Radiotjänst

Äntligen fick jag slängt min kyl och frys som stått ute och stört mina grannar under 2-3veckor. Nu har dom nästan inget hållhake på mig längre. Någon annan som är ute efter mitt skinn är Radiotjänst i Kiruna som har skärpt Tv-kontrollen i mitt område. Förr gick varningen på Anslagstavlan där dom försökte driva in pengar, numera tydligen med brev. Men varför ska jag betala, finns ju andra som gör det. Jag skrattar och river brevet. Hoppas dom kommer och knackar på. Detta är mitt sista rebelltilltag som jag har kvar, snälla låt mig busa vidare.

Jävla G3, har mage att skicka en räkning på dryga 1000kr, för lite telefon och lite bredband.

delårsrapport

Tungt huvud igår, tur att Dr var ännu tyngre. Känns alltid bättre när andra har det värre. Den numera välkända söndagsnervositeten kom igår igen. Nu var det examensjobb, göra Nordstan med kamera i släptåg. Tyckte jag skötte mig fint, sparkade ner lite skor, rekomenderade större storlek än medium, snubblade på orden. Kan inte sluta att förvånas över att en massa saker verkar försvinna, hela Liseberg var som försvunnet?? En massa roliga bilder från Kryckan på FB.

/BRB


utgång

kära nätdagbok!

Igår var jag full, inte jättemycket bara lite. Jag var hos Eckan som hade stor bjudning. Träffade en hel del linnémänniskor som jag inte sett på länge, det var kul för både dom och mig. Roligast var kanske att se Pc full med både mat och alkohol. Vid midnatt packade jag ihop mina saker, dvs skor och jacka och åkte in till stan. Excet bjöd upp till dans med Erik och hans vänner. Erik drog på den stora trumman med både jäger och öl när jag beställde för att sedan när han köpte gå över till den, i mitt tycke, mer ovanliga vatten och grogg. Det är ju som att lägga mer ved på elden för att sedan hälla vatten över och försöka tända igen.
Slog oss i slang med ngr nyinflyttade tjejer från, hör och häpna, skövde. Lite roliga diskussioner följde, kan dock inte med säkerhet redogöra för vad det gick ut på.
Jaja, det om detta. Träffade på Sälen Korpsson på vägen hem, han var ju lite av min stand in under sommaren och vi fick snackat lite roligt medans vi tittade på när tre poliser bröt ner ett halvfyllo på marken.

Alltid lika kul att sova 4timmar och sedan jobba..nu har vi lyssnat på Smurfarna som varit här och uppträtt. Hör av mig senare.

listan

Lördagslistan: Innehåller hots and nots.

Gött:
*Nya favoriten, roccula sallad, körsbärstomater och fetaost till vad som helst.
*Återupptäcka musik. Har kommit in i cykliska Guns n Roses återupptäckten.
*Sova gott, vakna och veta att man inte behöver gå upp på en timme, bara att rulla runt..

Nött:
*Folk som inte kan åka spårvagn. Kan verka simpelt för en världsressenär som jag men inte lika enkelt för folk som verkar sprunga rakt från 1500-talets bondesamhälle. I korthet gäller det att, om man står upp, mjuk i knäna, håll i stolpen och var med på ryck vid start och stopp. Alltför många skåningar och norrlänningar har trampat på mina vita skor genom åren.
*Gå och handla hungrig, sur redan innan maten, sur efter maten.
*Kommer bara på två pliktskyldiga punkter här, där den första var den jag störde mig på.

chile

Där sprack nästa helgs skåneparty, bara för att Dr sålde lite mer än nästan alla andra förra månaden. Men bara att kasta om planerna och sikta på ny helg. Skåne är kanske inte så kul på vardagar.. Känns som det är torsdag idag, Efterlyst, eller Golnytt som jag hårde att det kallas, har ju gått i 100år på torsdagar. Som att byta Sportspegeln till måndagar. Fotbollslivet går verkligen i vågor. I söndags var det glädje och världherravälde idag oavgjort mot Ljungschile (vet att det inte stavas så). Tur att man inte är Gajsare då hade det alltid varit ner och ibland upp, eller hur (S)langen?

