoppas att det blir lite åt samma håll idag. Fler blåvita mål ikväll..


Glad midsommar to y'all

Uppe innan solen.

07,00 började väckarklockan ropa på uppmärksamhet, eftersom det inte spelar någon roll vad det är för signal på morgnen hatar jag alla signaler lika mycket, snabbt som en vessla stängde jag av och hoppade upp. Ett snabbt span mot fönstret gavs tecknet jag inte ville ha, spöregn, termometern visade 12 grader. Men har man bokat tid med Jeppe är det inget att fundera över, hopp i träningskläderna och ut i regnet.
Det är ju inte så farligt bara man kommit ut i skiten, 35min senare var jag tillbaka. Bra segt eftersom jag inte tränat sedan varvet, ska verkligen försöka bättra mig.

Eftersom vädret inte inbjöd till utomhus-aktiviteter planerade jag att hyra en film och sitta inne, vad händer, den lilla jäkla solen kommer fram. Aldrig kommer den vid rätt tillfälle, vill man sola gömmer den sig bakom molnen och vill man titta på regn så regnar det 2mil bort i stället. Men hade det alltid blivit som jag vill hade jag inte haft något att gnälla på. Nu var det inte så att jag grät floder för att solen var framme, utnyttjade det ganska väl genom att fika med den lilla värmelampan uppe i luften.

Båtar och kläder till max

Stressig söndagsmorgon med taxi till SAS Radisson, där väntade efter incheckning vår bokade buss ut till Marstrand. På plats på ön var det bara att glida ner till restaurangen och äta lax och dricka några öl. Tror till och med att jag fick lite färg. En massa båtfolk fyllde ön för att inte missa den väldigt intressanta, publikvänliga och nagelbitande idrotten åka-jorden-runt-i-maxsponsrade-båtar-från-bolag-som-sparkar-en-massa-folk-för-att-ha-råd-att-sponsra. Sport när den är som bäst, kul att inte titta på. Dagens njur och ryggrads-träning skedde på sjön, vi hoppade i båtar utan segel men med desto fler hästkrafter, "min" båt mönstarade upp 3*250hk, vilket om jag räknat rätt blir 750hk. Det räckte för att komma upp i 57knop, vågor från vinden och svallvågor från andra båtar gjorde att det skumpade som på en kamelrygg. Otroligt roligt och vackert att blåsa fram en solig dag i skärgården, hela vägen in till Lilla Bommen kom vi innan avstigning.
Ett par timmar i relaxen på hotellet med gott snack i bubbel-poolen och sedan uppsnajdning innan middag och bowling på Hard Rock. Den, i dubbel bemärkelse, blöta dagen avlutades på Berså där folk festade som om sista dagen var kommen. Jag och Lilla-Tobbe, inte att förväxla med Lilla Bommen, studsade upp som inget hade hänt dagen efter och jobbade 10-20, på slutet hängde ögonen rätt bra.





Hårda killar från Göteborg på färjan över till Marstrand.



En av båtarna som inte tävlade men var snyggast.



Jag och Irfan "Leffe"



Påstigning för samtliga passagerare med destination Gbg.


Ujujuj....fanns det inte plats för en motor till..



Hejdå, nu kör vi.



Blå himmel, inget annat.






Inloppet till Staden.



Ny frisyr på köpet.



Nya kläder på köpet. NK here I come, kläder för sommaren. Något ska man ha för att jobba till 20 på kvällarna.

Måntisdag

Trodde det var månadg idag och började slentrian-gnälla lite på "dessa måndagar" innan jag insåg, efter skeptiska blicker, att det är tisdag. Problemt bottnar i en helg där dygnen blivit lite omvända men det som mest rörde till det var att Nip/Tuck gick igår, det har ju gått på söndagar sedan jag gick i shorts.

Sjukt roligt har jag haft det i helgen med båtar, bowling och allmän njutning, ska plocka med mig kameran hem och styra upp.

Martin the hunter

Nu har Martin Björk slagit till igen, jäklar vad den grabben langar damer till höger och vänster och det är inte girl next door direkt. Han måste ha sjukt gott rykte bland Stockholms damerna, det måste vara något extra med den där gossen. Nu har han hugg på Pernilla Wahlgren, efter en längre tid med MILF nummer ett Lena PH. Vad jag inte förstår är var han kom in i den så kallade bilden. Han sitter som en skojmupp och läser upp vuxna människors sex-problem..har han gjort något mer som jag missat.

Lycka till nu Martin i livet
ingenting är riktigt givet
förutom din livslott
med andras barn som pott
Ta rigtigt väl hand om Pilla
den äppelkäcka gapiga lilla.
Tycker nog allt att Lena var ett bättre kap
men bara henne kanske inte räcker för ditt gap.



Snöre i fackan Martin

Skatan

Nu börjar det, reprisen alltså, Skatan is back! Mången kväll har jag suttit hos John med familj och skrattat åt skåningarna (ok, någon eller några stockholamre). Snart ska jag hem och glo på´t.








Minnesförlust

Igår blev jag rädd för mig själv; skulle ut och slänga sopor men när jag skulle in igen hade jag glömt portkoden...2 timmar tidigare och under ett och ett halvt år har koden varit den samma men jag kunde inte för allt i världen komma på koden. Jag kom på en massa kombinationer men ingen var rätt, trots att dom kändes väldigt rätt. Jag kan var och när alla sommar och vinter OS var men kunde inte komma ihåg min egen portkod, är detta början till slutet för mitt minne.
Kommer jag att kunna minnas folk jag mött, mitt personnummer, adresser, övriga koder osv, jag är skärrad.

