Bye bye

Då var väskan med helgens förnödenheter färdigpackad och fullpackad. Jag har alltid med mig förmycket saker men någon gång kommer jag sitta riktigt nöjd och belåten över att jag packade ner ett par extra skor eller extra handduk. Har plockat ner min digitalkamera som jag aldrig använder, kör bara med mobilen. Går inte att sticka under stol med att en riktig kamera tar bättre bilder.




Väskan klar att rycka och skorna är bara att välja och dyka i runt 06.00, hoppas jag är pigg nog att inte sätta dom på fel håll.

Klippt och klart

Att inleda dagen med hård tidspress brukar inte fungera särskilt väl, min förhoppning var att klippa mig kl 10 och hinna till jobbet innan 11. För en tidsoptimist som undertecknad borde det gå, klippa lite hår kan inte ta många minuter. Lär mig varje gång att det tar sin lilla tid, speciellt som mitt hår brukar utnämnas till tjockast-ever, tack mamma. Min frisör Anna på Salong Hår Kaoz tyckte att jag skulle fortsätta färga håret men i en lite kallare, eller om det var varmare ton, och jag har trivts i färgen så det var inget att tveka på.
Redan i detta skede kände jag att jag inte hade en chans att hinna i tid men när ska jag annars hinna med detta. Som den gnälliga kund jag är kom kommentarer som, "inte som han i Scooter", "ser ut som jag har mössa på mig" och klassikern "inte det hårjoxet, känns som lim".  Det krävs tålamod att klippa mig. Så efter en del finjusteringar var vi båda nöjda och kl var 11.45, Mackan ringde och undrade om jag tänkte komma idag över huvudtaget.

Eftersom jag hade sjukt bråttom hann vi inte ta några bra bilder på salongen så jag fick smyga in på toa på jobbet och smälla av några ego-bilder på mig själv framför spegeln. Dessutom såg det inte ut som jag sovit sedan i fredags på dom första bilderna.



Något i den här stilen blev det




Kom till jobbet 12.15 ungefär, ändå snabbt jobbat. Bara inte värmlänningen läser detta då blir det åka av, eller hur Mackan...

Nästa gång funderar jag på att köra albino-tema med vita ögonfransar och vitt hår, tror det kan bli en riktig hit i vår.

Resa

Snart bär det av till Stockholm på ett litet event lör-mån, hoppas det blir lika roligt som det verkar. Åker lör vid den angenäma tiden 06,52, inte jättetidigt men då ska jag ju hinna gå upp innan. Ska bo på anrika Berns och hoppas då kunna insupa den klassiska stämmnngen där. Ska bli fotograferade på en stekhet salong och sedan se vad storstan har att erbjuda i vodka-ramlösa-väg. Alltid lite upphaussat att åka och titta på stockholmare, lite som en uppspelt tonåring på första riktigt roliga festen men jag antar att jag inte är bättre än så själv. Onekligen spännande att som bonde åka och titta på dom riktiga killarna och tjejerna, bara titta.

Inatt var det en sån natt igen, i säng i god tid, bra bok, tröttheten kommer smygande som en skymmning i september. Gick upp och knäppte på tv:n med Prison Break, som jag för övrigt följde slaviskt första sässongerna men det spelade ingen roll. Kunde ändå inte sova men kl 03,30 tuppade jag äntligen av. Undrar varför det blir så ibland...


Klipp

Nu ska lockarna äntligen falla, jag ska klippa mig. Tjockt som en hjälm och oformlig som en sten är en bra beskrivning av nuvarande hårutseende. Jag måste nästan klippa mig en gång per månad i alla fall tunna ut det så ofta och nu har det säkert gått 2månader

Hoppas få med mig lite före och efter bilder på frisörbesöket.

Jeppe Jr

Idag fyller min bästa lilla kompis Jeppe år. Länge var han den yngsta människa, i förhållande till mig,  jag träffat. Träffade honom första gången vintern -94, då han kom till en träning i blåvitt-mössa. What ever, detta får mig att förstå att jag inte själv är så jätteung längre. Det förstärks av att det idag bara är en månad kvar tills jag är närmare 40 än 20. Man får verkligen perspektiv på dom gågna åren.
Det som mäks mest är att man får ett konsekvenstänkande som jag inte hade när jag var 20. Dvs att jag reagerar lika starkt och snabbt, kort stubin men det går över snabbt, som förut men nu hinner och tvingar jag mig själv att tänka på vad som kan hända om man inte tar två djupa andetag innan. Låter värre än det är men ni förstår vart jag vill komma.

Grattis Jeppe!



Metal in the hair

Varm i skorna

Från att tyckt att jag jobbat hela tiden får jag nästan känslan att jag är ledig hela tiden och idag var det dags igen. Jag och Jocke AKA Snake skulle lunchfika på Le Pain Francais, som vanligt har jag svårt att bestämma mig för vad jag ska ha. Men med köns tryck i ryggen tvingades jag att välja något, fort. Macka med getost kanske kan vara gott, det var den också men formen på smörgåsen var svår att attackera, den såg ut som en stor bakadpotatis och snittad på mitten också ett jäkla sätt att göra en macka på. Men väldigt god cafe au lait hade dom.




Snake är en riktig musiknörd och slår en på fingrarna inom alla musikområden, blir mest att försöka verka något sånär med i matchen. Men för att inte bara snacka kom han på den fina idén att kolla på jeans. Vi knallade ner till Nudie-butiken där han sett ett par han var sugen på. Synd att dom var så snygga att jag också ville ha ett par, svarta och lite glansiga. Så typiskt att dom inte fanns i den storleken jag ville ha, trots att expediten ringde runt och även kollade med Stockholm fanns dominte att finna.
Efterlysning; Nudie, Thin Finn Dry Black Coated 31*34, om någon i Pajala eller någon annanstans vet att det finns ett par så hör av er.