Lön på fredag, vilket kommer innebära att jag inte betalar mina räkningar förän slutet på nästa vecka. Fredag ja, skulle ju ut med Jr men han fick kalla fötter när det börjar dra ihop sig. Lördagens utgång känns fortfarande hyffsat spikad. Fick ett uppiggande sms om att inte glöma. Ska som bonus jobba bakfull och eländig både lör och sön, Mackan läser väl inte detta och ingen tipsar väl honom..

Suss&Amy

men sussie! Amy fanns inte som val, annars hade jag självklart greppat någon av hennes låtskatter.

3:an

Ännu en härlig måndag avklarad men jag har inte helt återhämtat mig efter lördagens utgång. Tror jag tappat min alkohol tollerans, vilket dom flesta läkare skulle tycka vara en bra sak men själv vet jag inte riktigt. Sista drickan intagen runt 04 om man ska tro slippen från baren..
En av många roliga saker som hände var att GG och Dockan lånade varandras mobiler där GG drog det längsta strået. Han skickade "Jag vill knulla" till hela Dockans telefonbok. Hörde att en vansinnig turk hade ringt upp Dockan och frågat varför i h-vete han ville kn*lla med honom, skrattade så mycket på spårvagnen att folk vände sig om. Men Docksson mina tankar går till dig, jag vet ju att responsen inte var lika rolig från alla.

Ulf Lundell ringde igår och undrade om jag ville åka på turné med honom efter att ha hört min tolkning av Öppna Landskap, jag sa att han kunde få åka på turné med mig istället. Vi ska höras mer om detta i veckan.
Gårdagens program stavas annars "Sven-Ingvar", vilken kung! Tur att jag inte hade honom i mitt "team" då hade jag kunnat åka hem efter första träffen. Att ragga med löfte om att åka på gaffeltrucks-date är helt oslagbart, att inte alla kör detta. Tror det kan bli en klassiker dock.
Gör ett väldigt blygt intryck, kanske inte riktigt som jag skulle beskriva mig själv men ett roligt avsnitt var det. Bra att allt inte framgår i bild, tex alla öl och allt vin som dracks. Något annat som är slående är vad hårdklippt allt är, som fikat som varade typ en halvtimme med kamera, blev några sekunder och det som kom med var "går du i 5:an eller.." Extra klippet på bussen var kul för oss som var där men frågan är hur kul det är för andra. En av oss tyckte det var så kul att hon somnade ;-) ingen nämnd.

Vill återigen tacka alla som hör av sig innan, under och efter programmet. Inte ofta man får så många hejjar-rop på en gång.
Jaha då torskade Frölunda för, vad är det, fjärde raka gången den här sässongen. Årskort kostar 6500kr...

torsdagstankar

En ledig dag brukar innebära inga pengar in men pengar ut. Idag var inget undantag, bara handla en kasse på hemköp går loss på 200-300kr. Kanske är det inte så dyrt att äta ute varje dag, om man slår ut allt.
Började med att sova ett tag imorse för att samla kraft till den lediga dagen. När jag vilat färdigt var tiden inne för att trötta ut mig, vilket innebär lite träning. Om jag fattat det hela gäller det att göra av med fler kalorier än man tar in, dvs motsatts till vad som bör gälla i plånboken.
Min lilla tandläkarvän Polly kom upp från oskarshamn idag så vad passade bättre än att vi gjorde stan under dagtid. Jag köpte för ett tag sedan en parfym på Grand Parymeri, men den var inte som parfymer brukar vara. Det exemplaret jag köpte luktar knappt någonting, lite lukt i vatten, typ. Hur som traskade vi dit idag för att reda ut ett och annat. Tjejen som hjälpte mig fick nog dåligt samvete för jag fick 10-15 provflakor och hon tyckte jag skulle komma in och reklamera varan. Mycket bra, nu kan jag lukta gott och olika i säkert två veckor innan jag bestämmer mig.