Tack K-färsen

Det var då faen, nu kan jag verkligen inte äta köttfärs längre, måste helt byta mat-teknik. Min kära köttfärs, jag tackar för den här tiden och hoppas på återseende snart. Måste hitta nya recept som är goda och något sånär nyttiga. Bara att börja.

Prisad vare skatteåterbäringen, eller?

Att jag ska vara så latent trött hela tiden, nu har jag varit iväg en dryg helg och vilat, sovit och ätit ändå är jag lika trött som en strafflägerfånge i Sibirien. Kanske spelar det ingen roll för mig hur mycket eller lite jag sover, är lika trött ändå.

Idag vaknade jag 4minuter innan spårvagnen skulle gå, då krävs det vana fingrar när linserna ska i, det var så knappt med tid att jag inte hann borsta tänderna utan fick köra Listerine eller något liknande innan jag med munskölj hängande i mungiporna rusade med kepsen på svaj mot hållplatsen. Jag hann med flera sekunders marginal så det blev aldrig riktigt spännande.

Nu verkar det som den prisade skatteåterbäringen har ramlat in på folks konton, Facebook-statusarna är fulla med lovord över glädjebudet. Jag är mer old-school och lägger min deklaration på lådan och får pengarna någon gång efter sommaren. Så nu får många leka kung i baren innan dom rättmätiga pengarna är slut och det är dags att vänta på nästa års gudagåva.
Nu köps det kläder och bokas svennebanan-resor till Thailand för fulla muggar, helgen kan också bli en orgie i tjocka plånböcker som ska tömmas via öl-inköp på kinakrogen.

Min förkylning verkar vara något i älgväg, verkar inte vilja släppa greppet om mig, den trivs väl väldigt bra i min kropp och näsa.


Landet

Tillbaka efter en helg i stillhetens tecken. Resan började fint, kände mig utvilad och bedömde sannolikheten att jag skulle somna på tåget till under 20%, fick snabbt ändra om oddsen då jag vaknade precis lagom till endstationen. När jag släpade av min väska förstod jag att jag sovit gott, nacken värkte som f*n, jag hade sovit med huvudet på bröstet. Det är en sådan pose som man brukar skratta åt när andra sitter med gamnacke och hänger.



Lilla huset väntade inbjudande på mig.



Morgonpromenad i skogen med solen skinande som bakgrund.




Ett rikt djurliv, en död och uppäten fisk och en älg, dessutom såg jag en räv. Tänk vad man får se när man lämnar stan.







Jag cyklade och kom på att jag nog inte cyklat sedan jag och Johanna cyklade i sommras. Men jag höll mig ändå upprätt och ramlade inte en enda gång.



Lite kroppsarbete passar en atlet. Jobbade av min vistelse tillsammans med yxan. Nytt jobb som skogsmaskin sökes.



Min gamla handduk hittades också. Barndomsminnen..



Åh, min lilla racermotorcykel lever fortfarande. Man känner sig som en jätte när man glider runt på den.



Dags att tacka pappa för den här gången, måste försöka komma upp lite oftare.

En sommarklassiker drabbde mig, man ska plocka upp solglasögonen ur väskan och finner att ena skalmen lossnat. Händer minst en gång per år, tur att jag inte köper så dyra. Så nu är jag på jakt efter ett par nya plattor.

Sommar i radion

Det blir inte mer än sommar att lyssna på just sommar i radions P1. Ligga på en klippa och sola med den lilla radion vid huvudet och lyssna på när folk beättar om sina liv. En del av sommarvärdarna har varit otroligt fängslande.

I år kommer jag ansträna mig för att höra; Ingvar Kamprad, Joe Labero, Lena Philipsson, Herman Lindqvist, Jonas Björkman, Ola Salo, Peter Englund, Alex Schulamn, Jerry Williams och Jan Guillou. Fram med radion och slappa.



En helg off

Stockholm snorar inne, blir recovery på landet. Dessvärre finns inte kanalen som Sverige-Danmark går på i utbudet på vischan, får köra en radiokväll mad Ralf Edström.
Ett fint direkt-tåg till Lidköping för vidare färd till Kållandsö, ligga på sofflocket och lyssna på fåglar och tystnaden.

Nästa helg är det nya äventyr på gång, då checkar jag in på SAS Radisson här i Götet. Sedan åker vi till Marstrand för middag och hemfärd i ribb-båtar. Relax på Hotellet och en helkväll på stan. Ser framemot detta arangemang, om jag känner tillsällningen rätt kommer det bli lite fler suprises.

Förkyld

Ajdå, grus i maskineriet, en elakartad snorighet med heshet har drabbat mig. Det sägs vara den fruktade Älgsjukan, som skördar liv i alaskas vildmarker. Men mig rår det knappt på, är ändå på jobbet som om nästan inget hade hänt. Det är mest rösten som hämmar mig, svårt att göra sig förstådd men konstant whiskey-röst. Nu har jag i alla fll köpt nässpray som borde hjälpa något.
Lite göteborgshumor, hoppas inte detta sno(r) min mycket spontana resa.

Testa att vara spontan

Nu har jag väntat en vecka på att få komma ut i den sköna solen som alla pratar så mycket om, vad händer, jo sol-fan har inte gått upp, tagit ledigt, sjukskriven, inte fan vet jag men här är den inte. Jaja, kan inte ha flyt jämt.

Jag funderar väldigt allvarligt på att åka någonstans i helgen, bara sådär skönt spontant som jag aldrig gör. Dags att plocka fram den gamla fina spontaniteten, chansa lite. Antingen åka till Stockholm eller till landet lördag till måndag.
Bara packa lilla väskan och dra iväg på egen hand, klara sig själv.

RSS 2.0