När jag kom hem lagade jag mat, färsk lax med pasta och lite oväntat sparris med lite smaskig sås till. När klockan drog sig mot 18 var det läge att springa en sväng med Pär, vi körde på i ganska bra fart och fick ihop drygt 55minuter. Det kändes riktigt bra så nu har jag bra slagläge inför sommaren.

Efter var det läge att äta upp den fina laxen med ruccola och fetaost.



Igår föll jag för mitt eget tryck, igen och köpte en munjacka som kan vara god att ha när det är kallt eller till våren när man inte behöver någon jacka över. Nu får det vara sluthandlat för ett litet tag framöver.


Gette roligt

Ibland är det inte lätt att vara människa men det man kanske inte vet att det kan vara lika svårt att vara get, i alla fall om man bor i fel land. Hade varit kul att vara med under förhören till den ev kommande rättegången.

"En get sitter häktad misstänkt för väpnat rån och att ha försökt stjäla en Mazda 323.
Geten greps av ett medborgargarde i Nigeria. De hävdar att djuret i själva verket är en förvandlad trollkarl.
- Geten är i vårt förvar. Vi måste bevisa vetenskapligt att en människa förvandlades till en get, säger polisens talesman Tunde Mohammed till Reuters.
  Ett medborgargarde förföljde två män som de påstod hade begått väpnat rån.
De misstänkta försökte sedan enligt deras förföljare stjäla en Mazda 323.
Då kom gardet i fatt männen.
- En av dem flydde. Den andre var just på väg att gripas då han vände ryggen till och förvandlades till den här geten, förklarade Tunde Mohammed, för lokaltidningen Vanguard medan han visade upp djuret."

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1443265/get-misstankt-for-vapnat-ran

Hårt och rättvist

En hård helg för en hård kille börjar närma sig slutet. Jag prickade in jobbhelg när J kommer på besök men som sagt, ett uppdrag som måste genomföras. I fredags möttes vi upp i kön till Incontro där J och A hade förberett lite så jag kunde knö mig före ett gäng människor. Vi hade kanonkul men hann inte snacka så mycket, det var andra som pockade på vår uppmärksamhet. Intressant att folk tror sig veta så många "hemligheter" om all och allt, typ "vet du vad jag hört..?" men man kanske inte är så mycket bättre själv, fast bara lite bättre.
Hur som, jag kom i säng vid godkänd tid medans dom andra två var lite senare hos John Blund. En härlig lördag med en väska med skor och kläder eftersom jag inte skulle hinna hem innan vi skulle mötas. Vi hade bestämt att mötas på Vasastan 18.30, jag kom kvart i men inte någon Jonny eller Andreas i sikte. Jag fick sitta som en ensam misslyckad dejt och vänta vid ett bord, sippandes på en Hof. Medans jag väntade lusläste jag menyn så när dom väl dök upp var jag bra förberedd på vad jag skulle ha, en oxfilé bidde det. Jag var löjligt hungrig så två skålar med potatis fick dom plocka in innan jag var mätt.
När maten var uppäten och drycken uppdrucken gick vi till Joe Farellis för fortsatt intag av, vad man nu ville ha. Ett bra ställe med skön planlösning och bra utsikt, åt bägge håll. J gjorde den rutinerade och grymt underskattade, "gå-hem-och-vila-och-ta-en-grogg"-tricket efter maten och återkom lagom till en drink innan vi gick vidare till Lounge(s).
Min ärlighet gjorde att jag var den ende i sällskapet som betalde inträde på Lounge(s), hoppas min karma stärktes av detta tilltag.
Väl inne lämnade jag bonn-öldrickandet och övergick till min special, som är väldigt urban och trendriktig (läs ironin), vodka-ramlösa med is till. Mycket gott och friskt, vill man kan man alltid ta lite lime till men bara om det ska vara riktigt festligt. Det tråkiga är att INGEN uppskattar den så när jag köpte min runda med 5-6st var det ingen som ville ha. Någon förbarmade sig och drack upp men dom andra fick jag dricka upp själv, hade att göra ett tag plus att man blir något orörlig när så många glas ska drickas.
Det märktes ganska bra på en del bilder att det inte bara var vatten i dom, ögonen är pyttesmå. Andreas hade den goda smaken att lägga upp en väldigt ofördelaktig bild på mig i det stadiet på sin blogg, tack grabben..

Kvällen sluatde imorse, ungefär samtigt som jag skulle upp, lite överdrivet men ändå. Sedan jag kom hem har jag försökt titta lite på tv samtidigt som jag somnat från och till. För att vara i bra trim till resten av veckan ska jag kolla in kuddarna snart.
 
Bilderna skulle kanske varit omvänt, före och efter.



Haha, vilken sängkammarblick. Så går det när man ska posa.

trött

Håller på att samla ihop mig själv och intrycken från gårdagen, om allt gå enligt planerna kommer en rapport från helgen senare under kvällen. Tror till och med att jag kan rota fram lite bilder.

Konklusion; jag är liiite trött idag.





Något i den här stilen, hoppas inte att det var Andreas armhåla som fick mig att däcka. En ganska annorlunda position att sova i.