Har kollat Idol idag men jag fattar absolt inte grejjen. Ingen är såååå jäkla bra. En annan sak som jag inte riktigt hänger med på är allas förvåning att "han/hon är bara 16-17år och sjunger redan jättebra". Är man bra på att sjunga så spelar det väl ingen roll om man är 16 eller 25. Kolla bara i sportvärlden, speciellt simmning. Där är många knappt tonåringar i något man måste träna för att bli bra i...jaja kanske bara jag som är trög, så Idol är inget som kommer hålla mig hemma på kvällarna. .  . Btw, Robin Söder gjorde mål igår igen och han är 17år, där kan man vara inponerad. 3-0 igår och tomt på läktaren.


Word on the streets är att ingen mer och ingen mindre än J-boy är på väg upp till Göteborg...länge sedan vi sågs bro´.

börsen

undergång på gång? Börserna rasar över hela världen och stora banker och försäkringsbolag håller på att gå i konkurs. Men jag bryr mig inte, borde ju deffenitivt göra det eftersom hela lägenheten är sponsrad av Nordea. Kanske borde jag vara mer intresserad av ekonomi, hade en period där jag var det. Var seriös och var med i aktiaparar-SM=sant.
Ikväll ska det gås på fotboll när gossarna från Halmstad kommer på besök, kan vi räkna med 6-7000 på läktaren..?

v-trafik

så segt att åka med spårvagnar dom går långsamt och kommer inte jätteofta i tid. Än värre är när dom går för tidigt. Detta innebär för mig som alltid kommer i sista sekunden att jag relativt ofta missar "vagnen" trots att jag ställt fram klockan två minuter men eftersom jag är ganska smart har jag lärt mig detta och efter några gånger går det inte att lura sig själv längre.
För övrigt har jag för första gången i livet fått någon form av sömnrubbningar, vaknar mitt inatten. Tror att detta kan ha att göra med mitt extrema intag av amfetamin strax innan sänggående. Eller, mindre troligt, att min kaffedrickande har skjutit i höjden. Tiden får utvisa om jag kan utesluta något.
Igår kväll hade jag en tjejkväll, ringde tre av mina tjejkompisar och snick snackade om allt möjligt. Gott att få lite kvinnlig input på livet.

del två

ooohh, avklarat. Pastakocken visade talangen i köket. Lite otacksam uppgift att koka pasta, trodde nog att min lata del av köksäventyret skulle lyftas fram mer. Fick mig ändå en släng av sleven, ursäkta kockskämtet. Omogen, tar det som något att lägga på pluskontot. Är ännu inte van att höra och se mig själv men känns betydligt bättre än förra veckan.
Dagen i övrigt har bestått av en jobbig baksmälla som inte riktigt gett med sig, bettan är tillbaka efter servicen. Typ en söndag.

konspirationsteori

imorgon ska det bli spännande att se vad avsnitt nummer två bär i sitt sköte. Blir det hyllningar eller sågning längs fotknölarna, några vet men jag vet deffinitivt ingenting. Känns som jag gått på en liten liten blåsning men tiden får utvisa om detta visar sig vara rätt eller ej och då kanske jag kan peka ut dom faktorer som ställer mig lite tvekande.
Kan detta vara en klassiska konspirationsteori...?? Jäklar vad spännande.

