Rörd


Bibbibloggen är ju inte mest känd för den flitiga bildmängden men jag lägger manken till och lägger ut en så länge.
Vill bara visa hur rörd jag är över alla fina inlägg och alla besökare som läser om mig och min mycket innehållsrika vardag.
Sitter hemma i soffan och kollar lite löst på Tv, har en lördag på jobbet innan jag stämplar ut för den här veckan.


Rörd men inte skakad


Halloween

Börjar känna mig gammal när alla ska iväg på Halloweenfester i helgen, kan inte komma ihåg att det firades särskilt hårt när jag var ung/yngre. Det närmaste jag kommit Halloween är det tyska hårdrocksbandet Helloween ;-).

Nu blir det en gammal 80-tals klassiker, kinamat. Lis och läkor.


rolig annons

Läste en rolig bröllopsannons i gårdagens Göteborgs Posten. En ensam kille på bild och texten "Jag har gift mig"... och ett tjej namn. Skrattade som bara den men sedan kom jag på att hon kanske hade dött när dom skulle ta kortet. Men fick inte riktigt ihop det. Hade dom tagit fotot samma dag som dom gift sig måste hon ju dött precis efter cermonin. Väldigt tråkig fest på kvällen.
Ett annat allternativ var ju att dom gift sig och sedan skulle ta kort några dagar senare, inte mycket bättre men men. Visste inte vad jag skulle tro. Idag kom förklaringen i samma tidning, en svensexa som hade gått lite långt var tydligen svaret.

Många sköna kommentarer , nästan oroväckande många positiva, bara en människa som tyckte att jag bara gnäller. Eller inte bara men tydligen till 90% som denna någon räknat ut..ett väldigt tråkigt liv hade jag också.
Bara att säga välkommen till min hemska verklighet :-)


Förtydligande kring..

Goder kväll!
Ska bara gå in och ytterligare kommentera Marias inlägg under "pinsamt hit och dit". Inget mot dig Maria, som sagt bara lite nyanserande.
Så här; Christer AKA Norrlänningen körde en egen gräddfil. Han är en rolig kille som fick oss skratta många gånger under dom 1,5dagarna han var där. Första gången jag träffade jag honom kände jag, den här killen kommer bli en publikfavorit.
 Åter till kärnan, kontrakten som skrevs på innebar i korthet att "dom här dagarna spelar vi in, kan du skriv under, kan du inte kan du åka hem".
Christer började med att hoppa över första veckan, pga renmärkning. För att en vecka senare dyka upp hemma hos Johanna. Han kom en torsdagskväll, på fredagen gick hela gänget ut i skövde. Han blev riktigt riktigt full och satt och berättad för en i teamet att han minsann skulle åka igen och räknade iskallt med att få komma tillbaka, för att han var "stjärnan"..??!
Vet inte hur tålmodiga folk brukar vara i början av ett dejtande men jag hade absolut inte kännt att det var så mycket att satsa på.  När man får sådant hört på omvägar och redan varit väldigt tillmötesgående innan, känner jag att det är ytterst befogat att förklara tydligt att han väljer spik framför henne.

Det roliga som jag inte tror riktigt framgått är att han inte alls bodde i Övre Soppero, utan i Stockholm, där han jobbade/jobbar som snickare. Det var alltså inte till renarna han skulle utan till Sthlm och banka spik i väggar eller något liknande.
Tycker att Johanna var alldeles för snäll mot Christer. Tror mig veta att många som bara satt och tyckte Johanna var en surkärring hade reagerat på ett mycket mer uttrycksfullt sätt än hon gjorde.
Man kommer en bit på trevlighet men ibland räcker det inte till.


Lämnar också en liten hängare där jag kan berätta om när Christer besökte mig. Kommer kanske längre fram..

//Sov gott

klockfel

Tiden förföljer mig som en FBI-agent. Fattar inte, först misslyckades jag med vintertiden och nu har klockat halkat fram tre minuter. Så här är mitt upplagg, jag vet precis vad klockan måste vara när jag sätter i linsenra, när jag borstar mina vita tänder. Sedan sliter jag med mig det jag behöver och rusar ut till vagnen. Som alla förstår uppstår det komplikationer när jag har tajtat till allt. I tre dagar har jag varit vansinnig på Västtrafik, missat varje avgång.