A, J & A gör stan

Gårdagens uppvärmning inför dagen gick bra för mig, bättre för Andreas och bäst för Jonny, om man ser till snurrighet i huvudet. Jag som är yngst av oss tre kan också uppfattas som mest rutinerad eftersom jag drack Hof med måtta. Jag och J var uppe och hämtade våra jackor vid 23.30 tiden, jag var inhägnings-lapp-ansvarig, men A hade så lattjo att han inte ville gå så tidigt. Vi gav honom en timme att ha roligt till, var nästan orolig att han skulle upp och slita av någon gammal evergreen på scenen.
Nu jobbar jag medans A och J är på stan och shoppar upp barnbidragen och dricker upp matpengarna. Ska ansluta på en dinering senare ikväll, misstänker att jag kommer ligga back på öl-fronten men jag är snabb och kan nog med lite vilja gå ikapp. Mer om detta imorgon, hoppas jag.

thriller

En strålande dag mötte mig imorse, nästan inte trött och gott om tid att ringa Sahlgrenska och äta en stadig frukost. Jag åt samma sak till frukost som till kvällsmat, ärtsoppa. Passar både till fest och frukost. När jag äntligen kom fram blev jag ombedd att ringa deras akutväxel, börjar bli lite nevös, väl i telefonen ber dom mig att faxa in remissen där det längst ner står "Patienten vill absolut träffa hudläkare för vidare bedömning...". Låter nästan som jag hotade henne, alternatvit kommer jag tacka henne när mitt ärende får extra förtur pga hennes styrka i orden.

Jaja, denna thriller löser väl sig vad det lider.

Me and Justin

När jag satt och ringde till Sahlgrenska var Tv:n igång och en video med Madonna Justin Timberlake. Jag reagerade på att hade snygga skor och att "ett par sådana skulle man ha", tänke inte mer på det utan åkte in till stan för att träffa Jeppe. Han var försenad och jag frös, så jag gick in i en skoaffär,mest för att värma mig lite. Vad skådar mitt öga ett par skor som var väldigt lika Justins skor i videon jag sett tidigare. Inte mycket att tveka på, fram med kortet och hit med skorna.



En best of Oasis fick jag med mig hem också, känns som något man absolut ska ha i sin skivsammling. Som om inte allt detta vore nog stack jag ut och sprang 30 min idag med. Nu vore det väl själva f*n om jag inte skulle komma igång.
Nu väntar lite matlagning och hänga lite tvätt innan det är dags för GW boken som jag äntligen fått ordning på. Köpte del tre igår så nu är jag i fas med vad jag läst.

Del två bortskänkes till högstbjudande, sätt in pengarna på mitt 90-konto.

Hud och kön

Nu har jag varit på vårdcentralen. Har fått några konstiga utslag på på bröstet och spidit sig till armarna. Var på vårdcentralen redan i juni men då hann jag knappt sätt mig innan hon sa att det snart skulle gå över efter en månad. Jag har räknat och räknat och kommite fram till att det gått lite drygt en månad sedan juni.
Alltså, idag var jag tillbaka på samma ställe för samma sak, min förhoppning var att jag inte skulle få samma veterinär den här gången. Bingo! En ännu mer oengagerad dam. Hon hade inte den blekaste, första tipset var skabb men det uteslöt hon eftersom jag inte hade något på händerna...? Konklusion blev att jag skulle köpa cortison och testa det i två veckor, jag bad henne skriva en remiss istället så jag få riktig hjälp. Lite suckar senare fick jag min remiss.

Har ringt i två timmar men det går inte att komma in i kön. En rolig sak är att avdelningen heter "Hud OCH kön", hoppas jag inte misstolkas när jag sitter och väntar tillsammans med dom veneriskt smittade, jag har ju bara lite utslag på bröstet...

Lycka och jubelsång, 203 inlägg har jag klämt ur mig sedan juni!!

Hål i öronen

Dagen på stan avlöpte väl, vi gick till Condeco, dit jag lovat att inte gå. Med min nya nyttiga lvistil i färskt minne tänkte jag äta något sunt till min latte. Blev rekomenderad muffins utan socker den var helt ok men fruktansvärt torr. Trots en riktigt stor balja kaffe var jag bara sekunder från att få hicka. Vi avhandlade viktiga och mindre viktiga beslut, helgen kom upp och även Jonny kom upp just för att han kommer upp. Våra samlade beslut blev att vi ska börja med att äta på Vasastan för att sedan låta ödet styra våra fortsatta steg under kvällen.


Torr muffin som får en 2:a på en femgradig skala.

När jag laddat upp med kaffe var det dags att spana i butikerna, jag kände ett visst behov av nya skor så vi knallade helt enkelt in i en skoaffär, en bra början. Jag fastande för ett par, helt oväntat vita skor. Ser ut som följande:



Sedan var det det här med slipsen...jag har varit inne i den butiken innan och vet varför jag dröjt med att komma tillbaka. Hon som jobbar där är jättebra och kunnig med extremt tjatig. Hon försöker sälja på en hela butiken, utan överdrift. 5 par svarta strumpor för 100kr, skjortor av bästa snitt på rea, skjortor av ännu bättre sort men inte på rea, fläckborttagningsmedel för bara 60kr. Beskök henne gärna om ni är i Göteborg eller bara har vägarna förbi men håll henne kort och håll i pengarna för hon är grym. Slipsknuten på Korsgatan 20 ina da Götet.



Ska suga lite på färgen men det ser ännu snyggare ut med svart kavaj till. Kul med lite annorlunda färg.

Gangsta

Jag lyckades! Tog mig upp från sängens värme och äntrade kylan utomhus, fast det var inte så kallt som jag trott.
30min på Slottsskogens asfalt och grus, smärta i bröst och hals men det borde snart vara borta.

Tog den inspirerande lyckobilden för att inte kunna komma undan träning, hoppas någon skriver och pushar mig i så fall. Ser lika arg ut som vilken Gangsta som helst, Gangsta Runner....



Vad glor du på kameran...?

