Pokerproffs, en gång

I lördags när jag kollade tidtabellen för spårvagnen till centralen, kändes det som att det skulle räcka att ha 10min på mig innan tåget skulle gå men det räckte inte. Vagnen var 6min försenad och den kördes av någon som absolut inte hade någon stress överhuvudtaget. När vagnen kom in var klockan 09.42 vilket precis råkade vara den tid då tåget skulle gå. Jag sprang lite fortare än Usain Bolt gjorde när han slog världsrekord på 100m 16/8-08, när jag kommer inslirande på ett ben till tåget står Mackan med ett ben inne i tåget och ett utanför i en vild diksussion med tågvärdinnan, får att få henne att hålla tåget åt mig. Tilltaget lyckades och vi kom iväg 1.5min försent, inte så populärt hos tågpersonalen men SJ är ju alltid i tid så 1.5min skojar man inte bort.
Tyckte det var lyxigt med gratis kaffe på tåget innan jag förstod att det var 1:a klass vi var bokade i, stiligt. Framkomna i storstan hade vi en bokad buss som tog oss till Vaxholm för taxibåtfärd över vattnet.



När vi gjort oss hemtama på rummen var det tid för "Fångarna på Kastellet", samma upplägg som insomnade programet "Fångarna på Fortet". Riktigt roligt att springa runt i olika celler, dessvärre hade jag glömt byxor så jag fick köra i shorts (-4grader), som tur var räddade Conny, mig med ett par stiliga tajts som jag kunde ha under badbyxorna.
Efter att varit ute i kylan i två timmar var det skönt att sitta en sväng i bastun med utsikt över havet. Ner till den mysiga matsalen där det dukades med trerätters middag.

Äntligen dags för den efterlängtade pokerturneringen, det fanns två bord, ett för nybörjare och ett för dom lite proffsigare. Nybörjare som jag är satte jag mig vid det proffsigare. Tanken var att om jag är den enda rookien vid bordet är sannolikheten att ha nybörjar tur är ju högre om man är ensam om att vara det. Jag fattade nästan ingenting, ibland skulle man betala med en gång och ibland behövde man inte lägga in någonting. Jag slängde in korten hela tiden i början för att känna mig fram, efter ett tag blev jag lite kaxigare och slängde in ett gäng marker. Vi spelade ju inte om pengar utan det fanns en massa priser vid lite olika giv och priser till dom bästa. Ett paket med skidkläder och en väska från Craft dök upp som pris vid ett giv, jag kastade in en betydande mängd marker och, Pang!, så vann jag det paketet.

Sedan rullade det på med en rostfri frukt skål/korg från Zack, en blocklampa från Design House Stockholm. Som lök på laxen blev det som så att jag vann bordet och fick en Nokia 6220. Snacka om nybörjartur men det var jag värd. När pokern var avslutad bar det av ner till den fyndigt nämnda Minbaren, en massa minor låg utanför. Där fortsatte festen tills personalen var tvugna att åka hem och lämna oss ensamma på ön. Som tur var hade en del varit furutseende att ta med egen dricka. Som ordspråket säger, what happens in Vaxholm stays in Vaxholm, en del roliga minnen med bla en riddar-rustning går under det ordspråket.
Detta var mitt enda framträdande på pokerbanan, kan inte ha sådan tur igen, så ingen behöver känna sig hotad.

När vi skulle hem imorse var det ett jäkla snöoväder utanför, fint att se Kastellet klätt i snö också.









Skidjackan



God efterrätt men det till höger ser lite mysko ut.



Man spelar bra med två öl per gång vid bordet. Camilla passar min öl och spelar lite åt mig. Mackan är taggad.



Det går bra nu, pengar rullar in... Fick en signerad Petter skiva. Den skänkes bort till behövande.



Vaxholm dagen efter, dränkt i snö.

EDIT: 23/2-09 kl 08.49
Jag kunde knappt sova i natt då mitt dåliga samvete gnagde i mig, jag var inte riktigt ensam om min framagång. Jag hade äran att ha en dam vid namn Camilla vid min sida under spelet som gav mig både goda råd och tur.Tack för din hjälp! Men du fick ju en tröja av mig.

Kommentarer
Postat av: Linda

Jag säger då detta...Alex= tipsoptimist. Jag e ju då den som gärna är på centralen 15-20 min innan tåget ska gå. Jag har alltid i beräkningen att något kan gå fel påväg dit...typ bilköer eller förseningar i västtrafik;)!Kanske e det något du bör ta efter?

Kram

Linda

2009-02-22 @ 22:25:56
URL: http://lindajorgensen.blogg.se/
Postat av: Thess

Hej! Grattis till dina pokervinster =) Alltid kul när man vinner, men hoppas inte att det ger dig otur i kärlek bara för att du hade tur i spel ;) Den där Petterskivan, menar du att den redan är bortskänkt till en behövande eller annonserar du ut den nu? Isf känner jag mig som en behövande ;) Fyller dessutom år riktigt snart, om du vill ha en motivering :D Hehe. Sov gott! mvh och Kram på dig! /Thess

2009-02-23 @ 00:31:27
URL: http://lillthess.blogg.se/
Postat av: Camilla

haha, alex. Nybörjartur eller en grym lärare.. eller ska man säga assistent?