Men den här gången var det mitt eget fel, den här gången.

kvällens musik

Dagens youtube-klipp återfinns här http://www.youtube.com/watch?v=moZaLtUTaZg skrivit om honom tidigare, Kurt Nielsen World Idol vinnare och min boss Marcus stora favorit. Hans låtar brukar ljuda i butiken på dagarna, Kurts alltså. Mackan har inga egna låtar men han kan alla Idol deltagre i alla länder genom alla tider.
Annars är han jättesnäll.. ;-)

Men va sjutton jag ska inte snåla med musik, detta är lite oväntat. En ballad från Stone Sour där sångaren från Slipknot sjunger...väldigt fin låt att tänka på någon till  http://www.youtube.com/watch?v=z9APO-2pCyk

antingen eller bägge

För alla er som längat så efter lite bilder finns nu den nya bloggen uppe till beskådan. Ge mig gärna lite feedback på vad ni tycker. Bibbi eller den nya.

Kanske ska ha kvar den här som en lite elakre lillasyster och den andra som en mer feelgoodblogg

www.metrobloggen.se/sideby


www.metrobloggen.se/sideby

En strålande dag, men lite oväntat kallt. Tur att man är inomhus. Igår fick jag en kul sås som hette något i stil med Jim Beam steaksauce. Beställde den från en lite käck sida som hette http://www.chilihouse.se/. Där fanns en massa grillsåser, kryddor och annat smått och gott..
Igår var det Prison Break som jag har följt hyffsat noga senaste åren men igår orkade jag inte ens fortsätta titta, lite kul när dom skulle rymma från fängelse ett och två men nu verkar det ha spårat helt. Känns iof rätt bra att inte behöva titta på det varje måndag. Kan göra andra roliga saker istället.

Kolla in den nya bloggen www.metrobloggen.se/sideby

ses både här och där ett tag framöver.





pinsamt hit och dit

Såg förrut klippen från Anetts "pinsama dejter" på expressen.se och aftonbladet.se, den enda dom dejterna är pinsam för är ju för Anette. Har aldrig träffat henne och kommer kanske heller aldrig göra det. men jag känner bara att hon är oerhört "snorkig" mot bägge killarna.
Tycker verkligen synd om Rolle, han bor ute i ett, om jag ska vara ärlig sunkigt hus eller något sådant i en dunge i skåne. Ska ta med henne på det som han gilar att göra, skjuta hagelbössa. Men hon bjuder inte till en millimeter, bara dryg och otrevlig. Kan så vara att man inte gillar att skjuta med vapen men då kan hon ju säga ifrån och förklara lite snyggt att : "peppra på du så kollar jag" men fröken fin från Västervik ska minnsan inte bjuda till.!!
Mr Magen fick inte heller någon lätt resa med henne, ifrågasatt från början som han blev. Inte mycket att säga om att hon inte vill ligga över.
Kanske klankar ner lite mycket på dom andra mammornas delar av serien men jag inte låta bli att ha lite tankar om deras del. "Våran" del är ju såklart klanderfri.
Ninas hemmabesök var ju helt outstanding. Kebebpizza ur kartong på köksbordet, som avrundas med lite film innan "ska vi slagga" inviten kommer...Hur tänkte Micke, "ja, va fan. Såhär brukar jag ha det hemma när jag bjuder till. Pizza är ju lite avspännt och så slipper man ju diska efter sig, bara besticken kanske". Dessutom bjuder väl Produktionen på detta så då finns det ju inget att spara på.

Mannen med halva Sveriges silverskatter på kroppen körde den sommriga "grilla i förorten". Upp med flintasteken på den gemensamma grillen vid basketplanen.
En annan notering var att stockholmskillarna körde med badshorts under hela dagen utan att bada. Olika divisioner även där.

Jaja, kolla själva på klippen om jag kanske är ute och seglar någonstans utanför Västervik ;-)

Så ja, lite sagt om 8:e avsnittet.