Då jag är ledig har jag tänkt att rusa ner på stan och fika men det viktigaste idag är att hitta en snygg slips till bröllopet jag ska på 14/2. Inte likt mig att vara ute i så god tid. Har fixat kläderna, snart slipsen, boende och resa. Jag börjar bli vuxen.

Frågestund med mig själv

Så här kul har jag haft idag....hittade på Lovisas blogg. Plockade bort några frågor som inte kändes relevanta. Typ, "är din mattelärare snygg?"


Skulle du vilja vara längre?Nej, det räcker bra. Kan se ner på dom flesta

Skulle du vilja väga mer?Nej, absolut inte

Skulle du vilja dricka dig full nu?Det är ju måndag...

Kan du röra på öronen?Nej

Kan du slicka dig på näsan?Vem vill?

Kan du kolla i kors med ögonen?Ja...eller tydligen inte

Kan dina föräldrar lita på dig?Ja, beror på vad dom frågar

Kan du låta bli att prata på 4 timmar?Tveksamt, har inte testat.

Kan du vara på fest utan att dricka?Om jag behöver

Kan dina vänner lita på dig?Hoppas det, hoppas dom tror det.

Kan du låta bli att spendera pengar i en affär om du har pengar?Ja om jag inte behöver det som finns

 Har du någonsin ljugit för dina föräldrar?Det är nog så..

Har dina föräldrar sagt att dom älskar dig?Ja

Har du ett syskon?Nej, 3st

Har du varit full den här månaden?Ja, det är ju den 20/1

Har du någonsin haft sex med någon?Hahah, titta på mig

Har dina föräldrar ljugit för dig?Hoppas jag inte

Har du redan tröttnat på dom här frågorna?Nej nej, jätteroliga

Har du borstat tänderna den senaste timmen?Nej, kl 08,53...

Har du haft sex med någon som är fyra år äldre?Typ, ja.

Har du funderat på hur det skulle vara att testa droger?Inte direkt

Har du blivit påkommen när du har haft sex?Ja. Att folk ska vara så nyfikna

Har du haft sex med mer än tre personer?Jag är 30 år...

Har du ljugit på någon fråga än då?Inte ännu, kanske kommer

Vem älskar du?Förrutom min familj, ingen

Vem hade du senast sex med?En tjej

Vem vill du bli full med?Kan inte komma på ngn bra, alla som vill får

Vem är den bästa artisten?Har på ngt sätt en viss beundran för Robbie Williams

 Vem pratade du senast i telefon med?Hm, Malin

Vem är snyggast i världen?Alltid varit svag för Jessica Andersson, om vi håller oss på lokal nivå

Vem skulle du ge en miljon till om du var tvungen att ge bort det?Väldigt PK, Barncancerfonden

Vem är snällast i världen?Ingen jag träffat

Vem sov du med senast?En tjej där också..

Vem såg du full senast?Säkert mig själv, i ngn spegel

Vem vet allt om dig?Om det finns en Gud är det väl han/hon

Vem kysste du senast?Mycket sådana frågor nu, troligen samma tjej som frågorna tidigare

Vem kramade du senast?Jessica

Vem kan berätta allt för dig?Hoppas ingen vill göra det

Vem kan du berätta allt för?Inte sugen att berätta allt för ngn, lite för alla

Vem hatar du?I dagsläget, ingen. Kommer och går.

Hur lång tid är det längsta du legat på sjukhus? Två veckor...i sträck

Har en dröm gått i uppfyllelse? Kommer inte ihåg, men önskningar har slagit in. Gud hör bön.

Minimorötter eller pommes frites? Beror på dagsform

Vad längtar du mest till just nu? Ska till Sthlm snart, längtar och längtar men det kan bli kul

Hur gammal har du tänkt bli? Får man bestämma sånt, isf 100. Lagom länge så jag hinner med allt.

Vilken tv-serie är bäst? Nip/Tuck, fram tills igår

 Vad åt du senast? Lax

 Höga eller låga strumpor? Beror på, räknas nog som medelhöga eller medellåga

Vad är du mest rädd för i hela världen? Att dö längtar jag inte till

Läser du på baksidan av mjölkpaketen? Om jag dricker mjölk gör jag det

Vad har du för färg på ditt påslakan?Olika, kommer inte ihåg. Mörka tror jag

 Är du mörkrädd? Nej, jag är jättetuff

 Duscha eller bada? Inte så mycket att välja på, duscha

 Hur tar du dig till jobbet?Om jag tar mig dit är det buss

 Sjunger du på toa?Från och till, beror på vad jag gör

Vilken färg har din jacka?Har väl flera, genomgående mörka

 Använder du långkallingar? Väldigt sällan, bara när jag är på Nordpolen

Är du höjdrädd?Ibland, ibland inte. Mest inte.

Vilket land vill du åka till?Sydamerika är inget land men åt det hållet

Vad var det senaste som fick dig att skratta?Åt mitt eget skämt

Pratar du fortfarande med personen du kysste senast?Får se..kanske. Time will tell

Har du fått någon komplimang idag? Tror nog det, att jag luktade gott. Man vill ju höra att man är snygg

 Har du varit med i en rättegång? Öh, nej inte än

Är du polare med grannarna?Det blir bättre..

 Har du däckat/spytt för att du druckit? Ja, har inte alla det?

Har du haft en stalker?Tror det., lite speciellt..

 Hur bra är din syn? Inte så bra. Men jag ser bra ut.........eftersom jag har linser.

Har du sett din bästa vän naken? Ja, men kommer inte på vem det är.

Vilket är de bästa bröllopet du vart på? Alla två har varit bra, kommer iof bara ihåg ett.

 Var är dina syskon just nu? Vet ej, hemma, jobbet?