/Snart tillbaka

orka sthlm

Vaknar till rubrikerna att solnagrisarna gjort bort sig igen, hoppas dom skjuter av sig bägge fötterna när dom försöker skrämma spelarna. I år är jag hemma på den här klassiska match, har varit upp tre år innan. Då har det varit vardagar och hemgången har blivit runt 0430.
Kände mig extemt seriös igår när skorna åkte på kl 20 och tränade när andra festade. Men jag kommer vara så sjukt fit när alla andra är öl-feta.


blod på mackan

Lycka, ingen snickare imorse betyder sovning till 9. Kan behövas efter den här hårda veckan. Den är förövrigt inte så lång, veckan alltså..
Jäkla oflyt idag när jag skulle skära mig en god baguette lyckades jag med att skära mig i lilla handen så att blodvite uppstod. Letar man bara så händer det ngt varje dag i veckan. Max-fettomål idag, tränade igår så det går väl jämt upp ;-)

h-verkare

Vad är grejjen med hantverkare, tror dom att alla har gått upp kl 06 och lämnat hemmet innan 07. För andra dagen har dom kört upp mig. Igår var det borrning och snickeri, idag var det en industridammsugare som inledde morgonen. I övrigt är jag förbannad för att mitt headset inte går att prata i.

med facit i hand..

jaha, då har det kört igång och hunnit lägga sig lite. Men i söndags uppe hos Jompa var jag inte tuff, löjligt nevös. Min förhoppning att verka utan att synas under inledningen verkade funka. Satt i bakåtlut och fipplade med presenten och artigt skakade hand innan kram vid första mötet. Jag gick fram som nummer två och när hälsningsfraserna var avklarade och 10 andra kavaljerer skulle fram med ganska god fördröjning fanns goda möjligheter att förse sig med öl. Hade en lite difus plan om att inte smaka en droppe men som sagt, nervositet och värme, plus brist på annat att dricka blev det några pils. Höll mig dock halvt till planen och drack med förnuft som det brukar heta.
När lekarn var över och dagen övergick i kväll körde krocket-gamet igång, vill minnas att jag gick fram som en påtänd furir med klubban och vevade vilt. Där någonstans kom det välbehövliga avbrottet med bil-letande. Dom som känner mig vet att jag skiter i bilar, så det gjorde mig inget att mamma och pappas lilla ford var till låns. För att komma iväg och inte bara köra den halvstela gå-på-vägen-och-prata-grejen, kom någon på att vi skulle kolla vad jag var för stil genom att hitta "min" bil. Med ett plastglas till hälften fyllt med vin gick vi mot parkeringen.
Efter att vi gått igenom hela parkeringen och gissat på typ 15 bilar gav vi upp och jag ledde dom fram till forden..haha. Någon påpekade att jag såg "bladig" ut, no tjafs om att jag var lite loaded men inte mot vad några av dom andra var. Där någonstans drogs väl repet och så kallad fortsättning följer kom upp.

En del käcka sms och även mms har dykt upp med uppiggande ord på vägen... ska väl tacka för dom.

avbruten sömn

efter en natt med många avbott tog jagmig friheten att sjuta lite på träningen med Junior men vi kom iväg vid tio iaf. Har varit och lämnat bettan på service så nu ser jag inte henne på en vecka, gräsänkling ;-) Tror bestämt att det vankas tacomiddag upp hos Jompa. Helt skumt att inte ha något att göra på en hel helg. Imorgon ska jag iväg och klippa topparna lite grann hos FrisörAnna.

taxi

Igår var det en seg dag i "butiken ovanför motorvägen", för att lätta upp svårmodet bestämdes det att jag och Dr skulle upp till Sincan och smaka på det. Åkte taxi från centralen med en taxigubbe som berättade om sitt dåliga humör och korta stubin. Han körde skitlångsamt, utan att överdriva, 40km/h, därför renderade den korta sträckan han körde mig en utgift för mig på icke mindre än 150kr. En intressant historia han bjöd på var den gången en kille på krogen försökte ragga på hans fru och taxigubben slog ner honom på babar och sen stack. Han var väldigt nöjd med att han bara betalt cash så det inte gick att spåra honom.
Sincan hade en fashonabel lägenhet med vinkyl, sånt imponerar på mig. Sinc is the new pink..