Bröllopsinbjudan

Nu när jag sent omsider kom hem låg ett litet fint kuvert på mattan. En inbjudan till min kompis Polly, som egentligen heter Malin, bröllop. Min första kompis-som-gifter-sig-inbjudan. Vet inte om det säger mest om mig eller mina kompisar. Ska bli riktigt kul, synd bara att hon valt att lägga både sitt nuvarande boende och giftemål i en håla på östkusten, närmare bestämt Oskarshamn.



haha, johanna-länk

såg att Johanna länkat hit, kommer under kvällen skriva ett längre epos om mina tankar kring...hm..någonting

vintertid

I lördags skulle jag vara duktig och inte missa att man fick sova en timme extra, så jag ställde själv om mobilens klocka en timme. Det jag glömde var att klockan kompenserade tiilbaka detta så när jag trodde att jag kunde sova nästan en timme till hade jag 10min på mig innan vagnen gick..

Lider fortfarande lite av denna stora tidsskillnad.

//Återkommer

sommarhångel och 5-2!

Instängd en hel dag med Tobbe i butiken...låter värre än det var. Dagen fick en fin guldkant när Blåvitt, lite slitet uttryck, mosade ner Ellos rakt ner i en riktig gräsmatta. Jag känner mig alltid väldigt tom efter en seger, typ, ok det gick vägen men man ska inte hurra för mycket bara njuta. Hur som, IFK har länge haft svårt mot ellos, men idag tog vi revach med råge.

Jag brukar inte bli rörd men idag när vi var och badade ute på Saltholmen blev jag verkligen tagen. Inte så mycket  för att det var jag, utan för hur jäkla fint dom fick till det med riktig svensk sommar på film.
Kommer så väl ihåg att dom teamet skulle komma till mig ca 15, sedan blev det 15.30, 16,30...jaja sena som fan. Jag gick och småplockade. JAG var nervös, men Johanna var ju sju resor värre. Trodde inte att den hårdingen kunde bli nervös.

Har ju varit inne på spåret att byta blogg, håller dock fortfarande på och filar lite på den...

lön&lördag

Känner att folk blir lite mer köpsugna och ganska mycket fullare första dagen lönen trillar in. Jag vet att jag inte är den första som tänkt på detta men kan ändå inte låta bli att förundras lite. Det brukar ju trots allt vara 4veckor per månad. En av anledningarna till att jag kom att tänka på detta var att jag var ute med Jimmy och drack några öl på Bitter på Linnégatan där folk hade suttit sedan buffén öppnade vid 16.00 och inte alla hade satsat bara på mat.

Med risk för att låta dryg, tycker jag att det är lite jobbigt när folk kommer och tjatar om hur det gick i programmet och blir sura när jag inte kan berätta det. MEN det är jättekul med dom som säger att dom hejar på mig och önskar lycka till.

Nu ska jag ta en kaffe, komma igång lite och jobba lite mer.

ny blogg på g

Hallå folk!
Har insett att min blogg är något bristfällig vad det gäller bilder. Håller på att fila på en ny blogg. Skulle detta upskattas av den breda massan..? Eventuellt lanserinsdatum sön 26/10.

ärtsoppa nr 1

Vilken härlig vårdag, laddade upp genom att sova länge och väl. Kände att hela dagen inte kunde rulla iväg utan att göra något, så jag släpade ner min tvätt och slängde in det i maskinen. Mötte upp Jimmy för att knalla ner till Linnégatan och ta en kaffe på Tintin. Efter att kaffet slagit in fick vi en väldig energi och gick lite på stan innan vi skildes åt.

Torsdag betyder ju ärtsopppa om man är gammaldags, så jag ska ta och åka till föräldrarna och äta lite hemlagad soppa. Annars är tipset på god köp-ärtsoppa, Soldatens, fånigt god.

Ps. har faktiskt tvättat mina fönster.. ds.

bönder söker

Har kollat på Bonde Söker Fru och Magnus verkar ju helt borta, bara står och gubb-sneglar på deras bröst och rumpa. Han sa något i stil med "hon hade ju några kilos övervikt, men det är ju inget som inte går att träna bort"..... Han verkar bara j**ligt obehaglig. Släpp inte lös den killen bland tjejer, känns som han är kapabel till många konstiga saker.

Jag får väl äta upp detta vad det lider, även om jag inte tror det.