Vilken tid gick du upp i morse? 08.20

Vad ska du göra i helgen? Träffa ngr gamla kompisar

Vad står det i det fjärde smset i din inkorg? hehe, nära...verkligen! jaja, får försöka sova vidare på egen hand då, även om det varit mycket bättre med sällskap..

När va du riktigt sjuk senast? För ett år sedan

Vad finns i din bakficka?Pengar och rikskuponger

 Har du färglinser? Nej, vanliga

Vad gjorde du kl 2 inatt? Sov!

Vad är det första du gör på morgonen?Snoozar


Say no more


En fin liten lapp i tvättstugan. Är det verkligen någon som färgar sin tvätt i tvättmaskinen..?



Ps. Kolla stavningen på Taekwondo Leif. ds

Eländiga Åland

I våras vann jag en DeLuxe-Spa-resa med Birka Criuser till det mäktiga Åland, och tillbaka för säkerhets skull. Vi gjorde det, i mina ögon, osmidiga tilltaget att flyga till Stockholm. Först måste man åka taxi till Landvetter och vänta sen upp en sväng i luften för att avsluta med en taxiresa till. Med tåg är det bara att hoppa på, blunda och vakna på centralen, i Stockholm, annars somnade man på fel tåg.
Hur som, väl på båten fick vi riktigt, med båt mått mätt, fina hytter med stora panoramafönster och champange i hytten. Mat och dricka senare mitt i natten när jag skulle lägga mig hörde jag en jäkla oväsen utanför i gången. När jag gick upp för att kolla vad som var i görningen var det någon form av fysisk-uppgörelse, jag ropade att dom skulle lugna ner sig och låta hederliga medborgare att få sova. En vakt kom springande och bad mig knipa igen och när han var framme vid dörren smällde jag igen den, trodde att jag gjort ett genidrag, utan att tänka på att dom har nycklar till alla hytter. Så när han mer eller mindre sparkade upp dörren fick jag den i huvudet...efter lite snack med vaktisen gick jag och lade mig.

När jag vaknade var mitt huvud och bihålor helt igenproppade, till saken hör att jag varit så nöjd över att inte varit förkyld på flera veckor, men nu var jag riktigt illa däran. Vi skulle få Spa-behandling senast kl 10.00, så jag gick upp strax innan och velade runt på olika våningsplan för att hitta rätt. Jag hade badshorts på mig och nu för tiden måste man även ha kalsonger under eftersom det inte finns någon innebyxa i. Så, när jag står inne i rummet, bakfull, frusen och extremt täppt i näsan, ber tjejen mig att ta av mig badbyxorna. Jag drar lite blygt av mig dom men det räcker inte för man ska ligga helt naken på britsen. Jag lägger mig naken på en brits som är täckt med någon form av jättegladpack. Vi börjar artighets-prata då hör jag att hon också har en röst som låter som om hon har en klädnypa på näsan. Det visar sig att hon jobbar 10 dagar och är ledig 10 dagar, pga den starka luftkonditioneringen blir man jäkligt täppt. Hon har det så i 10 dagar sedan åker hon hem och så tar det 4-5dagar att bli av med sen börjar det om igen...inte så kul att vara täppt 75% av dagaran på året.
Har aldrig kännt mig så utelämnad som jag kände mig när jag låg naken och eländig, insmord i alger med en vetepåse för ögonen och frusen. När jag skulle duscha av mig algerna kom inte vattnet igång och när det väl kommit gick tjejen och när jag var halvfärdig med tvätten slutade vattnet att komma, jag fick ta badrocken och torka bort det resterande j**la kladdet.
Nog lyxigt!

Så går det när man åker båt.

Holmgång

Jäklar vad sköna dom är, far och son Holm! Har alltid gillat Stefan för hans perfekta inställning till sin idrott och för alla spännande timmar framför tv:n. En annan sak som jag gillar att göra är attibland titta på hans hemsida www.scholm.com där hans gödslar med statistik och nördfakta.
Vilka rysningar och bra minnen jag fick när dom visade när han vann OS-guldet i Athen 2004, ståpäls som Gunde sa.

Nip/Tuck start

Äntligen seriestart för Nip/Tuck, väldigt fort påkommen, tycker mig ändå försökt hålla koll på när det skulle börja sändas. Kommer inte ihåg var det slutade senast men minnet kommer väl åter.
Som uppvärming till dett ska jag titta på "Yrke-höjdhoppare" med Stefan Holm. Hoppas bara jag orkar vara vaken.

Skrattade åt mig själv härom kvällen, min bok om tempelriddare som jag läst ett tag tog slut och jag plockade fram den nya Leffe GW boken. Första raden "Torsdagen den 24 april 1975 kom döden på kontorstid...", PANG jag har ju redan läst den boken. Jaja, kommer inte ihåg hela boken utantill så jag fortsätter men lite småtypiskt för mig.

Buksvågrar

Häromdagen låg jag och läste en tidning, på uppslagets bägge sidor var det bilder på två olika mer eller mindre kända män. Vad jag vet har dom bara ett samband med varandra, mig. Det handlar om den klassiska relationen till folk man oftast inte känner, buksvågrar. Ett lika spännande som obehagligt samband.
Tänk om någon skulle bemöda sig att göra ett "vilka-som-varit-med-vilka-träd", man skulle säkert få sig ett gott skratt liksom en del tårar. Tänk också vilka celebriteter man skulle kunna ha "något" gemensamt med om det nu skulle glädja någon.

