Ola på scen, Alex på jobb

En lång dag för pengarna idag, Allum hade öppet till 22 ihop med något arrangemang som jag inte kommer ihåg. Hela månadens stora händelse för mig var att Idol-Ola uppträdde utanför butiken, jag var små spännd hela dagen inför hans konsert. När han väl hade spelat sina tre låtar käde jag mig lite, ja hur ska jag säga, tom kanske är rätta ordet. Har man laddat i flera veckor, lagt upp hela strategin med allt från att jobba i rätt boutiq och sova ordentligt känns 10 min väldigt kort men jag knödde mig fram bland Olas fans, småbarn med föräldrar och lyckades få en helt okej bild, enjoy:



Han uppenbaras mellan högtalarna.


Igår körde jag mitt, för året, bästa pass 70 min i Änggårdsbegen med bra fart och benen tålde lite gammal klassisk mjölksyra utan blodsmak på toppen, av backarna. Tränar man gäller det att inte slarva alltför mycket med maten, quino och lax med sköna tillbehör. Inte alls så tråkigt som det låter, jag toppade skrovmålet med att pressa stora mänder av lime över alltihopa.




För att visa att jag inte bara springer runt i tajts utan även i bland beger mig ut på stadens gator i vanliga kläder, som en vanliga man bifogar jag en bild när jag gör just detta....




Just det, på väg till frisören, bråttom, därför extra extensions-steg. Finns snart på flaska, 199 kr för 50ml vilket räcker ca 25 minuter.

Liseberg...utan åkning

Fint väder och jobb är en bra kombo som gjorts många gånger, nu gäller det att komma ihåg att jag redan haft en jäkligt go soldag denna vecka. Senare idag har det kört ihop sig en del, lilla Sofia och Dr Slang ska ha avskedsfest då dom ämnar flytta till alltid lika soliga LA MEN då det igår blev officiellt att den gamle Orbies Fiedes medlemmen Zandro blivit ny sångare i Dead By April och deras första officiella spelning är idag på Liseberg.
Hela gänget ska till Incontro och stärkas upp med ett par öl innan vi blandar oss med hårdrocks-kidzen vid scenen, rörelsemönstret beror helt på antalet öl.

Igår efter jobbet var jag uppe hos John med familj på en tidig, eller kanske sen, kräftskiva, mycket gott att frossa i rostat vitt bröd med smör. Kanske inte riktigt vad kroppen behöver fyra veckor innan loppet. Appropå träning blir det nog inget innan måndag, skulle vara om jag fick riktig panik och stack ut efter jobbet på söndagkväll.

Ny stång

När jag nu haft en helt ledig dag trodde jag att det skull bli som gårdagens väder, jag vet man kan läsa väder-rapporter men det stämmer inte alltid plus att det adderar en viss spänning att inte veta allt. Hade tänkt att åka iväg och simma som lite återhämtning efter träning och ta en efterlängtad bastu, ibland tror jag att det finns finskt blod i mig, men eftersom det visade sig vara sol ute kändes det lite overkill att sitta inne i en bastu medans vädret passerar utanför så det fick bli en heldag på gården i solen.

I stället slappade jag mig trött och åkte med världens bästa Sellis till stan, dagarna när jag är hemma tenderar ofta att bli matfattiga, därav begav vi oss till närmaste och enligt mig bästa indiska restaurangen. Jag gillar när det är starkt men min kropp reagerar genom att släppa på kylsytemet i ansiktet, alttså väldigt svettigt i pannan, tyckte mig se roade blickar från personalen men några droppar får man väl bjuda på.
När sommar säsongen närmar sig måste kroppen snidas till lite och min gamla chins-stång, som man hänger i dörrposten, har gått sönder så jag var tvungen att köpa en ny för att behålla formen. Väldigt mycket intressant information på såhar lite plats..