Appropå bönder, Ellos vann tydligen häromdagen men på sön blir det svårt för dom. Annu svårare blir det för Daniel Mobaeck, matchen är ju på sön och han kommer väl vara sjukt bakfull. Tur att dom åker spelarbuss så han kan ställa rattfyllobilen.

Chinese democracy

Äntligen kommer Guns n Roses med sin skiva "Chinese democracy" . En singel med samma namn som albumet har nu släppts till radiostationer i USA. Om uppgifterna på internet stämmer kommer hela albumet släppas 23 november.
Skivan påbörjades för ungefär 14år sedan.
Jag bryr mig inte om den är bra eller dålig, ska bara bli kul att höra hur det låter när Axl fått jobba ifred ;-)

missklädsamt

Mina första reflektioner över denna tidiga morgon var, herrgud vad trött jag är, varför är det alltid kallt att duscha på morgonen..? Till frukost tog jag upp en klassiker ostmacka med........senap på.
På spårvagnen kom nästa sak som slog mig som en klubba i huvudet. Vad otroligt missklädsamt det är med medelålders vita män bärandes dreadlocks, kommer inte ifrån en obehaglig känsla.

30år och halvdement

Åh fattar inte hur jag kan vara så glömsk. Jag ringde till min frisör Anna förra veckan och tjatade till mig en tid idag kl 09, trots att hon inte öppnar förrän 10. Vad händer, jo jag glömmer det helt! Med dåligt samvete ringer jag henne vid 9 och ber om ursäkt men hon bara "det gör ingenting", klart som f*n att det gör det. Själv hade jag blivit vansinnig, kanske borde jag tänka som henne, "jaja, jag fick ju i allafall gå upp lite tidigare och sitta och vänta tills vi öppnar på riktigt". Förlåt igen Anna!

Idag är det Champions League, jag gillar ju fotboll som bara den men det är så mycket fotboll och annan sport hela tiden på alla möjliga kanaler att det inte blir något speciellt att se en bra match, det kommer ju ändå en ny imorgon och i övermorgon osv. Jag har alltid kollat på sporten men senaste tiden har jag inte kollat någongång. Känner mig övergödd på sport, det trodde jag aldrig.


Nr 7

Jaha, då är det inte ens hälften av avsnitten kvar på årets program. Men gårdagens avsnitt var ju händelserikt på många sätt. Magnus fick sina fiskar varma, han verkade onekligen full och hans resonemang angående hans svartsjuka fanns det ingen direkt substans i hans resonemang..MEN man ska väl akta sig lite för att tycka för mycket då jag sälv vet att allt inte kan vara med. Det är lätt att hans del i det hela försvinner. Kan faktiskt förstå delar av hans tankar, som att Rikard tar en hel del plats. Kanske kokade det över när han (Rikard) satt som Bob Dylan men både munspel och gitarr..

Själva hade vi några väldigt härliga dagar på Sjötorp. Jäklar vad SMS:en rullade in efter mitt bad. "Blek och lönnfet" var dom samlade omdömena..tror att det var en hel del med glimten i ögat. Träningen och solning var inte produktionens högsta prio. Tyckte jag fick med snygg omedveten produktplacering med en pikétröja med en stor 3:a på bröst och arm.

Nog om detta, är ledig idag men sen kör vi resten av veckan.

Igår var det en sorgens dag för fotbollen, Hyrgryte gick upp i Allsvenskan. Kul att dom får fullt på Valhalla när det är gratis inträde. Annars brukar det ju i bästa fall komma 1500pers. Jag sörjer extra mycket för mina vänner Jesper och Tallroth.. jag vet att det blir ett tungt 09´ för er.

dagen efter utgång och volleyboll

Inte varje dag man sitter uppe och skriver en söndagsmorgon strax innan 09 men det har sina anledningar. Tar väl det från början, i fredags när arbetsdagen började närma sig sitt slut kom Jonny och Andreas förbi jobbet och plockade upp mig. Sedan var det raka vägen upp till skövde. Väldigt kul att åka Jonnys bil alla tre igen. Under inspelningen "brukade" J komma förbi och hämtade upp mig och andreas, så känslan kändes igen.
När vi kom till slutdestinationen, åkte vi förbi Johannas salong. Jag har blivit ganska lurvig i huvudet och behövde fixas till lite. Johhana var inte där just när vi kom så hennes kompis som också heter Johanna men kallas Mini klippte mig. Tack så mycket!