Min lilla Hall of Fame Buksvåger Competition 2009-01-17 är, amerikansk/spansk sångare med många stora hits som är känd för att sjunga extremt dåligt innan rösten redigerats. Svensk-skånsk skådespelare med rakat huvud. Irriteande skånsk sportreporter med väldigt dålig klädsmak. Svensk programledare på mellanstor kanal som är liiite för gammal hade jag hoppats på.
Detta har jag fått redan på, med bara ett undantag, av tjejerna själva. Sanningshalten bedömer jag som mycket stor.
Sedan får man ju inte glöma det otroligt stora mörkertalet. som finns, kanske lika bra att inte veta allt

Är det någon annan som har några egna roliga historier att dela med sig av är det alltid kul att höra.


frossa

Ibland är det fest även om det bara är torsdag. Godaste en hamburgerkedja i sverige kan uppbringa, Big King XXL meal med milkshake till. Efter en så nyttigt kvällsmål stramar det lite i tränings och matsamvetet men det kanske kan få ut mig på lite träning imorgon bitti.




Alex, glöm inte att frosseri ingår i dom sju dödsynderna! /Ditt samvete

en fas

Idag efter jobbet var jag på El Corazon med en, hrm, vän och käkade. När vi satt där såg vi att det satt en ensam man/kille och åt, ensam. Vi började då prata om en tabubelagd sak, att göra saker på egen hand, som att gå restaurang själv. Man tänker instinktivt att det bara måste vara en ensam rackare som inte har någon att äta middag med. Han orkade kanske inte laga mat eller beställa hämtmat när han kom hem från jobbet.
Han kanske har så många vänner och människor att äta middag med att han bara kände att det skulle vara så jäkla skönt att få vara själv ett tag.
Samma sak med att gå på bio själv, varför skulle man inte kunna göra det, man sitter ju ändå bara och tittar.

Folk är så fruktansvärt rädda för att uppfattas som ensamma att det hämmar i vardagslivet. En del som jag känner är livrädda för att vara ensamma en fredag eller lördagskväll, så dom bara måste göra något MED någon. Spelar ingen roll vad, bara något. Ingen behöver känna sig träffad och gör ni det är det kanske lika bra.

Jag känner att jag blivit väldigt djup senaste tiden, många väldigt tunga ämnen. Det är absolut inget normaltillstånd för mig, säkert bara en fas. Måste också påminna mig sälv att skriva om Ålandskryssen i våras.


mer/fler målningar..kanske

Långa dagar, inte en dag under 24 timmar. Därför gäller det att utnyttja dom tiil fullo. Som igår när jag passade på att kila ut en sväng efter jobbet och äta och dricka några öl med ett gäng kompisar. Bara för att det är en tråkig årstid behöver man ju själv inte tråka ihop.
Men det märks att många inte gör så mycket nu, tomt i butiker och på uteställen.

Ganska sugen på att piffa upp både årstid och kropp med en ny tatuering, dock inte hundra på vad jag vill göra. Finns ju tid att fundera ut något. Ska i alla fall jobba mig bort från text-tatueringar.




.

Här är jag naken till ca 27%, håll till godo.

Nattfunderingar

Nu har jag som sagt tänat en gång iår och som ett väldigt otrevligt brev på posten har jag fått känning i halsen. Nu kör jag på citron och vitlöks-dieten. Dessutom är det ju influensa tider, folk faller som käglor. Fram tills för ett år sedan trodde jag inte att det var så farligt som alla sade men sedan åkte jag på det själv. Herregud vad dålig jag var, allt var bara ett stort töcken och smärtor i lederna. Jag förstår att folk som redan är lite dålig kan dö av detta, för jag trodde mina sista dagar var kommna.
Hade det kommit in en bebis som velat döda mig hade jag inte haft en chans att försvara mig.

Inatt kunde jag inte somna, låg och vred och vände på mig. Så jäkla frustrerande för ju mer man tänker på att man inte kan somna desto svårare blir det att verkligen somna. Tur för mig att jag laddat på en ordentlig sömnreserv som jag borde klara mig några dagar på.
När jag lå och vred mig som mest kom jag tänka på att all influensa och förkylningar måste börja hos någon och vem f*n är denna människa...? Säkerligen inte samma person men någon måste vara först. Undrar hur det känns att veta att man först med att släpa in en förkylning till en hel massa människor.



från gömmorna

Rotade igenom mitt bildarkiv på min gamla mobil som jag hade i sommras och hittade en ganska rolig och, med facit i hand, en talande bild....förstår ni min tanke? Den är från första dagen i skövde. En del verkar redan dragit eller missat lagfotot.




Har precis kommit hem från styrelsemöte med bostadsrättsföreningen, har fått den hedersvärda uppgiften att vara projektledare för energideklarationen. En hård uppgift som ska ros i hamn.

dofter och böcker

Gårdagens inköp av ny doft gick över förväntan. Gick som jag gjort innan till Grand Parfymeri, där man alltid får väldigt bra hjälp. Jag är ganska jobbig när det kommer till val av doft, så det tar ett bra tag att hitta rätt. Svårt att sätta fingret på vad jag gilar för lukt så det blir mycket "inte den, den luktar gubbe på banken", "inte den, den påminner mig om en jobbig kille i skolan..", "inte den, den luktar som alla andra". Men efter att expiditen slitit sitt hår ett tag brukar det lösa sig. Så även denna gång. Bilden nedan visar mitt inköp, som jag förhoppningsvis ska ha ett tag.




För att inte verka alltför ytlig passade jag på att köpa lite kultur också, det är den till höger. Den andra är lite ansikst-uppmjukning som ramlade ner i påsen (jag betalade för den..)
 
Boken är del två i en triologi som jag läst första delen i. Den var riktigt bra, ska börja läsa den när den jag nu läser ar klar. Uppskattar tiden till cirka 3-4 dagar.