Vem var det som höll i korten?

och vem va det som splade?

Hur gick det när assistenten inte var med längre?

JAg känner att jag börn nämnas ett felertal ggr:)

2009-02-23 @ 09:24:51
Postat av: Alex

Hej Thess!

Tack ska du ha, Camilla ska ha ett stort tack för hjälpen. Skivan skänkes till lägst bjudande, dock har den spruckit i gångjärnen.

2009-02-23 @ 11:35:46
Postat av: Stefan

Riktigt fett med att du kamma hem lite fina priser med lite hjälp av den som la grunden till vinsten(camilla) som dom säger vad är en man utan en kvinna vid sidan eller!!!!

Samtidigt klokt av dig att lägga skona på hyllan som man säger när man är på topp så nu kan du bara njuta av segerns sötma.



Ha en bra snöig dag grabben

2009-02-23 @ 11:57:43
Postat av: Marie

Kul att du lyckades med att vinna lite priser...dock med lite hjälp...haha...hur hade mannen klarat sig utan en kvinna vid sin sida..Men du glömde ju en bild...dig själv i tights...hade jag velat se!!

2009-02-23 @ 18:25:42
URL: http://emilbenjamin.blogg.se/
Postat av: moster

Men Alex då !

Glömmer du fortfarande varma byxor, när du springer ut. Förr var det ju mamma och storasyrran som såg till att du fick i dig och på dig och med dig sådant som var nödvändigt för tillfället.

Men så är det att vara vuxen - ingen som kommer springande efter med de varma träningsbrallorna. Din Vaxholmshelg blev ju nästan som jag förutspått - dock ingen klättring över muren, men väl ett flängande inom murarna. Och i badbyxor utomhus ! Som min tanke att ni nog skulle jumpa på isflaken. Verkar som om bastun var varm den här gången. Men fanns det ingen dörr ut till havsvattnet för ett tufft vinterdopp denna helg också?

Så till ditt pokerspel. GRATTIS TILL CAMILLA ! - är väl det minsta man kan säga. Hon är verkligen värd många omnämnanden på den här bloggen. Vilken generös tjej ! Sannolikt är hon väl gift - annars vore det väl någon att fundera på ...... Så hyggliga tjejer växer nog inte på träd.

För övrigt kan jag ju säga att du Alex är en hyvens kille och inte fullt så virrig som du understundom framställer dig.

Tack för dina underhållande kåserier.

2009-02-23 @ 18:35:14
Postat av: Camilla

Nu känns det bättre när jag fått ite ära oxå:)

TACK

2009-02-23 @ 18:56:34
Postat av: Emma

tack du!

man gör väl sitt bästa;-)

2009-02-23 @ 20:39:56
URL: http://ewc.blogg.se/
Postat av: Lillan

Grattis till vinsterna även om det nu var en kvinnas förtjänst!Grattis till Camilla också då:)

2009-02-24 @ 08:03:26
URL: http://lillanslilla.blogg.se/
Postat av: Storebror

Det går inte att ta en vagn tidigare? Hmm, tyvärr är jag likadan. Jag har inte spenderat många minuter i mitt liv väntande på tåg.

Vilken j-a röta! Vi fick ju bara lära oss Casino hemma. Ruter 10 ska re va - då har man två säkra! Kanske du lärde dig lite Svälta räv på Bockaberg också. (För er andra: orienteringsläger, kanske 1987. När jag och mamsen efter 4 dagar kom och hämtade Al var IF Väster-väskan ouppackad, alltså HELT orörd :-)



Linda>> Hänger inte mer riktigt i tempot men ser att du är inne på den här tråden också. Jag sa "sen", inte "sson" men jag tror det var det att jag betonade 3:e stavelsen men det skulle vara första, d v s på ö:et. Minns nog inte så mycket detaljer är jag rädd men som sagt så var ni 5:or vilda. 4:orna var bara små och söta. När jag sedan läst på högskolan i några år och sökte jobb, passade jag på att vikariera på Grevegårdsskolan, hade jag dessa 4:or i matte. Fast nu gick de i 9:an. Det var rolig förändring att se.

Din syrra gick nog i 7:an då, de var ganska försiktiga, åtminstone i början när de var nya på högstadiet. i 8:an gick bl a Alex kompis Eskil. Snäll men lite sjövild.

2009-02-24 @ 10:01:33
Postat av: Annelie

Hej!!

Måste bara fråga.

Har med en 6220. den stora knappen i mitten, lyser den med jämna mellan rum på din mobil?

Gjorde inte min från början men gör det nu o jag får inte bort det. blir psyko på den snart :)

men ska det va så så kan jag ju sluta leta efter hur man tar bort det.

kram Annelie

2009-02-25 @ 10:23:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0