När klockan var lagom gick vi ner till Nivå där Fabian hade förberett vakterna på vår ankomst.......sedan gick jag hem ngn gång..hahah. Vaknade till att regnet vräkte ner för att sedan byta plats med solen. Då mitt kylskåpsproblem annu inte är löst måste jag, när hungern slår till, bege mig på matjakt som en varg. Dagens jakt skedde nere på stan där jag slaffsade i mig köttbullar och mos. Jag och Jimpa tog en snacka-ut-fika, där vi avhandlade dom senast månadernas händelser på ca 40min, så kan det vara när det inte händer så mycket.

Albanien-Sverige 0-0, kom igen, va fan albanien! Typiskt att det inte går något bra på tv en lördagskväll, får väl kolla på text-tv.

för stort allvar

känner bara lite spontant på fredagens förmiddag att det är en del människor tar sig själva på ett alldeles för stort allvar. Själv tar mig själv bara på hyffsat allvar, 
Nu startar det på söndag, många tycker det ska bli kul att följa, själv vet jag inte vad jag tycker mer än att det kommer bli segt att se saker man gjort för flera månader sedan. Jag håller ner förväntningarna på mig själv och hoppas på det bästa en del gör helt tvärtom men det är inte min huvudvärk, se första stycket igen..

Min helgplanering har hängt sig en aning, det var tänkt att jag och pappa skulle åka till landet i helgen men den planen är på väg upp i rök. Så nu ångrar jag mig att jag inte körde långhelg nästa vecka istället då kunde jag åkt till solna och kollat på fotboll..jaja.

ny dag

ahh, vilken dag. uppstigning strax efter tuppen dvs 07,30 för en runda i slottsskogen på 45min sedan en lugn morgon innan vagnen kallade. Tog tag i västtrafik och köpte mig ett fint månadskort. Efter 10år av blandat busåkande känns det bra att vara laglydig även på kollektivtrafiken. Efter att ätit en hårt kryddad frukost bestående av köttfärs och bulgur gick min mage sönder lagom till jag kom till jobbet. En seg förmiddag eskalerade runt 15 tiden då vi slet in en del.
Vesslan det lilla kräket skickade ett sms till nästan alla i min telefonbok, ett sms som jag inte var så glad över att han skickade. Som jag sagt: Jag glömmer aldrig!!!

På vägen hem fick jag skjuts av Jompa, vi åkte och fyndade thaimat för 35kr portionen. Nu klarar jag några dagar till utan kylskåpet.
Gårdagens inlägg var kanske lite i överkant, var bara lite sur och hungrig, Lika bra att få det sagt.

besviken, konstig och..

när man har mycket att göra hinner man inte med så mycket men känns som när man inte har någonting att göra hinner man inte heller med så mycket. lite som med den här bloggen. Nu är jag inne i ett mellanting och kanske skriver lite igen.
får väl avhandla den där j*vla matchen igår, gajs vann och so what. Någon gång ska väl dom också vinna.  punkt.

Annars har inte så många liter runnit under broarna, jobbet har kommit igång och träningen kan vara på gång. Gäller att jobba upp ett visst behov innan det börjar snöa för då är det inte lika kul att sprinta ut med mössan på svaj. Efter den här sommaren känner jag inte igen mig själv i vissa situationer, kan inte förklara det mycket närmare än så,  tillståndet är inte bara possitivt, knappt ens bra. låter riktigt mysko, ska själv försöka sätta en diagnos eller kanske bara låta det bero.

Hade tänkt hitta på lite roliga saker i helgen men den jag tänkt göra det med har ställt sig oanträffbar, skit i det jag krusar inte. Alternativ två är att dra med farsgubben till landet och elda i spisen och slappa och släppa.

Lustigt att enda gången gaisare hör av sig är dom vinner en match mot blåvitt, annars är dom väldigt anonyma. Idag såg jag ett flertal gajs-ufon som satt uppklädda till tänderna, i den mån dom hade ngr kvar. Igår, innan matchen, såg jag en (1) och han var 4-5år och lekte i slottsskogen...gråsuggor kryper tydligen också fram....vart 16år.

RSS 2.0