Ännu en dag i ledighetens tecken, två dagar i total slapphet borde bytas mot en kreativ dag.

ny tid

Har lagt ett bedrövligt träningsår bakom mig, nu gäller det att börja köra om jag ska slippa skämmas i maj. Årets första pass är nu avklarat, 30min i blåsten. Det som är glädjande är att jag till synes inte gått upp något i vikt. Detta trots att jag förra året inte tränade mer än 25 gånger och ätit mycket dålig mat. Tror dock inte att jag kommer ha samma lycka framöver så jag vågar inte fortsätta med slarvet.


Nu ska jag ner på stan och leta efter en ny parfym, den jag har nu köpte jag inte för alls längesen men den börjar redan bli väldigt tom. Här ser jag två alternativ, antingen ta mindre varje gång eller köpa en jätteflaska.





Den här sommaren ska jag inte bada med kläderna på.

Alex Tandblekning och Renskötsel AB

Hittade/fick lappen överst igår, 1900kr för tandblekning men den nedre verkar ju ge samma eller bättre resultat för 43,80kr (200g). Jag har ett större parti svinto hemma som jag behöver bli av med, så är någon sugen på billig tandblekning och konsultation är det bara att höra av er till Alex Tandblekning och Renskötsel AB




Fc Z vs Real Madrid

Inte ens jag har kunnat undgå att Let´s Dance börjar nu i helgen MEN det är en typ av program som jag inte kommer lägga många sekunder på. Har ju märkt vilken hausse (var tvungen att googla stavningen) det är kring "tävlingen". Jag fattar inte riktigt konceptet, det blir ju mest att folk sitter i soffan och skrattar åt dom tävlande. Jag kan köpa att man vill se de deltagandes framskridande skicklighet...men i slutändan kallas det väl lyteskomik. Skillnaden på deltagarnas föutsättningar är oftast, på papperet, väldigt olika. Men men enjoy it om man gillar det.
Då tycker jag nästan att det skulle vara roligar att se Fc Z möta Real Madrid.

Ledig hela helgen plus måndag, kommer om uppgifterna stämmer bli roligt.
På återläsande.

Grande Rock

Vilken tv-kväll jag har haft, 21,00 "De halvt dolda" med manus av Jonas Gardell. Han är en människa som man kan ha många åsikter om, ibland är han väldigt flamsig och knepig men många gånger verkar han vara en kille som har bra koll på läget. Jag kan inte sätta fingret på vad det är jag gillar men den vävs ihop på ett spännande sätt med många olika människoöden. Nu har jag sett halva serien och är mycket nyfiken på fortsättningen, så jag kommer definitivt fortsätta titta.

Kvällens höjdpunkt var "Dom kallar oss artister" med dom oförlikneliga The Hellacopters. Så otroligt nöjd och glad att jag tog chansen och såg dom i Göteborg när dom spelade här.



Tidigare idag var jag, min lediga dag till ära, på stan. Inledde med en lunch och kaffesörpling tillsammans med Tallroth. Vi var och köpte en tröja till mig, jag jobbade idag hårt med olika presentkort.
När jag hade tröttat ut Tallroth, kom Andreas in och avlöst honom. Väldigt skumt, jag har nu känt honom i 6 månader och i stort sett aldrig sett honom utan kryckor. Vet inte om jag kommer kunna känna igen honom utan dom. Vi gick ut hårt och styrde kryckor och fötter mot NK för att se vad deras rea kunde ge för kul i påsen. Vi skrattde och sa -ingen blogg utan bilder på vad man shoppat. Så för att hålla mitt löfte till Andreas kommer nu dagens inköp på bild:




Väldigt trevlig expedit på NK som sprang som bara den när hon letade byxor, tröjor, skor och skjortor till mig. Tänkte nästan dra en klassiker till henne, som en gammal bekantskap testat, "om jag lägger upp detta på bloggen, får jag rabatt då?" Men jag ångrade mig till slut, och lägger upp det gratis.

Vem är du?

Snart stundar en längre, välbehövlig ledighet, en så kallad "långhelg". Lördag-måndag, då jag ska hinna med oootroligt många saker. Vad vet jag inte exakt men det brukar flyta på när man väl står mitt uppe i det.

En sak som slagit mig är vad många har svårt att berätta om sig själva för någon man inte känner. Jag kan också tycka att det är lite olustigt att berätta, vad ska man berätta? Ska man vara tråkigt saklig, eller bre på som bara den.

Det blir hur som ganska fånigt om man bara ska haspla ur sig en massa info på beställning. Gillar att göra på fritiden? Då förväntas man ha en jäkla massa intressen. Mån, ons, fred spelar jag i ett band. Sen går jag direkt till en gourmet-matlagningskurs. Övriga dagar tränar jag jättemycket, yoga, powerstappling, allround-headbanging, styrketräning med och utan vikter, power-boxning på morgonen.
Sen fiskar jag nästan varje helg, håller på att bygga om mitt nyköpta hus som var ett renoveringsobjekt när jag köpte det. Har inga hantverkare som gör det, herregud det är ju 24 timmar per dygn. Träffar jättemånga kompisar på olika aktiviteter som dom gillar. Åker till mina föräldrar på söndagarna efter fisket och söndagsäter. Sen jobbar jag ganska mycket eftersom jag älskar mitt jobb... Vad gör du själv? Öhhh, -ja, jag tycker väl att det är skönt att ta det lite lungt när jag är ledig.

Eller, vem är du då? Ja du, oftast ganska snäll.......rätt så....ja ärlig, typ. J**la tråkiga frågor.