När alla kommit på plats var det bara att hoppa in på Bogrens. Vi hade jäteskoj och det var roligt att så många kom och ville fråga och prata om det som hände under sommaren. När natten kom och stället stängde gick vi till ett kebab-ställe och käkade lite kvällsmat, i folkmunn kallat fyllemat.

På morgonen åkte vi hem och grabbarna släppte av mig på jobbet. Sen var det det här med Beachvolleybollen, en väldigt rolig lördagsaktivitet med många roliga människor och mycket sand. Ett elakt regn föll hela kvällen över göteborg men dettta faktum tog inte partyhumöret ur gänget. Så vi åkte in till Linné och åt och drack några öl. Kände inte mig inte riktigt på partyhumör, varför jag tog det vuxna beslutet att åka hem till sängen istället...lite kul med tanke på var vi var.

Program sju i antågande...Blåvitt vann över Kalmar, åker aldrig hem med sorg, tjalalalalala..

fredag

Väldigt intressant det här med packning, skjuter man bara upp det tillräckligt länge så måste man slänga ner allt möjligt och hoppas på det bästa. Det ger en mer fylld väska som i gengäld innehåller allt möjligt.

arg dansk

Oj vad trött jag var imorse efter Hellacopters, trodde sista dagen var kommen men segade mig upp och missade bussen. Kom ändå till jobbet på gott humör men detta grusades av att en vansinnig dansk ringde och skrek i luren. Men jag repade nytt mod och blev snart på gott humör igen.

Imorgon ska jag som sagt åka med Jonny och Andreas till skövde för att på lördag åka hem igen och jobba. Kl 19 är tanken att jag ska stå redo i en innomhusvolleybollhall, på hugget att smasha sönder motståndarna. Tur att jag helt enligt gamla kristna värderingar är ledig på söndag, kommer osökt att tänka på den här låten http://www.youtube.com/watch?v=woxYmS5RvFw
Lite göteborgsrock.

Eftersom jag inte kommer hinna hem under helgen behöver jag packa. Har då två alternativ;
Alt 1. Packa ikväll
Alt 2. Packa imorgon bitti

Lämnar detta som en väldigt spännande cliffhanger....

Hellacopters!!

Då var sista spelningen med Hellacopters avklarad och en snygg t.shirt rikare blev jag också. Helt otroligt bra spelning men annat var inte att vänta.
Har löst alla mina åtagande för dagen, utom att handla. Det kan vara ett av dom viktigare men jag för köra på köpmat istället.
Var inne i stan och uppdaterade min garderob med lite tröjor och jeans.

På fredag drar jag, Kryckan och Jonny till Skövde...igen för att återuppliva lite minnen från i sommras. Ska bli jättekul att träffa Johanna igen. Håll er uppdatearde på alla möjliga bloggar men bäst är nog här. Har ju inte kört med bilder innan på bloggen, kanske dags att ändra på det, vi får se.

Dagen L som i ledig

Så nu har jag klarat av tre av dagens åtaganden; 1. Gå upp 2. Träna 3. Tvätta. Nu är det bara resten kvar. Jäkla flyt att det regnar när jag ska ner och shoppa loss...
Fick ju lite respons ang listor, känner att det är en till på gång.

god morgon

En ledig dag har precis tagit sin början i och min uppgång. Ska försöka hinna med så mycket som möjligt. Träna nu snart, tvätta, leta efter någon att gå med på stan och kolla efter lite kläder. Köpa biljetter till H-borg och avsluta kvällen med konsert.

Jättekul att så många var inne och kollade igår, och tack för dom fina komplimangerna!

hej igen

Vad roligt med lite kommentarer till inläggen. Missförstå mig rätt, Christer var inte någon elak same. Kanske kom han bara lite snett in i alltihopa. Han hade lite för många åtagande och kanske inte var på det klara med att det är bra om man är på plats när allting händer.