Hos Kamprad och dagens pass

Jaha, då kom en käpp i hjulet för den så efterlängtade våren, hagel och tydligen även snö på vissa håll i staden. Mycket av detta missade jag idag då jag under några timmar befann mig på IKEA för kök och toalett-sök.
Drygt 60 bananer för köksdelar och vitvaror, diskmaskin, varmluftsugn, micro, induktionshäll och fläkt. Låter billigt men sedan vet jag ju inte vad hantverkarna tar. Lite oroväckande att titta på Uppdrag Granskning med saltade notor men what the fuck, kan ju inte tänka så heller, alternativt så får jag sätta upp övervakningskameror, hehe.
Ritningarna är nu mailade och jag väntar på att dom ska slå en signal och sätta igång asap.

Det fina med att vara ledig är att man kan kosta på sig en tupplur mitt på dagen, när jag vaknade till insåg jag att dagens löå-pass lurade runt hörnet, bara att sticka ut. Efter en tung inledning kände jag mig ganska pigg på slutet och kunde dra på ordentligt och hamnade på 65 min, efter en god middag bestående av ryggbiff och quinoa känns det gott att kunna ligga med dom gamla benen utsräckta på divanen och känna att en bra dag börjar avrundas.

Fick besök i boutiqen häromdagen av lilla Amanda som vuxit till sig



Reklam problem

Reklam kan vara roligt men inte lika kul när det ramlar in genom brevlådan i drivor, detta har jag en gång satt stopp för genom att sätta upp en snyggt handskriven lapp med "Ej reklam". Den lappen har vissnat och ramlat av sedan en tid tillbaka, eftersom jag har ett så otroligt fullspäckat schema har jag inte hunnnit sätta upp ny vilket har resulterat i att mitt hallgolv är översållat med en massa papper.
Mitt väldiga miljöpatos gör att jag transporterar allt till återvinnigen som ligger säkert 100m meter från mig med tidningar, konservburkar och plast bla, detta är jobbigt nog utan en massa reklampapper. Vart vill jag komma förutom att jag hjälper till att rädda världen...jo, jag har nu skrivit ut en ny lapp med hjälp av en maskin. Nu sitter den snyggt på brevinkastet väl synligt för den lokala "Trappjojjon", ska bli sååå spännande att se om det lyckas.

Undanbedes=gubbigt




I övrigt är jag i nybyggartagen efter en väldigt lång startsträcka, har varit och spanat på nytt kök och badrum, eftersom tummen sitter fast, ni vet var, är det bra att ha en mor som piskar på ibland. Imorgon bär det av till köksförsäljaren för att kika på kakel och annat nödvändigt. Med lite drag under röven kanske jag hinner lösa lagom till min semester.

Uppladdning/återkomsten

Så ja, gör en comeback för att boosta mig själv inför vårens utmaning, Göteborgsvarvet som går av stapeln 22 maj. Vintern har bjudit på många ursäkter, vädret so jag i och för sig har gillat har ändå varit lite för kallt för mina späda luftrör. Sedan är ju alltid tid något som om man vill ha ursäkter ligger väldigt nära till hands.
Well, well, nu är det mindre än fem veckor kvar tills jag och en halv miljon tjockisar ska skutta/släpa sig runt Göteborgs gator och skumma hamnkvarter. Tänkte undersöka om det går att ta sig runt på en godkänd tid med träning av vad som är kvar.

Inledde stenhårt i fredags med 30min i ett furiöst tempo, Slottsskogen formligen fladdrade förbi och ögonen tårades, det var i detta ögonblick som jag kom att tänka på att börja blogga skulle kanske kunna inspirera mig. Så istället för att bara springa 25min laddade jag på i ytterligare 5 min och kom upp i en halv timme, kan tänka mig att det blev 6,5-7km.

Skammen som upplevdes 2008 när jag föll igenom och fick gå på Avenyn och stapplade i mål på 1,45 vill jag inte uppleva igen.
Därför var det bara att studsa upp imorse innan jobbet och upprepa min 30min, måste starta lugnt för att avsluta hårt, på onsdag blir det en timme och nästa gång två timmar osv, nja det sista var väl en lite överdrift men en timme blir det åtminstone, nu har jag ju till och med skrivit det.

Som Doktor Kalyl i håret efter en tur i solen, tittut!




Alla bra löpare kör med tajts, bara att haka på.




Har man tränat får man också sitta och slappa i solen efter avklarat värv.



RSS 2.0