SMS-terror

Kan inte fatta att en del har så jäkla jobbiga sms-signaler på sina telefoner. Långa "roliga" uppspelningar på 10-15 sekunder. Typ "hallå, hallå! Du har fått SMS, ska du inte kolla vem det är?! Är du inte nyfiken, kolla vem det är" med någon störande fejk-smurf-röst. Jag vet ju inte hur mycket sms folk får men jag hade blivit ännu mer galen av att höra ett långt meddelande varje gång man får ett sms. Jag ser mer ringsignal och meddelandesignal som nödvändigt ont.
Men det visar ju bara på det härliga, att alla är olika..





.

Gammelsmurfen hänger i ännu.


Norrlandsäventyret

Fortsättnig...Vi knallade som sagt på med cirka 2 mil per dag. Jag trodde att det skulle vara en lätt match för en rutinerad långluffare som jag. I vanlig ordning hade jag förberett mig minutiöst genom att inte pröva ryggsäcken innan och gått säkert 2 km i vandringskängorna. Så två käcka göteborgare skulle ge si ut i vildmarken den 14: juni med startstation Abisko Fjällstation. Det var ett härligt våväder men ryggsäcken var inte lika härlig och jag började inse att den skulle kunna ge mig problem under tiden, inte nog med att den var obekväm och skar in i axlarna, den var laddad med 20kg packning. Efter bara ett dygn var det fina vädret borta och snön tog över. Jag som trodde jag lämnat snön bakom mig med 4-5 månader. Det mest glädjande var att det inte fanns en enda mygga.

Vi ångade på i snö, regn och sol. Solen sken en hel del och det gjorde att jag blev alldeles röd i ansiktet. Som bilden visar...



Bilden är från dagen innan midsommarafton, någonstans i Sverige.

Vi gick hela midsommaraftonen i riktigt bedrövligt väder, genomfrusen och ännu mer genomblöt. Till slut kom vi fram till kebnekaise fjällstation där vi firade midsommar med att duscha för första gången på en vecka. Tydligen var vädret inte så mycket sämre än på andra platser i landet. Det som grämde mig mest med att vara borta utan kontakt med omvärlden var att missa fotbolls EM. Tänk att vara borta en vecka utan att veta vad som händer i världen eller hur ens nära mår. Men det gick mycket bättre än jag trodde.



Myggen kom sista dagen innan vi flög hem från Kiruna, jäklar vad jag inte hade saknat dem.Tält, sovsäck, frystorkad mat och tvättning i iskalla fjällbäckar vande jag mig vid och lika fort vande jag mig av med det.

Hemma igen var det snart dags för fler äventyr. Föga anade jag vad som väntade.

en orm vid sin barm

Igår var jag ute och träffade två kompisar, Pär och Christian. När vi suttit ett tag berättar Pär en jäkligt obehaglig historia som dessutom var sann. Berättelsen började som så att det var en tjej i Tyskland som fick en boaorm när hon var liten, då var även ormen liten. Hon tyckte jättemycket om sin, till en början, lilla orm. Ormen sov ihoprullad nere vid hennes fötter, allt var  frid och fröjd tills efter 5-6 år när ormen blev stor. Då ändrade den helt plötsligt beteende och började sova bredvid henne istället, raklång. Hon tyckte det var lite märkligt men tänkte att det kanske var övergående men till slut blev hon orolig och tänkte att den kanske var sjuk.
En dag ringde hon veterinären för att kolla så allt var okej, när hon berättade om hennes husdjurs plötsliga förändring i beteende frågade veterinären lite nevöst om hon inte tänkte göra sig av med ormen. Tjejen blev irriterad och sa "verkligen inte, jag har haft den sedan jag var liten. Varför skulle jag göra mig av med den??!"

Veterinär svarade: "Därför att den mäter dig..."
Fy tusan, jag rös i hela kroppen när han var klar med berättelsen. Tänk att ligga bredvid en stor orm som man fött upp under hela sin uppväxt så ligger den och kollar om den är tillräckligt stor för att kunna strypa en. Om inte annat visar denna berättelse på att det aldrig går att tämja ett vilt djur.

Han med mustaschen

Det var rackarns vad skägget växer på vintern, håret på huvudet har tillsynes ramlat ner på läppen. Ganska smart eftersom man alltid kan ha mössa men att värma den öfvre läppen är svårare. Detta tilltag fungerar nästan bäst på killar men tjejer misströsta ej, vill ni också pryda läppen med rikligt med hår ligger inte hälpen mer än några knapptryck på datorn bort. Sök på tillväxthormoner, jag tar inget ansvar för hur övriga kroppen reagerar, inte heller för omgivningens reaktioner.




Finns en skön låt på youtube på samma tema http://www.youtube.com/watch?v=TVKVrWA89ko

//Håll till godo

Ska bara lägga till att läppvärmaren är på skämt (2009-01-04 20:14)

 


back in the days

Nu när det är rena permafrosten är i staden kan det vara gott att blicka tillbaka till sensommaren. En fika på Linnégatan med någon filur som också  agerade hovfotograf. Tror att det var den dagen det kom in ett ufo över staden, misstänker att det är den jag snegler på.
Lite svårt att hänga med i veckodagarna, ibland är det röda dagar och man är ledig mitt i veckan. Snart helg trots att det inte varit så mycket annat senaste tiden. Jul och nyår kallas det visst.


nytt, nytt

Vad är detta för bloggadministratör?? Kommentarerna kommer ju inte med, vill någon läsa dom måste man trycka på "kommentarer" även om det står 0 st. Säkert någon försenad melleniumbugg.
Var det någon som märkte av den extra sekunden på året, måste erkänna att jag glömde ta till vara på den.

Eftersom jag tog det väldigt lungt igår/natt var jag väldigt mycket piggare än dom flesta andra.Har varit ute och gått idag i det fina soliga vädret.

RSS 2.0