Kameran ljuger lite överallt, men jag är ganska nöjd me3d mitt framträdande..


missat möte

Hahah, kul att många tittar in här efter Johannas länk. Får se om någon återvänder. Finns lite gott gammalt material att kolla in från första inlägget som gällde min första resa till Skövde. Riktigt nervös och tveksam. Imorgon smäller det, jag och Jeppe, ofta kallad Jr, ska på Hellacopters på Trågån´, det är deras avskedsspelning.
Idag skulle jag tydligen gått på ett finansrådgivnings-möte men dagarna flyter lätt ihop så jag var tvungen att ringa återbud. Ändå ringde dom och bokade mig i Juni och skickade ett påminnelsebrev. Liite slarvig

halvtid

Jaha ännu en helg avslutad och en ny vecka har tagit sin början. I lördags var jag ute med lite folk. Efter diverse förfester åkte vi till Nivå. Tur eller otur att Fabian jobbade i baren...blev rätt bra på trycket. Ska enligt vissa källor stått och sovit inne på Excet, var tydligen där också.
Programmet var riktigt kul att titta på. Fick visa upp min talang i tvättstugan. Tror nog att grannarna gillade det, behöver aldrig mer städa där nere i alla fall. Den uppmärksamme noterade också min för kvällen specialskrivna dans. Lite mer syderopeisk än dansband. Minoritetsmannen som tydligen hette Christer fick respass precis på det sätt han förtjänade. Hade inte Johanna skickat hem honom hade jag gjort det själv. Har många saker på den gubben, som inte är till hans fördel..yeah yeah skit i honom nu.

Skulle varit ledig idag men Dr Junkovich var tvungen att passa polackerna i lägenheten och jag ställer ju alltid upp. Håller på att leta ett lämpligt sätt att komma ner till skåne 9nov. Lutar åt en buss med orginaluppsättningen av MHK. Där ska jag förhoppningsvis möta upp exil-göteborgaren Jonny.

Kurt Nielsen

Ajaj, nu har jag legat av mig..lite fyndigt men dra inga förhastade slutsattser. Menar att jag inte skrivit på bra länge. Lätt att tro att mitt intressanta liv har stangerat, men icke. Veckan har bjudit på både smått och gott, kanske mest smått i och för  sig. Mitt Lisebergsbesök i Pariserhjulet har rönt många trevliga komplimanger ang min bakdel. Har länge försökt få ut mina företräden till den stora befolkningen. Måste här rikta ett tack till Johanna som på ett trovärdigt sätt kunde läsa min förskrivna replik utan att staka sig, och dessutom tyckte att lite pengar under bordet var en skälig betalning.
 Måndag och ledighet, blev en fin dag som varvades upp med lite shopping i Blåvitt-boutiqen, följt av lite öl OCH som avrundning en härlig seger med 2-0 mot söderpojkarna.

Sedan en lång minnesförlust fram tills att jag nu sitter här och lyssnar på olika låtar på U-tub. Kollade lite på det bedrövlig idol programmet. Många har kännt sig kallade men ingen har haft en schysst kompis som bett dom fortsätta sjunga i duschen eller på singstar. Vat att jag inte delar denna åsikt med så många andra. Tack vare Mr Malle har jag upptäckt den enda som är värd namnet Idol, Kurt Nielsen. Ser ut som skit men sjunger helt fantastiskt. Hade han bara sett ut starx under medel hade han tagit över världen men men det är inte alltid rättvist. Kolla upp den mannen.

Nu gör jag på lite ledighet och hoppas kunna berätta om den ledighet i punktform

Tack för allt

Niclas Alexandersson slutar, förr eller senare oundvikligt men när det verkligen kommer på pränt blev jag nästan gråtfärdig. En bättre representant för blåvitt och för fotboll kan knappast finnas. Nicke jag vet ju att du läser detta, jag kommer sakna dig otroligt mycket! Trodde inte jag var så här blödig, du är ju inte död men jag kommer inte ifrån den jobbiga känslan av att du lägger ner. Jag lyssnar på kärlekssånger, känns som du gjort slut med mig. Men det är bara att bita ihop och gå vidare. Om ingen försöker förstöra för mig ses vi på Olympia 9november.

Love!

/A


RSS 2.0